Εξαγορές & συγχωνεύσεις στηρίζουν τη Wall

Σε ανοδική διάθεση παραμένει η Wall, επεκτείνοντας τα κέρδη της σταθερής ανάκαμψης των τελευταίων συνεδριάσεων. Νέο "κύμα" εξαγορών και συγχωνεύσεων, προσελκύει το ενδιαφέρον. Ηπια άνοδος ευρωαγορών.

Με ανοδική τάση εξακολουθούν να κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, επεκτείνοντας τα κέρδη από την σταθερή ανάκαμψη των τελευταίων συνεδριάσεων.

Μια σειρά συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ η εικόνα των στατιστικών ανακοινώσεων είναι λιτή.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 10.594 μονάδες, ο S&P 0,63% στις 1.147 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,84% στις 2.360 μονάδες.

Στήριξη προσφέρει από το πρωί στα διεθνή χρηματιστήρια η ανακοίνωση εκτίναξης 45% των κινεζικών εξαγωγών τον Φεβρουάριο και ανάλογης μεγάλης ανόδου στις εισαγωγές, που δικαιολογεί τις ελπίδες τροφοδότησης της διεθνούς ανάκαμψης από την οικονομία της Κίνας.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE ενισχύεται ανεπαίσθητα, ο DAX κερδίζει 0,21%, ενώ ο CAC αποκομίζει κέρδη 0,35%.

Από το μέτωπο των εξαγορών, η Abbott Laboratories υποχωρεί 0,55% μετά την συμφωνία εξαγοράς της Facet Biotech, η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται 66%.

Επιπλέον, φημολογείται ότι η Apollo Management έφτασε σε συμφωνία με την Citigroup για την εξαγορά του βραχίονα real estate του τραπεζικού ομίλου.

Η Caterpillar ενισχύεται μετά την αναβαθμισμένη πρόβλεψη για τις οικονομικές συνθήκες 2010.

Στον αντίποδα, η Navistar βουλιάζει 6,5% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v