Τα deals φέρνουν κέρδη στη Wall Street

Μικρή άνοδο καταγράφει η Wall Street με αφορμή τα deals αλλά και τα θετικά μεγέθη που καταγράφουν οι εισηγμένες, ενώ ανησυχία προκαλεί η νέα άνοδος του πετρελαίου. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Μικρά κέρδη καταγράφει η Wall με αφορμή τα deals και τα θετικά μεγέθη των εισηγμένων, ενώ ανησυχία προκαλεί η νέα άνοδος του πετρελαίου. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα κέρδη 22% καταγράφει η Wrigley μετά την ανακοίνωση για την εξαγορά της από τις Μars και Berkshire Hathaway του γνωστού δισεκατομμυριούχου W. Buffet προς περίπου 23 δισ. δολάρια.

Σε θετικό έδαφος και η Verizon Communications που κατέγραψε αύξηση 10% στα κέρδη α΄ τριμήνου 2008. Στο μεταξύ η είδηση για την είσοδο του K. Kerkorian στο μετοχικό κεφαλαίο της Ford στέλνει τους τίτλους της αυτοκινητοβιομηχανίας στο +10%.

Εξάλλου ανησυχία συνεχίζουν να προκαλεί στους επενδυτές η αναρρίχηση του πετρελαίου στα επίπεδα των 120 δολαρίων ανά βαρέλι λόγω προβλημάτων στην παραγωγή.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στις αποφάσεις της FED για τα αμερικανικά επιτόκια. Συγκεκριμένα η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Τετάρτη και όπως εκτιμά η πλειοψηφία των αναλυτών θα προχωρήσει σε μια νέα μείωση των επιτοκίων.

Ωστόσο η προσοχή αναμένεται να επικεντρωθεί στη συνοδευτική δήλωση και στα όποια σχόλια αποκαλύψουν τις επόμενες μια παύση στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.909 μονάδες με κέρδη 0,14%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,23%, στις 2.428 μονάδες. Κέρδη 0,15% για τον S&P 500, στις 1.399 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε οριακά κατά 0,02%, στις 6.090 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,69%, στις 5.012 μονάδες. Ανοδος 0,42% για τον DAX 30, στις 6.925 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v