ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα!

Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα!

Ουδέποτε ήσαν ελκυστικές οι πικρές αλήθειες. Ιδίως όταν απομένουν μόνο δέκα ημέρες έως την ώρα της κάλπης. Από την ικανότητα διάκρισης, όμως, μεταξύ αλήθειας και ψέματος κρίνονται όλα.

Ζήτημα εμπιστοσύνης

Ζήτημα εμπιστοσύνης

Παίρνει χρόνια να χτιστεί και ελάχιστο διάστημα για να χαθεί. Εάν δεν υπάρχει, όμως, οι πόρτες είναι κλειστές. Ακόμη δεν είμαστε εκεί αλλά εάν συνεχίσουμε έτσι…

Ανοίξτε τα χαρτιά σας

Ανοίξτε τα χαρτιά σας

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από διαύγεια θέσεων και όχι από ιαχές, για σειρά λόγων. Ας αντιληφθούν αυτό το γεγονός, επιτέλους και οι «μονομάχοι» της εξουσίας...

Τελικά για τι ψηφίζουμε;

Τελικά για τι ψηφίζουμε;

Η αναγωγή των ευρωεκλογών σε πρόκριμα για την διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών είναι, απλά, λάθος. Ακόμη κι αν αυτό το λάθος… «βολεύει», παραμένει λάθος.

Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα

Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα

Η τροπή που λαμβάνει η αντιπαράθεση της Κύπρου με την Τουρκία είναι θεμελιώδης σε ό,τι αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα καταδείξει εάν αυτή αποτελεί «κάτι καλύτερο» από ένα απλό οικονομικό μόρφωμα.

Κατώτεροι των περιστάσεων

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δεν αποτέλεσε μόνο ακόμη μία χαμένη ευκαιρία προγραμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κυριότερων κομμάτων. Σημαντικότερα, οδήγησε σε νέα βάθη τον πολιτικό διάλογο…

Η πραγματική ατζέντα

Η επιχείρηση αλλαγής ατζέντας, που τέθηκε χθες σε κίνηση από την κυβέρνηση, δυνητικά μπορεί να της προσφέρει πολιτικά οφέλη. Κατά πόσον τούτο μπορεί να λεχθεί και για τον τόπο, θα κριθεί στην πορεία.

Αιρετοί για κλάματα

Κατώτεροι των περιστάσεων. Τους προσφέρεται -δωρεάν- γνώση που θα μπορούσε να σώσει ζωές και αυτοί γυρνούν την πλάτη. Ας το θυμόμαστε καθώς θα προσεγγίζουμε την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο εξ Ανατολών κίνδυνος

Η ποιοτική αναβάθμιση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία, στην οποία οδηγούν οι γεωτρήσεις του «Φατίχ» στην κυπριακή ΑΟΖ, καταδεικνύουν για ακόμη μία φορά τον εξ Ανατολών κίνδυνο αλλά και την ανάγκη αποφασιστικότητας στην αντιμετώπισή του.

Η χαμένη τιμή των πολιτικών

Η ανάληψη ευθύνης αντικατοπτρίζει την ύπαρξη μέτρου και αρχών. Η απουσία της, ευλόγως, το αντίστροφο. Η πρώτη σπανίζει. Η δεύτερη βρίσκεται σε πληθώρα. Αυτή είναι όμως η εικόνα.

Το λάθος μήνυμα

Γροθιά στο μαχαίρι

Σωστή κίνηση, λάθος συνταγή

Δουλειές του ποδαριού!

Οι ευρωεκλογές και το κρίσιμο λάθος

Το δίκοπο μαχαίρι

Μαχαίρι στο κόκαλο

Το δεύτερο λάθος

Η σφραγίδα ποτέ δεν πεθαίνει

Συντάξεις: Το κρίσιμο λάθος και οι βαριές ευθύνες

v