Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DR. MONEY

Μπορεί η διαφθορά να καταστρέψει την Ελλάδα;

Μπορεί η διαφθορά να καταστρέψει την Ελλάδα;

Η Ελλάδα βίωσε μια τραυματική εμπειρία την προηγούμενη δεκαετία, χάνοντας το ¼ του ΑΕΠ της. Η κυρίαρχη άποψη θέλει την οικονομία να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια και το βιοτικό επίπεδο να ανεβαίνει. Όμως, μερικοί βλέπουν νέα, μεγαλύτερη κρίση λόγω διαφθοράς.   

Δεν θα αποφύγουν το λάθος 

Δεν θα αποφύγουν το λάθος 

«Όταν τα δεδομένα αλλάζουν, εγώ αλλάζω άποψη. Εσείς τι κάνετε, κύριε;» φέρεται να είπε κάποτε ο διάσημος οικονομολόγος Τζον Μέιναρντ Κέινς. Αρκετοί ακολουθούν τη συμβουλή του σήμερα.

Η μαύρη τρύπα της ελληνικής οικονομίας

Η μαύρη τρύπα της ελληνικής οικονομίας

Κάθε φορά που ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι υψηλός, η τρύπα επανεμφανίζεται. Πολλοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Όμως, ο καθησυχασμός δεν είναι λύση αλλά μέρος του προβλήματος. Τα χαμηλά επιτόκια καταθέσεων.

Κάτι δεν βγάζει νόημα

Κάτι δεν βγάζει νόημα

Από την αρχή της χρονιάς, μετοχές και ομόλογα έχουν καταγράψει κέρδη χωρίς να είναι σαφές γιατί συμβαίνει αυτό. Όμως, όλα τα μυστήρια στις αγορές έχουν κάποια εξήγηση.   

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Οι πρώτοι μήνες του έτους θεωρούνται οι πιο δύσκολοι για τον προϋπολογισμό, γιατί τα φορολογικά έσοδα είναι λιγότερα. Ομως, ο Ιανουάριος έδειξε πως η χώρα μπορεί να επιτύχει τζακ ποτ.

Των βαρέων και ανθυγιεινών… το κιγκλίδωμα

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται ότι άνοιξε η αύξηση και επέκταση των επιδομάτων βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας σε νέες ομάδες δικαιούχων καθώς εκπρόσωποι εργαζομένων από διάφορους κλάδους ζητούν ανάλογη μεταχείριση. Είναι λογικό αλλά υπάρχει ένα «μυστικό».

Μόνο τα κορόιδα πληρώνουν στην ώρα τους στην Ελλάδα

Σε σοβαρές χώρες, οι κυβερνήσεις δεν προβαίνουν σε ρυθμίσεις υποχρεώσεων λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και η αντιπολίτευση δεν υπερθερματίζει για περισσότερες δόσεις. Η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση, γιατί έχει πελατειακό σύστημα. 

Το ξήλωμα του πουλόβερ έχει ξεκινήσει

«Δεν μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα, χρησιμοποιώντας την ίδια λογική που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε», είχε αναφέρει κάποτε ο Αλβέρτος Αϊνστάιν. Στις προεκλογικές περιόδους στην Ελλάδα συνηθίζουμε να το ξεχνάμε.

Το μάθημα της Τουρκίας στην ανασφάλιστη Ελλάδα

Τα ανθρώπινα θύματα σε μεγάλους σεισμούς συνήθως δεν αποφεύγονται. Όμως, η δυστυχία να μην μπορεί κάποιος να φτιάξει το σπίτι του μετά από καταστροφικούς σεισμούς αποφεύγεται.

Ο άγνωστος Χ της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών

Η αύξηση των επιτοκίων του ευρώ και άλλων νομισμάτων επιβαρύνει ήδη τις οικονομίες χωρών της ΕΕ που έχουν ακριβές αγορές ακινήτων και ίσως τις οδηγήσει σε ύφεση. Το ερώτημα για Ελλάδα.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Το μαρτύριο του Σίσυφου και η σύγχρονη Ελλάδα

Η ρευστότητα φέρνει τα πάνω κάτω

Όλοι δεν μπορούν να έχουν δίκιο

Άλλα μέτρα και σταθμά για μισθωτούς κι άλλα για κεφαλαιούχους 

Τα «μυστικά» της επενδυτικής βαθμίδας

Το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει

O νόμος της αγέλης των οίκων αξιολόγησης ευνοεί την Ελλάδα

Το μαξιλάρι ρευστότητας και οι μύθοι των κομμάτων

Υπερχρεωμένη αλλά χαλαρή η Ελλάδα

v