Πτώση στη Wall με επίκεντρο το ελληνικό PSI

Οι ατέλειωτες διαβουλεύσεις στην Αθήνα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθήλωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall . Τερμάτισε το τριήμερο ανοδικό σερί του δείκτη S&P.

Οι ατέλειωτες διαβουλεύσεις στην Αθήνα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθήλωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall . Τερμάτισε το τριήμερο ανοδικό σερί του δείκτη S&P. Κράτησε τις 2.900 μονάδες ο Nasdaq. 

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Dearborn Partners, Paul Nolte, “Αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στις συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών σε Αγγλία και Ευρώπη. Σήμερα την επενδυτική τάση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το διαμορφώνει αποκλειστικά το ελληνικό ζήτημα εξαιτίας της απουσίας εγχώριων μακροοικονομικών ανακοινώσεων».

Επιπλέον, όπως επισημαίνει μερίδα αναλυτών με αρκετή δόση χιούμορ, ο περιορισμένος τζίρος στη Wall οφείλεται έως ένα βαθμό από το γεγονός ότι οι Αμερικανοί επενδυτές είναι κάπως …εξουθενωμένοι, μετά τον τελικό του πρωταθλήματος του αμερικανικού football, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν το γεγονός με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. Στον τελικό του Super Bowl, η New York Giants νίκησαν τους New England Patriots με 21-17.

Ελάχιστες σήμερα οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου. Συγκεκριμένα η Sysco Corp, γνωστοποίησε μείωση 3,1% στα καθαρά κέρδη τριμήνου εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής. Ωστόσο θετικά κρίνουν οι αναλυτές την αύξηση των πωλήσεων του ομίλου κατά 9,2% στα 10,2 δισ. δολάρια.

Μικτά πρόσημα για τους τίτλους του τραπεζικού κλάδου με τη μετοχή της Bank of America να ενισχύεται 0,5% και να υποχωρούν Citigroup και Wells Fargo 1,3% και 1,5% αντίστοιχα.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,85% στα 97,02 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,9% στα 1.725 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 6% στα 3,66 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 1,7%, στα 18,81 δολάρια.

Στη Wall o Dow υποχώρησε 0,13%, στις 12.845,13 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,04% στις 1.344,33 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,13%, στις 2.901,99 μονάδες.

Με την αγωνία να κορυφώνεται για τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν πτωτικά, υποχωρώντας από τα υψηλά 6 μηνών που άγγιξαν την Παρασκευή.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,15% στις 5.892 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,03% στις 6.765 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,66% στις 3.405 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v