Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημάδια ζωής στη Wall Street

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να επιστρέφει πάνω από τις 10.000 μονάδες, μετά τα νέα σχέδια της Fed για την τόνωση της αγοράς ομολόγων. Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να επιστρέφει πάνω από τις 10.000 μονάδες, μετά τα νέα σχέδια της Fed για την τόνωση της αγοράς ομολόγων.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης έστειλε τις αμερικανικές μετοχές σαφώς χαμηλότερα, με τον Dow Jones να υποχωρεί κάτω από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σήμερα, το κλίμα εμφανίζεται βελτιωμένο, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve για αγορές εταιρικών ομολόγων, αλλά και με τους επενδυτές να αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες μετά την ισχυρή πτώση των τελευταίων εβδομάδων.

Ειδικότερα, η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αγορές εταιρικών ομολόγων, σε μια πρωτοφανή κίνηση για να βοηθήσει την εν λόγω αγορά, που παραμένει αδρανής τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε ανακοίνωσή της, η αμερικανική κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι θα συστήσει ειδικό φορέα για την αγορά τρίμηνων ομολόγων και εταιρικών ομολόγων με βάση στοιχεία ενεργητικού, σε μια ακόμη κίνηση για την αντιμετώπιση της πιστωτικής κρίσης.

Η είδηση στέλνει σε θετικό έδαφος τους χρηματοοικονομικούς τίτλους, οι οποίοι και αναμένεται να επωφεληθούν από τυχόν «ξύπνημα» της αγοράς ομολόγων.

Ωστόσο, η Bank of America εμφανίζει ισχυρές απώλειες μετά την ανακοίνωση πτώσης 68% στα καθαρά κέρδη τριμήνου και σχεδίου για πώλησης μετοχών αξίας 10 δισ. δολαρίων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.027 μονάδες με άνοδο 0,72%, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 1,02%, στις 1.882 μονάδες. Άνοδος 0,73% για τον S&P 500, στις 1.064 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 3,09% στις 4.730 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 3,11%, στις 3.827 μονάδες. Άνοδος 1,55% για τον DAX 30, στις 5.470 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v