Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η ήττα της νομενκλατούρας

Η ήττα της νομενκλατούρας

Όταν ένιωσαν ότι μπορεί να απειληθεί και η δική τους «καρέκλα», έκαναν πίσω. Ούτε εκλογή για πρόεδρο ούτε τίποτε… Μόνο εσωστρέφεια. Όλα αυτά, όμως, δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία και βεβαίως δεν αγγίζουν τα προβλήματά της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η τελευταία ευκαιρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η τελευταία ευκαιρία

Όχι μόνο «σήκωσε το γάντι», καλώντας σε νέες εκλογές από τη βάση, εφόσον υπάρξει άλλος υποψήφιος, αλλά επιχείρησε να δώσει και όραμα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο εκλογικό σώμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε χθες χώρο σε μία «τελευταία ευκαιρία».

Η διάκριση των εξουσιών, το Σύνταγμα και η ευκαιρία

Η διάκριση των εξουσιών, το Σύνταγμα και η ευκαιρία

Η χώρα μας έχει μία σπάνια ευκαιρία, μετά το τέλος του 2024, να επιχειρήσει να απαλλαγεί από ένα στίγμα. Αυτό της απουσίας διάκρισης μεταξύ των εξουσιών και όσων αρνητικών της προσάπτουν, εξαιτίας αυτού.

Στρώνουν τον δρόμο στην ακροδεξιά

Στρώνουν τον δρόμο στην ακροδεξιά

Στις ευρωεκλογές η ψήφος είθισται να θεωρείται «χαλαρή» και να παρέχει την ευκαιρία αποστολής «μηνυμάτων» στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ας φροντίσουμε να μην πρόκειται για ιδιαίτερα... δυσάρεστα μηνύματα.

Διορθωτικές κινήσεις από Μαξίμου στον δρόμο προς την κάλπη

Διορθωτικές κινήσεις από Μαξίμου στον δρόμο προς την κάλπη

Με ένα σμπάρο, πολλά τρυγόνια. Κοντολογίς αυτή θα είναι η στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος προς τις ευρωεκλογές, με στόχο την αντιστροφή των πτωτικών τάσεων που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις. Αν θα πετύχει, είναι μία άλλη υπόθεση…

Σφυρίζοντας... αδιάφορα στο Αιγαίο

Ορισμένες φορές το να κάνουμε τα «στραβά μάτια» μπορεί να αποδειχθεί, τουλάχιστον πρόσκαιρα, χρήσιμο. Όταν όμως αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα, τότε υπάρχει… θέμα.

Ο «ευέξαπτος» Αρειος Πάγος και το εύλογο ερώτημα

Κατά πολλούς, η ευθιξία αποτελεί αρετή. Αρκεί, όμως, να μην αφορά ζητήματα για τα οποία έχουμε «λερωμένη τη φωλιά μας». Διότι αν ήσαν αλλιώς τα πράγματα στη χώρα μας, όπως λέει και μία ψυχή, «θα ήμασταν Ελβετία»!

Η Εκκλησία και οι ιδιότυποι εκβιασμοί

«Ποίμνιο» ή εκλογικό σώμα είναι η ελληνική κοινωνία; Μία ερώτηση χρήσιμη για την ερμηνεία του χθεσινού αιτήματος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, επί του νομοσχεδίου περί ισότητας στον γάμο.

Η μεγάλη κουβέντα για την παιδεία

Σπουδάζουν «σωστά» οι νέοι αυτής της χώρας ή «τζάμπα» τους «τρώνε» τα θρανία; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να έρθει μόνο εάν μπορέσουμε να κάνουμε τη «σωστή» συζήτηση για την παιδεία στη χώρα μας.

Το χαμένο στοίχημα νόμου και τάξης

Υπόσχονταν προεκλογικά επιβολή του νόμου και βλέπουμε αναβίωση της τρομοκρατίας και έξαρση της εγκληματικότητας. Η συνταγή είναι λάθος κι αν δεν αλλάξει, τα χειρότερα είναι εξασφαλισμένα.

Μην παίζετε με την Υγεία

Σκιές στο «οικονομικό θαύμα» της Ελλάδας

Η ισονομία και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Το τέλος της Pax Americana

Δημόσιο: Χέρι χέρι αυξήσεις και αξιολόγηση

Η οδύσσεια ενός κινητού

Η Ευρώπη και μία κόλλα χαρτί

Δύο συν ένας μεγάλοι «πονοκέφαλοι» για τον Κυριάκο

Τα νταηλίκια Ερντογάν τώρα ανταμείβονται

Πανεπιστήμια: Στρίβειν δια των τηλε-εξετάσεων

v