Wall: Περισυλλογή στα "γενέθλια" της bull market

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall Street σήμερα, επέτειο του χρηματιστηριακού «ναδίρ» της κρίσης, καθώς το δολάριο ενισχύεται και ασκεί πιέσεις στις τιμές και τις μετοχές εμπορευμάτων.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα, επέτειο του χρηματιστηριακού «ναδίρ» της κρίσης, καθώς το δολάριο ενισχύεται και ασκεί πιέσεις στις τιμές και τις μετοχές εμπορευμάτων.

Ένα χρόνο πριν, τα χρηματιστήρια βούλιαξαν σε χαμηλό 12 ετών, στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Εκτοτε έχει εκδηλωθεί ανάκαμψη που ανέρχεται στο 62% για τον δείκτη Dow Jones.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,07% στις 10.545 μονάδες, ο S&P 0,27% στις 1.135 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,19% στις 2.327 μονάδες.

«Η σημερινή επέτειος είναι αφορμή περισυλλογής, καθώς θυμίζει στους επενδυτές πόσο πολύ δρομο έχουμε διανύσει και πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα τότε, οπότε εμπνέει ορθολογισμό σκέψεις σε όσους βιάζονται για περαιτέρω κέρδη,» δηλώνει χαρακτηριστικά αναλυτής στο Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα τα κέρδη στην Wall Street διαμορφώθηκαν στο 2% περίπου.

Η ανάκαμψη του δολαρίου προκαλεί πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο τεχνολογικός κλάδος, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της Texas Instruments για τα κέρδη και τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικρατούν ήπια πτωτικές τάσεις, με πιέσεις στις τράπεζες και τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, που εξισορροπουν με την άνοδο των παραγωγών τροφίμων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,59%, ο DAX 0,42%, ενώ ο CAC 0,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v