Wall: Πετρέλαιο, οικονομία φτιάχνουν θετικό κλίμα

H υποχώρηση των πετρελαικών τιμών αλλά και τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για την οικονομία ωθούν δημιουργούν θετικό κλίμα και ωθούν υψηλότερα τη Wall Street. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

H υποχώρηση των πετρελαικών τιμών αλλά και τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για την οικονομία ωθούν υψηλότερα τη Wall Street.

Η ενίσχυση του δολαρίου οδηγεί χαμηλότερα την τιμή του αργου που έχει υποχωρήσει κάτω των 126 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ πτωτικά κινείται και ο χρυσός, στα 898 δολάρια ανά ουγκιά.

Θετικά επιδρά στις διαθέσεις των επενδυτών και η χαμηλότερη των προσδοκιών πτώση υποχώρηση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 0,5% τον Απρίλιο έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 1,5%.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των αεροπορικών United Airlines και US Airways μετά την ανακοίνωση των δύο εταιριών ότι διακόπτουν τις συνομιλίες για πιθανή συνεργασία.

Απώλειες και για την Dow Chemical που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων της.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται και η Exxon Mobil η οποία πραγματοποιεί την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.571 μονάδες με κέρδη 0,2%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,46%, στις 2.492 μονάδες. Κέρδη 0,1% για τον S&P 500, στις 1.386 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,7%, στις 6.100 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,73%, στις 4.991 μονάδες. Άνοδος 1,56% για τον DAX 30, στις 7.006 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v