Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οι φόβοι επιβράδυνσης στην Κίνα και οι ανησυχίες για ευρωζώνη επιβάρυναν τις αγορές, με τη Wall Street να "δείχνει χαρακτήρα". Μικρή άνοδος για Dow Jones. Στα 1,3 δολ. το ευρώ. Σταθεροποιητικά χρυσός, πετρέλαιο.

Οι φόβοι επιβράδυνσης στην Κίνα και οι ανησυχίες για την κρίση στην ευρωζώνη επιβάρυναν τις αγορές, με τη Wall Street να "δείχνει χαρακτήρα".

Ο Dow Jones έκλεισε τελικώς με άνοδο 0,14% στις 13.597 μονάδες, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,21% στις 3.176 μονάδες και τον S&P 500 να χάνει μια μονάδα (0,07%) στις 1.460 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας διολίσθησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο 2009, πιέζοντας χαμηλότερα όλους τους δείκτες στις ασιατικές αγορές, μετά την ανακοίνωση νέας επιδείνωσης στους δείκτες μεταποίησης της ισχυρότερης ασιατικής οικονομίας.

Ο αντίστοιχος δείκτης δραστηριότητα μεταποίησης και υπηρεσιών Σεπτεμβρίου της ευρωζώνης υποχώρησε αναπάντεχα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2009, δηλαδή στους τελευταίους 39 μήνες.

Τα αμερικανικά στατιστικά έδειξαν ότι η δραστηριότητα στον κλάδο μεταποίησης της καίριας περιφέρειας της Φιλαδέλφεια βελτιώθηκε κάπως τον Σεπτέμβριο αλλά πάντως παρέμεινε σε αρνητικά επίπεδα. Ο δείκτης «Philly Fed» που καταρτίζει η Federal Reserve της περιφέρειας βελτιώθηκε στο -1,9 από -7,1 τον Αύγουστο.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας. Στα ταμεία ανεργίας βρέθηκαν 382.000 άνεργοι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η Adobe Systems υποχωρεί μετά την υποβάθμιση των στόχων κερδών Q4.

Η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε αποτελέσματα Q2 λιγότερα των αναμενόμενων.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύθηκε σήμερα μετά την μεγάλη προηγούμενη πτώση, στα 92,14 δολάρια. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχώρησε οριακά στα 1.771 δολάρια.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,57% στις 5.855 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,02% στις 7.389 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,62% στις 3.510 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v