ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Θέλει δουλειά πολλή...

Θέλει δουλειά πολλή...

Καλή η διαφήμιση αλλά πρέπει να ανταποκρίνεται και στα πραγματικά δεδομένα. Διαφορετικά θεωρείται ως παραπλανητική και μπορεί να κρατήσει μακριά τους… πελάτες!

Να μετράνε όλα!

Να μετράνε όλα!

Παίδες, ηρεμία! Αυξήστε το ποσοστό των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών δαπανών στο 30% ή εντέλει όσο θέλετε, αλλά αυξήστε συνάμα και τον κατάλογο των δαπανών που προσμετρούνται. Όχι όλα δικά σας!

Φόροι εναντίον λογικής

Φόροι εναντίον λογικής

Η ανάγκη πάταξης του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης δεν μπορεί να «αφήνει στο κρύο» εκατομμύρια πολίτες. Είναι βέβαιον ότι υπάρχουν ευφυέστεροι τρόποι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Η χρεοκοπία του νοικοκύρη

Η χρεοκοπία του νοικοκύρη

Πώς γίνεται παραδοσιακά «νοικοκύρηδες» άνθρωποι να χρεοκοπούν και μάλιστα εν χορώ; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό αφορά σε όσα βιώσαμε στη διάρκεια της κρίσης αλλά και στα αίτιά της. Το πώς και το γιατί ακολουθούν…

Ο γιαλός είναι στραβός…

Ο γιαλός είναι στραβός…

Σε μία χώρα στην οποία η κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων και πολιτικοί «δικάζουν» πολιτικούς, υπάρχει, άραγε, διάκριση των εξουσιών; Ας μην το κουράζουμε…

Το γαλλικό λάθος που πληρώνει η Αθήνα

Ότι πρόκειται περί λάθους, δεν χωρά αμφιβολία. Ως τούτο αναγνωρίζεται ακόμη και από την ίδια την ΕΕ. Τις συνέπειές του, όμως, εμείς τις βιώνουμε και ως εκ τούτου εμείς οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Δίνοντας θάρρος και «πάτημα»

Η προπαγάνδα, εξ ορισμού, δεν χρειάζεται «πάτημα» για να αναπτυχθεί. Όταν όμως βρίσκει αυτό το «πάτημα», σαφώς μπορεί να αναπτυχθεί πειστικότερα. Όπως στην περίπτωση της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Καθαρές δουλειές

Περί μίας δυνατότητας και ενός μέτρου, ο λόγος. Μπορούν σήμερα οι δημότες να κρίνουν ποιος κάνει καλύτερα και φθηνότερα τη δουλειά για την οποία οι ίδιοι πληρώνουν; Σύντομα, θα μπορούν. Δίχως να «πνίγονται στα σκουπίδια».

Το θεμελιώδες λάθος του ευρώ

Με τη βοήθεια και της ελληνικής κρίσης διορθώθηκαν πολλά από τα κακώς κείμενα του ευρώ. Ωστόσο, το θεμελιώδες λάθος του ακόμη το συνοδεύει και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Το παιχνίδι των αριθμών και η υποτίμηση της νοημοσύνης

Εάν πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης, τότε αυτός δικαιούται να γνωρίζει πού ξοδεύονται τα λεφτά του. Είναι τόσο απλό, είτε αφορά σε συντάξεις είτε σε οποιαδήποτε άλλη δαπάνη καλείται να καλύψει ο προϋπολογισμός.

Το Joker και τα αυτονόητα

Ενα ιστορικό λάθος

Το μαχαίρι στον λαιμό

Το μεγάλο λάθος με τα ελληνικά νησιά

Το βαρύ έργο του Κ. Μητσοτάκη

Η έξυπνη λύση για τα πτυχία εξωτερικού

Το μέγεθος μετράει!

Έχουν «δίκιο» οι Τούρκοι!

Η απουσία της Ευρώπης

Το ΣτΕ, το Σύνταγμα και ο γρίφος της αναδρομικότητας

v