Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρελαϊκό ράλι "φρενάρει" τη Wall

Η εκτίναξη του πετρελαίου σε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω και από τα 127 $ φρενάρει τις ανοδικές διαθέσεις στην αμερικανική αγορά, η οποία παραμένει στάσιμη, παρά την αναπάντεχη εκτίναξη των νέων κατοικιών. Ανοδικά οι ευρωαγορές.

Η εκτίναξη του πετρελαίου σε νέο ιστορικό υψηλό πάνω από τα 127 δολάρια "φρενάρει" τις ανοδικές διαθέσεις στην αμερικανική αγορά, η οποία κινείται σταθεροποιητικά παρά την αναπάντεχη εκτίναξη των νέων κατοικιών.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε στο υψηλό ημέρας, λαμβάνοντας ώθηση από την περαιτέρω διολίσθηση του πετρελαίου, την αποκάλυψη για είσοδο του Carl Icahn στο μετοχικό κεφάλαιο της Yahoo, αλλά και το deal CBS-CNet.

Στη σημερινή συνεδρίαση, στο επίκεντρο τίθεται τόσο η άνοδος της πετρελαϊκής τιμής, όσο και η εκτίναξη στις νέες κατοικίες, σε ένα «σημάδι ζωής» από την πιεσμένη αμερικανική στεγαστική αγορά.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι νέες κατοικίες στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν αναπάντεχα κατά 8,2% τον Απρίλιο, έναντι προσδοκιών για περαιτέρω υποχώρηση.

Παράλληλα, οι οικοδομικές άδειες ενισχύθηκαν κατά 4,9% τον ίδιο μήνα, έναντι εκτιμήσεων για περαιτέρω υποχώρηση.

Εν τω μεταξύ, το νέο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν για «συνέχιση του ιερού πολέμου κατά του Ισραήλ και των συμμάχων του» προβληματίζει την αγορά, με το πετρέλαιο να ισχυροποιείται, καταγράφοντας νέο ρεκόρ και αντιστρέφοντας την τάση της τελευταίας εβδομάδας.

Ειδικότερα, η πετρελαϊκή τιμή ενισχύεται κατά 3%, κάνοντας πράξεις πάνω από τα 127 δολάρια το βαρέλι, με νέο ιστορικό ρεκόρ στα 127,87 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά, ο κλάδος λιανικής τίθεται στο προσκήνιο μετά τις ανακοινώσεις κερδών τριμήνου και τις προειδοποιήσεις κερδοφορίας από τις Nordstrom και Kohl’s.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.992 μονάδες με παραμένοντας αμετάβλητος από το χθεσινό κλείσιμο, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,01%, στις 2.533 μονάδες. Άνοδος 0,03% για τον S&P, στις 1.424 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,28%, στις 6.332 μονάδες, ενώ ο DAX 30 σημειώνει άνοδο 1,55%, στις 7.190 μονάδες. Κέρδη 0,90% για τον CAC 40, στις 5.102 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v