Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

DR. MONEY

Tα αυτοκίνητα και το γεωπολιτικό παίγνιο

Tα αυτοκίνητα και το γεωπολιτικό παίγνιο

Ενας Αμερικανός πρόεδρος που ήθελε ίσους όρους ανταγωνισμού και απειλούσε με δασμούς και ένα διαρκώς αυξανόμενο εμπορικό έλλειμμα. Οι ΗΠΑ έχασαν εκείνο τον πόλεμο. Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά με την Κίνα;

To 38ετές ράλι και το ερώτημα

To 38ετές ράλι και το ερώτημα

Οι μεγάλες ανοδικές αγορές που διαρκούν δεκαετίες δεν πεθαίνουν απότομα αλλά αργά. Ισχύει όμως το ίδιο με το τωρινό ράλι που ξεκίνησε στα τέλη του 1981; Οι ταύροι ή οι αρκούδες έχουν δίκιο;

Τοξικό περιβάλλον

Τοξικό περιβάλλον

Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται μαζί με εκείνη της ευρωζώνης και των ΗΠΑ, όμως τα ανησυχητικά σημάδια αυξάνονται κι έρχονται από παντού, δυσκολεύοντας την περιβόητη έξοδο της χώρας στις αγορές.

Η γεωπολιτική έχει τον πρώτο λόγο

Η γεωπολιτική έχει τον πρώτο λόγο

H νέα ένταση στο μέτωπο των ΗΠΑ με την Κίνα, μετά τη σύλληψη της κόρης του ιδρυτή της Huawei στον Καναδά, δείχνει ότι ο πόλεμος δεν είναι απλά εμπορικός. Είναι γεωπολιτικός.

H γέφυρα που χρειάζεται η Ελλάδα και η ΕΕ

H γέφυρα που χρειάζεται η Ελλάδα και η ΕΕ

Η Ελλάδα και άλλες χώρες της ευρωπεριφέρειας χρειάζονται άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI). Οι εθνικές πρωτοβουλίες μπορούν να αποφέρουν κάποιους καρπούς αλλά δεν αρκούν. Χρειάζεται κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Η Πορτογαλία δείχνει ξανά τον δρόμο

Η Πορτογαλία βγήκε από το Μνημόνιο τον Μάιο του 2014 ενώ η Ελλάδα βγήκε από το 3ο Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Χθες, η χώρα της Ιβηρικής έδειξε πως βρίσκεται πάλι μπροστά από την Ελλάδα.

Ο χρόνος είναι χρήμα

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις των τραπεζικών μετοχών τελευταία δεν πρέπει να ξεγελούν. Οι τράπεζες δεν έλυσαν το πρόβλημά τους. Όμως, θα πρέπει και το ΥΠΟΙΚ να βάλει το χέρι του. Οι σχέσεις με τον Στουρνάρα δεν πρέπει να είναι εμπόδιο.

H εποχή της αρμονίας τελειώνει

Τα επεισόδια στο Παρίσι δεν αφορούν μόνο τη Γαλλία. Αφορούν όλη την ΕΕ, γιατί μπορεί, μαζί με άλλα δρώμενα όπως το Brexit, να αποδειχθεί πως ήταν απλώς ένα ευγενικό όνειρο.

Το παίγνιο του πετρελαίου

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας βασίζεται εν μέρει στην τιμή του πετρελαίου. Το παίγνιο μεταξύ των τριών μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών και των δύο μεγάλων καταναλωτών χωρών θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Tα funds «ενώνουν» τις τράπεζες

Τα funds, τα πιστωτικά ιδρύματα και οι εταιρείες servicing έχουν στόχους για τα NPEs και την κερδοφορία τους, που μπορεί να συναντηθούν.

To σκάκι του πετρελαίου

Να μάθουμε να ζούμε με τον λαϊκισμό

Η αρχή του τέλους;

Ας αποφασίσει η DG Comp για τα 2 σχέδια των δανείων

Tο μεγάλο πρόβλημα της ΕΕ

Το άγριο ξύπνημα…

Το καμπανάκι από τα CDS και τα ομόλογα

Δεν παίζουμε μόνοι μας μπάλα

H γραφειοκρατία και ο ESM είναι ανίκητοι!

Tα ελληνικά spread και η κληρονομιά του PSI