Πτώση στη Wall εν αναμονή των ελληνικών εξελίξεων

Οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα κυριαρχούν στην διεθνή ειδησεογραφία και "καθηλώνουν" τους επενδυτές. Περιορισμένοι όγκοι συναλλαγών στην Wall λόγω... Super Bowl. Διόρθωση ευρωαγορών και εμπορευμάτων.

Οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος κυριαρχούν στην διεθνή ειδησεογραφία και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και «καθηλώνουν» τους επενδυτές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 12.816 μονάδες, ο S&P «χάνει» 0,25% στις 1.342 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,27% στις 2.898 μονάδες.

Η αναλογία των κερδισμένων/χαμένων μετοχών στο New York Stock Exchange είναι μια προς δύο και ο όγκος των συναλλαγών 192 εκατ. μετοχές στις πρωινές ώρες.

Την Παρασκευή η Wall Street έκλεισε στα καλύτερα επίπεδα από τον Μάιο 2008, σημειώνοντας άνοδο επί 5 συνεχόμενες εβδομάδες.

Καθώς δεν έχουν προγραμματιστεί εγχώριες στατιστικές ανακοινώσεις και η ροή των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου είναι σήμερα περιορισμένη, οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της πρωταγωνιστούν στην διαμόρφωση των τάσεων.

Οι όγκοι των συναλλαγών στην Wall Street είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι σήμερα, εν μέρει και λόγω ...κόπωσης των επενδυτών, μετά τον τελικό του πρωταθλήματος του αμερικανικού football.

Στον τελικό του Super Bowl, οι New York Giants νίκησαν τους New England Patriots με 21-17 και η αναμέτρηση ήταν το γεγονός με την 3η μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης.

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών της Βρετανίας και της ευρωζώνης αυτή την εβδομάδα. Αρκετοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για να διευκολύνει περαιτέρω την ρευστότητα, αλλά πάντως οι περισσότεροι εκτιμούν ότι μια τέτοια απόφαση θα ληφθεί τον Μάρτιο.

Με την αγωνία να κορυφώνεται για τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν πτωτικά, υποχωρώντας από τα υψηλά 6 μηνών που άγγιξαν την Παρασκευή.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,15% στις 5.892 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,03% στις 6.765 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,66% στις 3.405 μονάδες.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στις αγορές εμπορευμάτων, με τον χρυσό να υποχωρεί 1,25% στα 1.719 δολ. ανά ουγκιά και το πετρέλαιο να εμφανίζει πτώση 1,43% στα 96,44 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v