Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DR. MONEY

Ο «άγνωστος Χ» στην αγορά ακινήτων που βολεύει να ξεχνάμε

Ο «άγνωστος Χ» στην αγορά ακινήτων που βολεύει να ξεχνάμε

Η ελληνική αγορά ακινήτων είναι υπερτιμημένη, υποστηρίζει το ΔΝΤ, προκαλώντας την αντίδραση των επαγγελματιών του χώρου, οι οποίοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Όμως, σε μια σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα, υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να δούμε. 

Αν η ελληνική γεωργία δεν αλλάξει, θα πεθάνει

Αν η ελληνική γεωργία δεν αλλάξει, θα πεθάνει

Η ελληνική γεωργία στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Αν το σημερινό μοντέλο με τους μικρούς κλήρους, τις επιδοτήσεις, αποζημιώσεις και τα φέσια στην αγορά δεν αλλάξει, είτε θα φυτοζωεί είτε θα καταρρεύσει. 

Από το ΔΑΑ στη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, ένα τσιγάρο δρόμος

Από το ΔΑΑ στη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, ένα τσιγάρο δρόμος

Το πετυχημένο ντεμπούτο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (ΔΑΑ) στο ελληνικό χρηματιστήριο ήταν μια σημαντική εξέλιξη αλλά, κυρίως, για άλλους λόγους. Όμως, δεν είναι όλα ρόδινα.

Το δημογραφικό χτυπάει την πόρτα των αγορών

Το δημογραφικό χτυπάει την πόρτα των αγορών

O δημογραφικός κίνδυνος δεν απειλεί μόνο το διανεμητικό συνταξιοδοτικό σύστημα, τα δημοσιονομικά χωρών όπως η Ελλάδα και τον ρυθμό ανάπτυξης καθεμίας. Έχει επίσης επιπτώσεις στις μετοχές και στα ομόλογα.

Οι αδύναμοι θεσμοί τροφοδοτούν το εξωτερικό έλλειμμα

Οι αδύναμοι θεσμοί τροφοδοτούν το εξωτερικό έλλειμμα

Τα δίδυμα ελλείμματα σημάδεψαν την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Αν και το δημοσιονομικό κενό φαίνεται πως είναι υπό έλεγχο, δεν ισχύει το ίδιο για το εξωτερικό έλλειμμα. Ο ρόλος των θεσμών.

Ανάπτυξη χωρίς ουσιαστική πιστωτική επέκταση δεν γίνεται

Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πριν από την κρίση συνδέθηκε με την ισχυρή πιστωτική επέκταση και αποδείχθηκε μη βιώσιμος. Πλέον, η ανάπτυξη δεν στηρίζεται στα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα αλλά αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.

Σταματήστε να χαϊδεύετε τους άπληστους εκ των αγροτών

Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ανταμείψει όσους αγρότες έχουν προβεί σε ψευδείς δηλώσεις ζημίας για να εισπράξουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις. Όλα τα λεφτά για τα πραγματικά κιλά.

Από την ιστορική φούσκα του 1999 στο σπέκουλο του 2024

Για να ανέβουν οι τιμές των μετοχών σε επίπεδα-ρεκόρ, όπως το 1999, χρειάζεται καύσιμο που παρέχουν οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Αν και η προσφορά χρήματος μειώνεται τον τελευταίο χρόνο, οι μετοχές ανεβαίνουν. Γιατί; Ας είναι καλά οι σπεκουλαδόρικες τακτικές.

H «βρυχώμενη» δεκαετία: Από το 1920-29 στο 2020-2029

Οι προοπτικές για τη νέα δεκαετία στις αρχές του 1920 δεν έμοιαζαν καλές, αλλά η ισχυρή ανάπτυξη και το χρηματιστηριακό ράλι τής έδωσαν το όνομα «τα βρυχώμενα 20s». Μερικοί βλέπουν ομοιότητες με τη δεκαετία που διανύουμε. 

Επιδότηση της ανεργίας ή επιδότηση της εργασίας;

Όταν υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι ζητάνε από τους εργοδότες τους να τους απολύσουν για να πάρουν το επίδομα ανεργίας, κάτι δεν πάει καλά. Ίσως λοιπόν ήλθε η ώρα να αναθεωρήσουμε κάποιες από τις επικρατούσες απόψεις για τα επιδόματα ανεργίας.

Οι επιδοτήσεις έκαναν κακό στη γεωργία

Όπως στρώσουμε θα κοιμηθούμε

Τα κέρδη πέθαναν. Ζήτω τα EBITDA!

Επενδύσεις: Οι Έλληνες δεν βάζουν μυαλό

Οταν η Λαγκάρντ κόστισε 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Με τη νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων τι θα γίνει;

Οι 3 μεγάλες ανοικτές πληγές της ελληνικής οικονομίας

H «αόρατη» απειλή των εταιρειών-ζόμπι

Η παραοικονομία σιγοντάρει την ακρίβεια

Η πολιτική είναι το μεγάλο ρίσκο

v