ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ο δρόμος προς την... κόλαση

Ο δρόμος προς την... κόλαση

Οι λαοί οφείλουν να είναι κυρίαρχοι και να αποφασίζουν τον δρόμο που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Κάτι το οποίο ενίοτε καθίσταται δυσχερές, υπό το φως του διάχυτου λαϊκισμού που επικρατεί.

Τουλάχιστον… μιλάμε

Τουλάχιστον… μιλάμε

Ούτως ή άλλως, οι προσδοκίες για το αποτέλεσμα της συνάντησης Τσίπρα - Ερντογάν ήσαν περιορισμένες. Το όφελός της, κατά πάσα βεβαιότητα, είναι ότι τουλάχιστον… μιλάμε.  

Ο λογαριασμός της πόλωσης

Ο λογαριασμός της πόλωσης

Στην κάλπη θα μετρηθεί οριστικά αυτός ο λογαριασμός. Τότε θα γίνει «ταμείο» και μόνον τότε. Υπάρχουν, όμως, ήδη ενδείξεις ότι αυτός ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και θα συνιστά μία ήττα.

Απ’ το ολότελα…

Απ’ το ολότελα…

Θα ήταν απολύτως χρήσιμο «κάτι» περισσότερο, όμως, τουλάχιστον «τα βρήκαν» στα κραυγαλέα. Εάν δεν «τα είχαν βρει», δε, θα είχαν δώσει άπλετη τροφή για την περαιτέρω απαξίωσή τους στα μάτια του καθενός…

Ονομαστική... Δημοκρατία!

Ονομαστική... Δημοκρατία!

Μία σαφής -πλην οριακή- κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία θα καλείται να επιβεβαιώνει συνεχώς την ισχύ της. Ετσι στέκουν σήμερα τα πράγματα στην Βουλή. Εκτός κι αν… αλλάξουν.

Ενα καλό πρώτο βήμα

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι προσεγγίσαμε εκ νέου τις αγορές. Το αρνητικό, ότι μας στοίχισε κάτι παραπάνω. Δεν αποκομίσαμε νέα γνώση, όμως, επαναβεβαιώσαμε όσα ήδη γνωρίζαμε. Κάτι είναι και αυτό.

Ο κατώτατος, η ουσία και οι εντυπώσεις

Οταν ζητήματα όπως ο κατώτατος μισθός γίνονται αντικείμενο προεκλογικής πλειοδοσίας, ας μην αναζητούμε «νικητές». Το ρίσκο είναι μεγάλο και αφορά ολόκληρη την οικονομία.

Κλωτσώντας το... τενεκεδάκι

Μία περίοδος χαμηλών προσδοκιών. Σε μία εκλογική χρονιά, στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, ουδείς αναμένει κάτι το ριζικό στο πεδίο της οικονομίας. Στην καλύτερη περίπτωση, διατήρηση των… κεκτημένων.

Οι Πρέσπες και οι ανοικτές πληγές

Προς τι η σπουδή να κλείσει τώρα ένα ζήτημα, το οποίο εκκρεμεί επί τόσα χρόνια, αναρωτήθηκε χθες μία ψυχή. Ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε και γιατί να κλείσει έτσι όπως κλείνει…

Κι όμως… γίνεται!

Αυτοί και εμείς. Από τη μία πλευρά, η Δημοκρατία και από την άλλη, οι πολέμιοί της. Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαυγέστερα και οφείλουμε να μην το ξεχνάμε. Ακόμη κι αν αυτή η ταύτιση απόψεων είναι σπάνια.

Η μάχη για το δεξιό κάστρο

Τα μαχαίρια και η ουσία

Δημοκρατικά ήθη… à la carte

Η νηφάλια προσέγγιση

Η ουσία είναι μία…

Δάσκαλε που δίδασκες!

Το δίλημμα του βουλευτή πριν από την κάλπη

Στην ευθεία των εκλογών

Η επιβράβευση του αυτονόητου

Χοντραίνει το παιχνίδι