Μικτές σταθεροποιητικές κινήσεις στην Wall Street

Επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall Street μετά από τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις. Απογοήτευσε το Q4 της Google, υπεραποδίδουν τα blue chips. Διόρθωση ευρωαγορών κατόπιν 4ήμερης ανόδου.

Επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις, με την επιβάρυνση ορισμένων απογοητευτικών αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,45% στις 12.681 μονάδες αντλώντας στήριξη από την άνοδο 3,6% της ΙΒΜ, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,24% στις 1.311 μονάδες, και ο Nasdaq κινείται με απώλειες 0,23% στις 2.782 μονάδες.

Η πληθώρα ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου κυριαρχεί στις σημερινές συναλλαγές.

Η μετοχή της Google υποχωρεί σχεδόν 8% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Αναλόγως και η General Electric εμφανίζεται πτώση 3,3% μετά την ανακοίνωση αναιμικής αύξησης κερδών.

Στον αντίποδα, με άνοδο αντιδρά η μετοχή της International Business Machines και με κέρδη 2,6% ο τίτλος της Microsoft στην ανακοίνωση των μεγεθών τους.

Η ενεργειακή Schlumberger κερδίζει 1,3% κατόπιν ανακοίνωσης αύξησης καθαρών κερδών 35%.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average έκλεισε με κέρδη επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση χθες και ο δείκτης S&P τερμάτισε πάνω από τις 1.300 μονάδες, καθώς οι περισσότερες επιχειρηματικές και μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας είχαν ευνοϊκό αντίκτυπο και ενέπνευσαν αγοραστικές διαθέσεις.

Κέρδη απεκόμισαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ στις αγορές εμπορευμάτων επικρατουν κυρίως διαθέσεις ρευστοποιήσεων.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 90 σεντς στα 99,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού «χάνει» 8 δολ. στα 1.646 δολ. ανά ουγκιά.

Το περιθώριο προτίμησαν οι επενδυτές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την τετραήμερη άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και καθώς αναμένονται οι καθοριστικές εξελίξεις από τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό PSI.

Εχοντας κινηθεί από νωρίς με μικτά, ήπια πρόσημα, τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,22% στις 5.729 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,18% στις 6.404 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,22% στις 3.322 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v