Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ο κορωνοϊός, τα μέτρα και ο λογαριασμός

Ο κορωνοϊός, τα μέτρα και ο λογαριασμός

Όσο αναγκαία είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άλλο τόσο είναι και η ελάφρυνση του κόστους που αυτά συνεπάγονται για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στην υπόθεση αυτή, δε, το γοργόν και χάριν έχει...

Μας πρόλαβε ο Ερντογάν με τις… «κυρώσεις»!

Μας πρόλαβε ο Ερντογάν με τις… «κυρώσεις»!

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι», σύμφωνα με τη λαϊκή θυμοσοφία, η οποία βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο χθεσινό κάλεσμα Ερντογάν προς τη μουσουλμανική κοινότητα να μποϊκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα. Η ΕΕ θα «απαντήσει» ή θα το… σκεφτεί λίγο ακόμη;

Ο Παππάς και το σερί με τις κυβερνητικές γκάφες

Ο Παππάς και το σερί με τις κυβερνητικές γκάφες

Πολλά τα λάθη και όλα απανωτά, που λέει και ο λαός μας. Όλα, δε, εκ μέρους εκείνων στους οποίους είχε εναποθέσει τις ελπίδες του για ένα αποτελεσματικότερο Δημόσιο η πλειονότητα των πολιτών. Φευ!

Το διάγγελμα, τα λάθη και το… οπλοστάσιο

Το διάγγελμα, τα λάθη και το… οπλοστάσιο

Δίχως τη δυνατότητα να καταφύγει εκ νέου σε lockdown, η χώρα επαφίεται πλέον -σε μεγάλο βαθμό- στους ίδιους τους πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπλα της, οι… μάσκες και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ!

Κορωνοϊός: Μέτρα κατόπιν εορτής!

Κορωνοϊός: Μέτρα κατόπιν εορτής!

Τώρα που δείχνει να ξεφεύγει το πράγμα έρχονται τα νέα μέτρα; Δεν είναι σαφές ότι όσο καθυστερούμε τόσο επιβαρύνουμε τη θέση μας έναντι της πανδημίας; Εντέλει, την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας γιατί τη «σκεφτόμαστε» ακόμη;

Οι επιστολές Δένδια, το timing και η ουσία

Όσα συνέβησαν χθες με επίκεντρο την Τουρκία και την Αλβανία, έχουν πολλαπλές αναγνώσεις. Τόσο στο πεδίο των εντυπώσεων όσο και σε αυτό της ουσίας. Το θέμα είναι να μην αποδειχθούν μπούμερανγκ για τη χώρα μας.

Η τσέπη κρίνει και στην Τουρκία!

Ούτε οι ανακοινώσεις για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα «έσωσαν την παρτίδα» ούτε και οι νεο-οθωμανικές βλέψεις του προέδρου Ερντογάν. Στην κοινή γνώμη βαρύνουν, κυρίως, οι εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο.

Να δούμε τώρα και το ΝΑΤΟ...

Την ΕΕ την είδαμε. Έως τον Δεκέμβριο, εν πολλοίς, ουδέν έναντι της Τουρκίας, η οποία αφήνεται ανενόχλητη να αλωνίζει στη Μεσόγειο. Από την άλλη πλευρά, η ενεργοποίηση των S-400 ίσως οδηγήσει σε άλλες εξελίξεις...

Το δεύτερο κύμα και ο αποχαιρετισμός του V

Η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας «πετά από το παράθυρο» προβλέψεις για γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας το επόμενο έτος. Πιθανότερα, θα είναι σαν… σταγονόμετρο, αν και όλα εξαρτώνται από την τελική πορεία της Covid-19.

Τα εκτός σχεδίου ακίνητα και το κάρο μπροστά από το άλογο

Την ίδια ώρα που εκκρεμεί επί δεκαετίες ο πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός της χώρας, η Πολιτεία προωθεί την ουσιαστική κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης. Απαξιώνει, όμως, έτσι την περιουσία των πολιτών.

Από τα λόγια στις πράξεις

Η αδύναμη Ευρώπη που βλέπει με... λύπη τις προκλήσεις να περνούν

Κραυγές και ψίθυροι στην πολιτική

Δώσε θάρρος στον... Ερντογάν

Η μάχη για δημοκρατία δίνεται κάθε μέρα

Οι φόροι στη μάχη της ψηφιοποίησης

Μια κυβέρνηση πρέπει να σπάει αβγά!

Η Μεσόγειος και το αβάσταχτο κόστος του συμβιβασμού

Η λάθος γιατρειά στην πανδημία

Οι καταλήψεις, το ραβδί και η ουσία

v