Απειλούνται οι 10.000 μονάδες για το Dow

Νέα ισχυρή πτώση καταγράφει η Wall καθώς οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν κυβερνήσεις και τράπεζες δεν απαλύνουν τις ανησυχίες για την εντεινόμενη παγκόσμια κρίση. Πτώση πετρελαίου, άνοδος δολαρίου. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Νέα ισχυρή πτώση καταγράφει η Wall Street καθώς το σχέδιο διάσωσης των 700 δισ. δεν φαίνεται να απαλύνει τις ανησυχίες για την εντεινόμενη παγκόσμια κρίση. Πτώση πετρελαίου, άνοδος δολαρίου. Πτώση στις ευρωαγορές.

Η γερμανίδα καγκελάριος προχώρησε στην εγγύηση όλων των τραπεζικών συναλλαγών γερμανικών τραπεζών, προσέφερε πακέτο βοήθειας 50 δισ. ευρώ στην τράπεζα Hypo Real Estate ώστε να μην καταρρεύσει, ενώ η FED προχωρά σε νέα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας.

Ωστοσο, όπως εξηγούν οι αναλυτές, η κρίση φαίνεται να εντείνεται και τα μέτρα που λαμβάνονται δεν φαίνονται ικανά ώστε να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις αγορές.

Πτώση καταγράφουν για ακόμη μια συνεδρίαση οι μετοχές των τραπεζών με την Bank of America να υποχωρεί 5% και τη Citigroup 4%. Απώλειες και για την Eli Lilly η οποία εξαγόρασε την φαρμακευτική ImClone προς 70 δολάρια ανά μετοχή.

Υποχωρεί και η Coca Cola μετά την υποβάθμιση που υπέστη από τη Deutsche Bank λόγω των αρνητικών εκτιμήσεων για την πορεία των πωλήσεων.

Αντίθετα άνοδο σημειώνει η Wachovia μετά τη λύση που έδωσε το αμερικανικό Εφετείο στο σήριαλ της πώλησης της εταιρίας από την Wells Fargo.

Το πετρέλαιο σημειώνει νέα υποχώρηση και κινείται στην περιοχή των 89,7 δολαρίων, ενώ νέα πτώση καταγράφει το ευρώ με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να βρίσκεται στα επίπεδα των 1,35.

Ο Dow Jones υποχωρεί 2,51%, στις 10.065 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 1,48%, στις 1.948 μονάδες. Απώλειες 1,25% για τον S&P 500, στις 1.081 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 5,01%, στις 4.754 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 5,25%, στις 3.872 μονάδες. Πτώση 4,89% για τον DAX 30 που κινείται στις 5.561 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v