Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

DR. MONEY

Η τελευταία ευκαιρία

Η τελευταία ευκαιρία

Πολλές χώρες, από την Τουρκία μέχρι τη μακρινή Λατινική Αμερική, προσπαθούν να προωθήσουν τους υπηκόους τους στα διεθνή κέντρα αποφάσεων, όπως το ΔΝΤ. Όμως, υπάρχει μια χώρα που αδιαφορεί.

Δεσμεύσεις και πολιτικό ρίσκο

Δεσμεύσεις και πολιτικό ρίσκο

Η χώρα φαίνεται πως έχει μπει σε άτυπη προεκλογική περίοδο, λόγω συντάξεων. Όμως, ίσως υπάρχει αντίδοτο στην αύξηση του πολιτικού ρίσκου.

To ασφαλές στοίχημα των δανειστών

To ασφαλές στοίχημα των δανειστών

Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έφθασε. Όμως, κι οι δανειστές φρόντισαν να βάλουν το χέρι τους όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα.

Δύο αναγνώσεις για τη ΔΕΘ

Δύο αναγνώσεις για τη ΔΕΘ

Υπάρχουν δύο τρόποι για να διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, αν συμμετέχει στις αγορές. Και οι δύο δεν μπορεί να είναι σωστές. Κοντός ψαλμός αλληλούια λοιπόν.

Τα λάθη δεν επιτρέπονται

Τα λάθη δεν επιτρέπονται

O λαός λέει πως είναι καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών έχουν προκαλέσει προβληματισμό αλλά όχι κόκκινο συναγερμό. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα κρίνει πολλά.

Οι αγορές, η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία

Οσοι νόμιζαν ότι η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων οφείλεται μόνο σε εξωγενείς παράγοντες, θα πρέπει να αλλάξουν άποψη μετά τα χθεσινά. Η στρατηγική της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας για να έχουν πρόσβαση στις αγορές.

Ανησυχητικό σημάδι

Μερικοί βλέπουν το ποτήρι του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο μισογεμάτο ενώ άλλοι μισοάδειο. Όμως, υπάρχει κάτι άλλο που δεν μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες και δεν είναι οι επενδύσεις.

Πώς οι αγορές κοιτάζουν την Ελλάδα

Ο ρυθμός ανάπτυξης του 2ου τριμήνου και οι δημοσιονομικές επιδόσεις θα δικαιολογούσαν πτώση του κόστους δανεισμού της χώρας. Όμως, κάτι άλλο έχει τραβήξει την προσοχή των αγορών και δεν είναι η κρίση στις αναδυόμενες.

Κρίση εμπιστοσύνης

Όταν τα πράγματα στραβώνουν μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ευφορίας, οι αισιόδοξοι δηλώνουν πως αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά, για να διαψευσθούν στη συνέχεια. Τι θα γίνει αυτή τη φορά;

Μαζεύονται σύννεφα

Η Ιταλία, η Τουρκία και γενικά η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές έχουν επιβαρύνει το κλίμα για τις ελληνικές κινητές αξίες. Οπως το 2015, διέξοδος υπάρχει αλλά δεν θα στοιχηματίζαμε αυτή τη φορά.  

Τι να περιμένουμε στην Τουρκία

Το δίκοπο μαχαίρι και ο προϋπολογισμός του 2019

Τα λάθη πληρώνονται

Η επιστροφή μιας παλιάς γνωστής

Να μπουν στο παιχνίδι  οι τράπεζες

Η παγίδα που όλοι γνώριζαν

To πρώτο μεγάλο τεστ θα είναι η ΔΕΘ

H έξοδος από τα μνημόνια θέλει απόδειξη

Τα τρία μνημόνια …και τα αγύριστα κεφάλια

O αδύνατος κρίκος