Τερμάτισε το ανοδικό σερί ο S&P

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά την επανέναρξη των συνομιλιών κυβέρνησης- Κογκρέσου για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού». Αγωνία για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Άλμα 8% για Facebook. Πτώση για πετρέλαιο.

Πιέσεις για Dow, S&P μετά την επανέναρξη των συνομιλιών κυβέρνησης- Κογκρέσου για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού». Αγωνία για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Άνοδος για Nasdaq. Άλμα 8% για Facebook.

Αναλυτικότερα, με ενδιαφέρον αναμένουν επενδυτές και αναλυτές τα αποτελέσματα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων Obama- Κογκρέσου (μετά τις διακοπές των Ευχαριστιών) με την ελπίδα να αποφευχθεί η αυτόματη περικοπή δαπανών και η αύξηση της φορολόγησης στα 607 δισ. δολάρια, που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2013.

Σύμφωνα με το Κογκρέσο, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία και η οικονομία οδηγηθεί στον επονομαζόμενο «δημοσιονομικό γκρεμό», θα υπάρξει ύφεση που θα οδηγήσει την ανεργία στο 9%.

Εν μτω μεταξύ το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στο ευρωπαϊκό μέτωπο όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδρίαζαν σήμερα προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση για το χρέος της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της συνόδου.

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, θετικές ενδείξεις για την εμπορική κίνηση κατά την διάρκεια των εορτών έδωσαν τα στοιχεία αναφορικά με τις δαπάνες των Αμερικανών κατά την «Μαύρη Παρασκευή» μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, που θεωρείται ορόσημο για τις εορταστικές πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, η ένωση λιανεμπόρων ανακοίνωσε ότι 247 εκατομμύρια Αμερικανοί έκαναν ψώνια στο εν λόγω διάστημα με αύξηση 9%. Πολλές ελπίδες υπάρχουν και για τις σημερινές online αγορές, όπου γίνονται μεγάλες εκπτώσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Εκτιμάται ότι οι online πωλήσεις κατά την "κυβερνο-Δευτέρα" θα ανέλθουν στα 1,5 δισ. δολάρια.

Στο εταιρικό μέτωπο, η αναβάθμιση της αξιολόγησης της Facebook από τη Sanford C. Bernstein, ώθησε υψηλότερα 8% την μετοχή και αντίστοιχα η μετοχή της yahoo ενισχύθηκε 1% μετά την αναβάθμιση της από την Goldman Sachs.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,6% στα 87,73 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,2% στα 1.749 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 0,9% στα 2,31 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 2,6% στα 22,94 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow υποχώρησε 0,33%, στις 12.967,37 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε πτώση 0,20% κλείνοντας στις 1.406,29 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,34% στις 2.976,78 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι ευρωαγορές παρέμειναν «μουδιασμένες» περιμένοντας τα αποτελέσματα του eurogroup.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,55% στις 5.787 μονάδες, ο DAX έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 7.292 μονάδες, ενώ ο CAC 0,79% χαμηλότερα στις 3.501 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v