Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Λάδι στη φωτιά της πανδημίας

Λάδι στη φωτιά της πανδημίας

Όλοι όσοι συνήργησαν χθες στην πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους, έθεσαν τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο. Είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

Χάσαμε τις κόκκινες γραμμές!

Χάσαμε τις κόκκινες γραμμές!

Ο Α. Τσίπρας τη δουλειά του κάνει αλλά χθες έθεσε ένα μάλλον εύλογο ερώτημα: Πού είναι τελικά αυτές οι κόκκινες γραμμές; Η απάντηση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη…

Ποιος κοροϊδεύει ποιον με τις συγκεντρώσεις;

Ποιος κοροϊδεύει ποιον με τις συγκεντρώσεις;

Ποιο το νόημα όλης αυτής της υπόθεσης με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, σε εποχή -υποτιθέμενου- lockdown; Υπάρχει λογική ή… σε δουλειά να βρισκόμαστε;

Πιρουέτες στα χρόνια του κορωνοϊού

Πιρουέτες στα χρόνια του κορωνοϊού

Μέτρα λαμβάνονται και μέτρα ανακαλούνται. Πού είναι το πρόβλημα; Απολύτως κανένα, πλην του τραύματος που προξενούν στην εμπιστοσύνη των πολιτών ως προς τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από την κυβέρνηση. Αυτό, δε, είναι σοβαρό.

Τα ελληνοτουρκικά, ο Σαμαράς και η δύσκολη συνέχεια

Τα ελληνοτουρκικά, ο Σαμαράς και η δύσκολη συνέχεια

Μία ήδη ιδιαίτερα δύσκολη εξίσωση, αυτή των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, χθες, έγινε ακόμη δυσκολότερη με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά. Υπάρχει, εξάλλου, και ένα... παρελθόν.

Πανεπιστήμια και συντεχνίες

Ούτε βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ ούτε συνθήκες ασφαλείας, παρά την ανομία που κυριαρχεί, και διατήρηση βεβαίως του φαινομένου των «αιώνιων φοιτητών». Αυτά θέλουν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας;

Ωρα για εθνική συνεννόηση

Τα εθνικά συμφέροντα δεν μεταβάλλονται κατ’ αντιστοιχία της εκάστοτε κυβέρνησης. Στόχοι αυτού του είδους, εξ ορισμού, οφείλουν να είναι μακροπρόθεσμοι. Παραδόξως, επίσημους φορείς «παραγωγής» εξωτερικής πολιτικής δεν διαθέτουμε στην πατρίδα μας. 

Μία ωραία ημέρα στα ελληνοτουρκικά

Με εικοσιτετράωρα να απομένουν πλέον έως την έναρξη των «διερευνητικών επαφών» Ελλάδας - Τουρκίας, η χώρα μας στέλνει ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στη γείτονα. Ένα μήνυμα που δύσκολα θα αγνοηθεί.

Τουρκικός χαβάς και ελληνικά χούγια

Εάν η γείτονα αρνείται το διεθνές δίκαιο και κατανοεί μόνον το δίκαιο του ισχυροτέρου, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε. Με συμμάχους ή δίχως αυτούς και πάντως καθιστώντας σαφή την πορεία μας.

Κορωνοϊός: Μάχες εντυπώσεων και ουσίας

Η επαναλειτουργία της αγοράς από σήμερα θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους. Κινήσεις που δείχνουν προχειρότητα ή ελλιπή σχεδιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως η εν ριπή οφθαλμού ανάκληση αύξησης προστίμων, δεν είναι το ζητούμενο.

Η Βόρεια Μακεδονία, οι Πρέσπες και οι... μπίζνες

Δεξιές εμμονές και πραγματικές ανάγκες

Οι εμβολιασμοί, η επιστολή Μητσοτάκη και τα όργανα… που άρχισαν!

Ελληνοτουρκικά: Ας αρχίσει ο χορός!

Η νομή της εξουσίας

Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων μάς έλειπε!

Η ντροπή ενός κράτους

Κομμένη η πλάκα με τα εμβόλια και τις... selfie

Η προεξόφληση του ΔΝΤ και το σωστό μήνυμα

Η Τουρκία, τα κανόνια και οι πολιτικοί

v