Σταθεροποίηση στην Wall υπό το τραπεζικό Q4

Μικτή εικόνα επικρατεί στην Wall καθώς κλιμακώνονται τα τραπεζικά Q4, με τα αποτελέσματα Goldman και JPMorgan. Υπεραποδίδει η τεχνολογία χάρη στην Apple, πιέσεις στα blue chips λόγω Boeing. Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές.

Μικτή εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατά την μεγάλη ημέρα των τραπεζικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με την μετοχή της Goldman Sachs να αντιδρά ανοδικά και την J.P. Morgan Chase αρνητικά στα αποτελέσματά της.

Η ημέρα είναι πλούσια και σε στατιστικές ανακοινώσεις, με στοιχεία για τον πληθωρισμό και την βιομηχανία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,18% στις 13.511 μονάδες, ο S&P κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 1.472 μονάδες, ενώ ο Nasdaq, που υπέστη έντονες πιέσεις στις προηγούμενες συνεδριάσεις, κινείται με άνοδο 0,23% στις 3.118 μονάδες.

Η ανάκαμψη 3,5% της Apple στηρίζει τις τεχνολογικές μετοχές, ενώ η πτώση της Boeing ασκεί τις μεγαλύτερες πιέσεις στα blue chips.

Για κάθε μετοχή που ενισχύεται, πάνω από δύο υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται στα σχεδόν 115 εκατ. μετοχές στις πρωινές ώρες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικρή άνοδο, υπό την επιρροή μικτών στατιστικών μεγεθών.
Οι σημερινές συνεδριάσεις χαρακτηρίζονται από τάσεις ρευστοποιήσεων κερδών μετά τις πρόσφατες αναρριχήσεις των χρηματιστηριακών τιμών.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο βούλιαξε 2,6% ενώ διορθωτική εικόνα επικρατεί στις αγορές εμπορευμάτων.

Στις ευρωαγορές οι πιέσεις εντάθηκαν μετά τις προειδοποιήσεις του προέδρου του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ότι ένα ισχυρό ευρώ θα πλήξει την εύθραυστη οικονομία της ευρωζώνης. Ωστόσο στην συνέχεια οι δείκτες κινήθηκαν με μικτά πρόσημα, με το επίκεντρο στις μεμονωμένες επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας.

Τελικώς, ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,22% στις 6.104 μονάδες, ο DAX τερμάτισε 0,2% υψηλότερα στις 7.691 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε με άνοδο 0,29% στις 3.708 μονάδες.

Στην Wall Street τα τραπεζικά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου κυριαρχούν στην επενδυτική ψυχολογία.

Η μετοχή της Goldman Sachs αντιδρά με άνοδο 2,27% στην ανακοίνωση ότι τα κέρδη σχεδόν τριπλασιάστηκαν στο δ΄ τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη δ΄τριμήνου εκτινάχθηκαν στα 2,89 δισ. δολ. από 1,01 δισ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα καθαρά έσοδα του κολοσσού της Wall Street εκτινάχθηκαν 53% στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 στα 9,24 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της JPMorgan υποχωρεί ελαφρώς μετά την ανακοίνωση αύξησης 53% στα κέρδη τέταρτου τριμήνου.

H Bank of New York Mellon (-0,22%) η μεγαλύτερη τράπεζα θεματοφυλακής στον κόσμο, ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη δ΄ τριμήνου 23%, καθώς τα αυξημένα ενεργητικά πελατών τόνωσαν τα έσοδα.

Κατά τα λοιπά η μετοχή της Boeing βουλιάζει 4,7% μετά την καθήλωση του στόλου της στην Ιαπωνία εξαιτίας ανώμαλης προσγείωσης αεροσκάφους της All Nippon Airways.

Από το στατιστικό μετωπο ανακοινωθηκε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι τιμές παρέμειναν σταθερές στον τελευταίο μήνα του έτους σε σχέση με τον Νοέμβριο, ενώ αυξήθηκαν 1,7% στο 12μηνο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, καθώς συνεχίστηκε η ανάκαμψη των επιχειρήσεων από την σούπερ καταιγίδα Σάντι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve, η παραγωγή των αμερικανικών εργοστασίων, ορυχείων και κοινωφελών επιχειρήσεων αυξήθηκε 0,3% τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v