Ημερήσια άνοδος 0,4% για το πετρέλαιο στα $92,19

Διαφορετική εικόνα παρουσίασαν στην κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος και του τριμήνου οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με τα συμβόλαια στο petroleum complex να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Διαφορετική εικόνα παρουσίασαν στην κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος και του τριμήνου οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με τα συμβόλαια στο petroleum complex να κινούνται σε θετικό έδαφος και τη βενζίνη να υπεραποδίδει, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα υποχώρησαν σε χαμηλότερα επίπεδα, υπό το βάρος της ενίσχυσης του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος.

Πιο συγκεκριμένα, το light crude oil (σειρά Οκτ.’12) έκλεισε στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα $92,19/βαρέλι με κέρδη 0,4%. Στα προϊόντα, η λήξη της σειράς Οκτωβρίου δημιούργησε έντονη μεταβλητότητα, με τα ΣΜΕ στην RBOB Gasoline να κάνουν ράλι και να κλείνουν στα $334,20cents/γαλόνι, με εντυπωσιακά κέρδη 6.3%, ενώ ηπιότερα κινήθηκε η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης με settlement στα $316,94cents/γαλόνι (+0,4%).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Δεκ.’12) έκλεισε στο Comex με πτώση 0,4%, στα $1773,90/ουγκιά, καταγράφοντας υψηλό στα $1785,9 ενώ μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η τιμή του αργύρου, με τη σειρά Δεκ.’12 να κλείνει στα $34,577 /ουγκιά. (-0,5%).

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στα $1.2860 ανά ευρώ (-0,5%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v