Τράπεζες και απασχόληση ώθησαν τη Wall

Τα καλά αποτελέσματα των BofA και Morgan Stanley και η μείωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας κοντά σε χαμηλό 4 ετών οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Πρωταγωνιστές της ανόδου οι τράπεζες. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλά αποτελέσματα της BofA και της Morgan Stanley και η μείωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας κοντά σε χαμηλό 4 ετών οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Πρωταγωνιστές της ανόδου οι τράπεζες. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ειδικότερα, τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της Bank of America και της Morgan Stanley στήριξαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall και εκτόξευσαν τη ζήτηση για τραπεζικούς τίτλους.

Άνοδος 2,5% για τη μετοχή της Bank Of America και 6% για τη Morgan Stanley.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Intel, Microsoft και Google.

Αντίστοιχα, στο μέτωπο της οικονομίας, η πτώση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 50.000 στις 352.000. Η πτώση είναι η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 2005 και ο αριθμός των νέων ανέργων μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2008.

Θετικές κρίνονται από τους αναλυτές η μικρή μείωση στον αριθμό ανεγέρσεων νέων κατοικιών τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, μετά τη μεγάλη αύξηση του προηγούμενου μήνα, καθώς και η στασιμότητα του πληθωρισμού τον ίδιο μήνα.

Στην αγορά των εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σήμερα 0,2% στα 100,35 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,5% στα 1.652 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, υψηλό δύο εβδομάδων έπιασε το ευρώ σε σχέση με το δολάριο και η ισοτιμία πλέον διαμορφώνεται στο 1,296 δολ.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 10% στα 2,40 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 4,7%, στα 18,70 δολάρια.

Στη Wall o Dow ενισχύθηκε 0,36%, στις 12.623,98 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,49% στις 1.314,50 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,67%, στις 2.788,33 μονάδες.

Στην αντίπερα πλευρά του Ατλαντικού, οι προθέσεις του ΔΝΤ να αυξήσει τα πυρομαχικά του για να βοηθήσει την εκτόνωση των παγκόσμιων οικονομικών πιέσεων, καθώς και οι ευνοϊκές εξελίξεις από την ευρωζώνη συνετέλεσαν στην άνοδο.

Οι ελπίδες για επικείμενη λύση στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό PSI και οι νέες επιτυχείς δημοπρασίες ομολόγων από τη Γαλλία και την Ισπανία στήριξαν σε μεγαλύτερη άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,68% στις 5.741 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,97% στις 6.416 μονάδες και ο CAC και αυτός με άνοδο 1,96% στις 3.329 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v