Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση για 6η συνεχόμενη συνεδρίαση στη Wall

Nέα ισχυρή πτώση στη Wall σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας. Στο προσκήνιο η μείωση επιτοκίων αλλά και η ανησυχία για την επάρκεια των μέτρων. Κέρδη για το χρυσό. Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές.

Nέα ισχυρή πτώση στη Wall σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας. Στο προσκήνιο η παρέμβαση των τραπεζών αλλά και η ανησυχία για την επάρκεια των μέτρων. Κέρδη για το χρυσό. Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές.

Η πορεία της Wall Street θύμιζε "τραινάκι του τρόμου" καθώς η συντονισμένη παρέμβαση μείωσης των επιτοκίων από τις τράπεζες αντισταθμιζόταν από τις ανησυχίες για την κρίση αλλά για τον προβληματισμό για την επάρκεια των μέτρων.

Πτώση της τάξεως του 8% σημείωσε η μετοχή της Alcoa η οποία ανακοίνωσε κέρδη που δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές, ενώ διέκοψε το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Σε πτωτικό κανάλι και οι τίτλοι των Bank of America, General Motors, IBM, AT&T, ενώ αντίθετα άνοδο κατέγραψαν οι JP Morgan, American Express, Chevron.

H τιμή του πετρελαίου σημείωσε ημερήσια πτώση της τάξεως του 2%, στα 89 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε χαμηλότερα στα 86,1 δολάρια. Ο χρυσός συνέχισε το ράλι των τελευταίων ημερών καταγράφοντας άνοδο 2,6% και κλείνοντας στα $906,50/ουγκιά.

Σε ό,τι αφορά τις μακροοικονομικές ειδήσεις οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν 7,4% τον Αύγουστο έναντι προβλέψεων για πτώση κατά 1,3%.

Λίγο πριν το κλείσιμο στο NYSE το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές των Bank of America, iShares, Citigroup και στο Nasdaq οι τίτλοι των Powershares, Microsoft και Cisco.

Οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημείωσαν έντονη μεταβλητότητα και βυθίστηκαν στο κόκκινο μόλις τα τελευταία 10 λεπτά αυτής.

Ο Dow Jones υποχώρησε 2,0%, στις 9.258 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,83%, στις 1.740 μονάδες. Πτώση 1,13% για τον S&P 500, στις 984 μονάδες.

Σημειώνεται ότι με βάση στοιχεία της τεχνικής ανάλυσης η επόμενη ισχυρή ζώνη στήριξης για το Dow εντοπίζεται στις 9.200 – 8.900 μονάδες, ενώ σημαντικό σημείο αντίστασης είναι η περιοχή των 10.800 μονάδων.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κατέγραψε κέρδη 0,2%, στα 7,6 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κέρδισε 4,4% στα 6,5 δολάρια. Ανοδος 3,4% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 15,03 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 5,18%, στις 4.366 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 6,1%, στις 3.496 μονάδες. Πτώση 5,88% για τον DAX 30, στις 5.013 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v