ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Αποκλιμάκωση τώρα

Αποκλιμάκωση τώρα

Ένα πρόβλημα που έχει «κακοφορμίσει», όπως η διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού, δεν λύνεται με βία. Ούτε με την καπηλεία του για πολιτικές σκοπιμότητες. Λύνεται μόνο με διάλογο.

Ξυπόλητοι στ' αγκάθια

Ξυπόλητοι στ' αγκάθια

«Σοβαρά, το ασφάλισες;» ρωτούσε ο γείτονας ενώ η φωτιά απείχε μόλις λίγα χιλιόμετρα από τις κατοικίες μας. Γιατί πρέπει να τρέφουμε ακόμη τέτοιες απορίες, όταν οι κίνδυνοι είναι τόσο υπαρκτοί;

Λίγα λόγια και πολλή δουλειά

Λίγα λόγια και πολλή δουλειά

Άπαντες τίθενται προ των ευθυνών τους, τη στιγμή κατά την οποία η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με μία πιθανή επιδημία, όπως αυτή που μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός. Η πολιτεία και οι πολιτικοί επικεφαλής της, όπως βεβαίως και ο Τύπος.

Συντήρηση δυνάμεων

Συντήρηση δυνάμεων

Ο ακραίος πολιτικός λόγος των ημερών δεν βοηθά. Ούτε στην ανάκαμψη του τόπου, καθώς επιδρά επί του επιπέδου εμπιστοσύνης στην οικονομία, αλλά ούτε και στα εθνικά θέματα. Απαιτείται νηφαλιότητα.

Τι κρύβει το τεφτέρι Μητσοτάκη;

Τι κρύβει το τεφτέρι Μητσοτάκη;

Η αξιολόγηση είναι επιβεβλημένη για όλους. Ιδίως για όσους κρατούν τα ηνία της εξουσίας. Έτσι λοιπόν, εάν κριθεί ότι δεν εξασφαλίζουν το μέτρο, πρέπει να αντικατασταθούν. Η διαδοχή όμως δεν θα είναι ανέφελη.

Κάτω απ’ την κουκούλα

Οταν ανακριτικές διαδικασίες καθίστανται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατί να μην αμφισβητείται η ύπαρξη ασφάλειας δικαίου στη χώρα; Από αυτό το σημείο και ύστερα, όμως, η διολίσθηση είναι ταχεία…

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο... με την ανάπτυξη

Μετά από χρόνια μνημονιακών μεταρρυθμίσεων, σχεδιάζουμε τώρα τις... μεταρρυθμίσεις του μέλλοντος. Τα προβλήματα, ωστόσο, παραμένουν και εξακολουθούν να μας ταλανίζουν. Έως πότε;

Ενα βήμα εμπρός, ένα πίσω, στο προσφυγικό

Το λάθος μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις στέλνει η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της επί του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος. Εκεί όπου απαιτείται σοβαρότητα, υπάρχουν παλινωδίες.

Οι «αρμοί της εξουσίας» και πικρές αλήθειες

Ας διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας όσο θέλουμε, αναφορικά με τα λεγόμενα Τσίπρα περί «αρμών της εξουσίας» και της ανάγκης ελέγχου των. Η αλήθεια είναι ότι ο «δρόμος» ήταν στρωμένος εδώ και καιρό...

Σε αναζήτηση νέου αφηγήματος

Το «ό,τι λέμε, γίνεται» είναι απολύτως θεάρεστο ως αφήγημα, όμως, πρέπει να έχει αντίκτυπο και στην τσέπη των πολιτών. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανόν να έρθουν πολιτικά «δύσκολες μέρες».

Το μετέωρο βήμα των Αθηνών

Το μήνυμα έρχεται από μέσα

Η «κατάρα» της γεωγραφίας

Τουρκική παγίδα στην Κύπρο

Το λάθος ξεκινά απ' το θρανίο

Η λάθος συζήτηση

Déjà vu στο Αιγαίο

Μεταξύ ψυχραιμίας, πανικού και φαιδρότητας

Με ένα σμπάρο... δύο σπίτια

Εξίσωση Αγκυρας με... Τούμπα!

v