Κέρδη στην Wall Street με την πτώση πετρελαίου

Ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη, η δραστηριότητα σε εταιρικά deals και η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου στηρίζουν πειστικά υψηλότερα την Wall μετά το -2% της περασμένης εβδομάδας. Ανοδος MSCI World 2,3% τον Φεβρουάριο.

Η αύξηση στο ατομικό εισόδημα των Αμερικανών και η βελτίωση δεικτών μεταποίηση, η δραστηριότητα σε εταιρικά deals και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου στηρίζουν πειστικά υψηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας, που ήταν η μεγαλύτερη από τον Αύγουστο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,56% στις 12.198 μονάδες, ο S&P 0,41% στις 1.325 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,07% στις 2.782 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης των αμερικανικών blue-chips έκλεισε με πτώση 2,1% στις τέσσερις συνεδριάσεις.

Οι αγορές πετρελαίου διαμορφώνονται με διορθωτικές τάσεις, μετά την εκτίναξη των προηγούμενων συνεδριάσεων εξαιτίας φόβων για προβλήματα στην προσφορά λόγω της έκρυθμης κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στην Λιβύη.

Παρά την νευρικότητα που προκάλεσαν στον διεθνή επενδυτικό κόσμο οι αναταραχές σε Μέση Ανατολή – Βόρειο Αφρική και τις συνέπειές τους κυρίως στις ενεργειακές αγορές, τα διεθνή χρηματιστήρια κλείνουν σήμερα τον τρίτο συνεχόμενο μήνα κερδών τους. Ο δείκτης MSCI World ενισχύεται 2,3% στον Φεβρουάριο.

Σήμερα επικρατούν τάσεις θετικής αντίδρασης στα διεθνή χρηματιστήρια. Στην Ευρώπη , ο δείκτης FTSE έκλεισε με ανεπαίσθητη πτώση 0,12% στις 5.994 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,21% στις 7.272 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,98% στις 4.110 μονάδες.

Στην Νέα Υόρκη, η στατιστική εικόνα των ανακοινώσεων είναι μικτή. Οι Αμερικανοί καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες τους τον Ιανουάριο, παρά την αύξηση στο εισόδημά τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η προσωπική κατανάλωση αυξήθηκε 0,2%, λιγότερο απ’όσο αναμενόταν, ενώ το εισόδημα αυξήθηκε 1%, αισθητά περισσότερο απ’όσο αναμενόταν.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα μακροοικονομικά μεγέθη, στην αγορά ακινήτων τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών υποχώρησαν επί δεύτερο μήνα.

Αντιθέτως, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας Σικάγο ΡΜΙ ενισχύθηκε αισθητά τον Φεβρουάριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Ventas υποχωρεί μετά την απόφαση εξαγοράς της Nationwide Health Properties, η οποία εκτινάσσεται 21%.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Humana, που επανέκτησε συμβόλαιο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο τίτλος της HSBC στο αμερικανικό χρηματιστήριο βουλιάζει 5% καθώς τα καθαρά κέρδη του τραπεζικού κολοσσού δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v