Σε θετικό έδαφος παρά τα macro η Wall

Ανοδικές διαθέσεις στη Wall μετά την «βουτιά» της Δευτέρας παρά τα αρνητικά macro και τις προβλέψεις του Bernanke για πλήρη αποκατάσταση της οικονομίας σε δύο με τρία χρόνια. Πτώση στην Ευρώπη.

Ανοδικές διαθέσεις καταγράφονται στην αμερικανική αγορά μετά την «ελεύθερη πτώση» της Δευτέρας. Την ομιλία του Obama στο Κογκρέσο και την κατάθεση του Bernanke στη Γερουσία αναμένουν οι επενδυτές. Πτώση στην Ευρώπη.

Όπως δήλωναν αναλυτές η άνοδος οφείλεται πρωτίστως στη διαμόρφωση χαμηλών αποτιμήσεων, στα κέρδη τεχνολογίας και ενέργειας, δύο από τους μεγάλους χαμένους της συνεδρίασης της Δευτέρας, και στην εκ νέου ανάκαμψη των Bank of America και Citigroup που ενισχύονται άνω του 5%. 

Ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων η αμερικανική αγορά είναι στραμμένη στην ομιλία του Προέδρου Obama προς τα δύο σώματα του Κογκρέσου, όπου αναμένεται να επικεντρωθεί σε οικονομικά ζητήματα και να εκθέσει τις περαιτέρω κινήσεις της κυβέρνησής του προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος της Fed Βen Bernanke τοποθέτησε την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας στο 2010, υπό την αυστηρή προϋπόθεση της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σε κατάθεσή του στη Γερουσία. Παράλληλα, ο κ. Bernanke δήλωσε ότι η πλήρης αποκατάσταση του οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ δεν θα πρέπει να αναμένεται σε λιγότερο από δύο με τρία χρόνια. 

Παράλληλα, από το μακροοικονομικό μέτωπο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου διαμορφώθηκε στο ιστορικό χαμηλό των 25 μονάδων, ενώ "βούτηξαν" κατά 18,5% οι τιμές των κατοικιών σε 20 μητροπόλεις των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Εξάλλου η εταιρεία οικιακού εξοπλισμού Home Depot ανακοίνωσε ζημιές 54 εκατ. δολάρια στο δ΄ τρίμηνο του 2008.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones ενισχύεται 0,94% στις 7182 μονάδες, ο S&P 1,23% στις 753 μονάδες και ο Nasdaq 1,35% στις 1407 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη «σφαλιάρα» στην αμερικανική αγορά τη Δευτέρα. Ο FTSE 100 υποχωρεί 1,04% στις 3810,72 μονάδες, ο DAX 1,50% στις 3877,41 μονάδες και ο CAC 0,82% στις 2705,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v