Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση SNB για να αποδυναμωθεί το φράγκο

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο σήμερα, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας την παρέμβαση, χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας παρενέβη στις αγορές συναλλάγματος σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει την άνοδο του ελβετικού φράγκου μετά την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα και το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο σήμερα, ο Thomas Jordan επιβεβαίωσε την κίνηση αυτή, χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Χρεοκοπία της Ελλάδας πιθανότατα θα πυροδοτούσε μια μαζική εισροή προς το ελβετικό φράγκο, το οποίο είναι ήδη υπερτιμημένο.

Ο επικεφαλής της SNB δήλωσε μεταξύ άλλων ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι θα παρέμβει αν χρειαστεί, σχολιάζοντας πως κανένας δεν γνωρίζει προς τα πού οδεύει η κατάσταση.

Είπε πως είναι πιθανό να βρεθεί λύση, ενώ εκτιμά πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Αν η χώρα φύγει από το ευρώ, όμως, θα δημιουργηθούν ερωτήματα αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ίδιος εκτίμησε πως χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τις ελληνικές τράπεζες, σημείωσε όμως πως η SNB δεν είναι απροετοίμαστη για μια ελληνική χρεοκοπία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v