Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Σουπερμάρκετ η Ελλάς!

Σουπερμάρκετ η Ελλάς!

Στη χώρα της δωρεάν παιδείας υπάρχει «μέρισμα» από το φαινόμενο του brain drain; Αντίστοιχα, η τριτοβάθμια εκπαίδευση, που τόσο κοστίζει στον φορολογούμενο, προσφέρει αυτά που έχει ανάγκη η εγχώρια αγορά εργασίας;

Ήταν στραβό το κλήμα…

Ήταν στραβό το κλήμα…

Εάν η χώρα μας ευημερούσε και εμφάνιζε υψηλή ανάπτυξη και χαμηλή ανεργία, ίσως να υπήρχε χώρος για τέτοιες… πολυτέλειες. Όμως, δεν είμαστε εκεί. Όσο αναλωνόμαστε σε αυτές τις… πρακτικές τόσο θα αποκλίνουμε από τον στόχο.

Το μνημόνιο που δεν έχει έρθει… ακόμη!

Το μνημόνιο που δεν έχει έρθει… ακόμη!

Από μνημόνια μπορεί να χορτάσαμε αλλά… προκοπή ακόμη να δούμε. Ο λόγος ίσως να είναι τόσο απλός όσο και προφανής. Δεν έχουμε ακόμη συνάψει το πλέον θεμελιώδες των μνημονίων.

Το δίκοπο μαχαίρι Μητσοτάκη

Το δίκοπο μαχαίρι Μητσοτάκη

Απολύτως αναγκαία πολλά εξ όσων παρέθεσε ο φίλτατος κ. Κυρ. Μητσοτάκης κατά το τελευταίο διήμερο από τη Θεσσαλονίκη. Εμπεριέχουν, ωστόσο, και ένα θεμελιώδες παράδοξο, το οποίο είναι «κλειδί» για την ελληνική εξίσωση.

Ξυπόλητοι στ’ αγκάθια

Ξυπόλητοι στ’ αγκάθια

Πώς μπορείς να αλλάξεις κάτι ριζικά, χωρίς να «ακουμπήσεις» τα θεμέλιά του; Εάν δεν το πράξεις, μόνο «μπαλώματα» θα καταφέρεις. Κατά τα φαινόμενα, το γεγονός αυτό ακόμη να το κατανοήσουμε σε αυτόν τον τόπο.

Η ξεχειλωμένη… Ευρώπη

Το τείχος προστασίας που ορθώνουν οι αυξημένες πλειοψηφίες και η ομοφωνία που απαιτείται για την… εκπαραθύρωση κρατών-μελών από την ΕΕ θέτουν σε κίνδυνο τις πλέον βασικές αρχές και αξίες της ίδιας της ΕΕ. Δείτε τις περιπτώσεις Πολωνίας και Ουγγαρίας.

Ο Πινοσέτ, η Βενεζουέλα και το μαύρο μας το χάλι!

Ενώ η χώρα καλείται να κάνει κρίσιμες επιλογές, ο πολιτικός διάλογος εξαντλείται σε συνθήματα. Η ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων και η επικίνδυνη κλιμάκωση της ρητορικής στον δρόμο προς τις κάλπες.

Όταν μιλούν οι αγορές!

Δεν έχει σημασία εάν ήταν απλώς ψιλόβροχο και όχι μία γερή βροχή. Αυτό που σημειώθηκε χθες στις αγορές ελληνικών ομολόγων και μετοχών καταγράφηκε ως μία θετική αντίδραση. Μία επιβεβαίωση της απουσίας «εκπλήξεων».

Το μετα-μνημόνιο αφήγημα Τσίπρα

Όσα διαδραματίστηκαν στη ΔΕΘ αφορούν -κυρίως- τις εντυπώσεις και λιγότερο την ουσία. Αυτή θα κριθεί στη διαδρομή, όση κι αν είναι αυτή. Δεν παύουν, όμως, να υποδεικνύουν την κατεύθυνση των πραγμάτων…

Η απάτη ποτέ δεν πεθαίνει!

Για ποιον δουλεύει το κράτος; Για τον έντιμο και συνεπή ή για τον απατεώνα; Διότι εάν μέτρο είναι όσα ισχύουν στον τομέα εμπορίας υγραερίου, τότε οι απαντήσεις δεν είναι.. ούτε ικανοποιητικές, ούτε ευχάριστες.

Νόμοι, αστοχίες και… λαμογιές

Η ανίερη ευρωπαϊκή συμμαχία

Πυροβολώντας τα πόδια μας

Το δίλημμα της Φώφης

Χαμένος χρόνος

Ο διπλός κίνδυνος εξ ανατολών

Στην ευθεία των εκλογών

Νόμος και ουσία

Αρχίσαμε…

Μία πρώτη «γεύση»