Συγκρατημένη άνοδος στην Wall Street

Με επιφυλακτική αισιοδοξία για τα αποτελέσματα από τις ιστορικές συνομιλίες για το ελληνικό PSI, τα ανοδικά πρόσημα κυριαρχούν στην Wall. Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Κέρδη ευρωαγορών.

Με επιφυλακτική αισιοδοξία για τα αποτελέσματα από τις ιστορικές συνομιλίες για το ελληνικό PSI, τα ανοδικά πρόσημα κυριαρχούν στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ευνοϊκή είναι σε γενικές γραμμές η επίδραση από τα αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων, τεχνολογικών και ενεργειακών κυρίως, επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, από τις οποίες ξεχωρίζει η αύξηση κερδών 50% της πετρελαϊκής Halliburton.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,31% στις 12.760 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,48% στις 1.322 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,60% στις 2.804 μονάδες.

Η μετοχή της Research In Motion ενισχύεται 4% μετά την παραίτηση των δύο διευθύνοντων συμβούλων της.

Η Apache ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την ιδιωτική Cordillera Energy Partners σε μια συμφωνία αξίας 2,85 δισ. δολαρίων.

Η Wall Street έκλεισε την Παρασκευή με κέρδη επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, καθώς επικρατούν ελπίδες εκτόνωσης κρίσης χρεών στην ευρωζώνη και αποτροπή της χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Με συγκριτικά λίγες επιχειρηματικές ανακοινώσεις στον ορίζοντα και χωρίς μακροοικονομικά στοιχεία, οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο επικεντρώνονται ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις σήμερα, όπου εκτυλίσσεται κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,67% στις 5.767 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,32% στις 6.426 μονάδες, ενώ ο CAC 0,38% στις 3.334 μονάδες. Το ισπανικό χρηματιστήριο σημειώνει άνοδο 0,5% ενώ το πορτογαλικό πτώση 0,24% και το ιταλικό κέρδη 1,45%.

Το ευρώ ενισχύεται σε απόσταση αναπνοής από το 1,30 δολ. με άνοδο 1,02% στο 1,2936 δολ.

Αρκετά ασιατικά χρηματιστήρια παραμένουν κλειστά για τον εορτασμό του νέου σεληνιακού έτους, που ξεκινά σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v