Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Οι εμβολιασμοί, η επιστολή Μητσοτάκη και τα όργανα… που άρχισαν!

Οι εμβολιασμοί, η επιστολή Μητσοτάκη και τα όργανα… που άρχισαν!

Πόσους συμβιβασμούς επί θεμελιωδών δικαιωμάτων είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε χάριν της ταχείας επιστροφής στην «κανονικότητα»; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάς προτείνει να αρχίσουμε από την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών…

Ελληνοτουρκικά: Ας αρχίσει ο χορός!

Ελληνοτουρκικά: Ας αρχίσει ο χορός!

Μόνο στην πράξη θα καταδειχθεί εάν ο διάλογος είναι το εργαλείο μέσω του οποίου θα επιλυθεί η ελληνοτουρκική διαφορά. Έτσι, λοιπόν, πράγματι, ας... «σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες».

Η νομή της εξουσίας

Η νομή της εξουσίας

Πολλοί από όσους εγκατέλειψαν τη χώρα, στο πλαίσιο του brain drain, δεν επιστρέφουν, επικαλούμενοι και την ύπαρξη αναξιοκρατίας. Τα γεγονότα τούς δικαιώνουν. Η εξουσία στην Ελλάδα αποτελεί αντικείμενο νομής.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων μάς έλειπε!

Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων μάς έλειπε!

Υπάρχει χρόνος για τα πάντα αλλά «στην ώρα τους», όπως λέει ο λαός μας. Εν μέσω πανδημίας και των δεινών που τη συνοδεύουν, τι τη θέλουμε την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων και το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης; Για τα «χαράτσια» και τα πρόστιμα;

Η ντροπή ενός κράτους

Η ντροπή ενός κράτους

Κράτος δικαίου ή θεοκρατική χώρα; Τι ακριβώς είναι η Ελλάδα, 200 χρόνια μετά την εθνεγερσία της; Πώς καλούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας, εάν μέτρο είναι όσα έγιναν χθες;

Κομμένη η πλάκα με τα εμβόλια και τις... selfie

Η τροπή που έλαβε τελικά η διαδικασία του «συμβολικού» εμβολιασμού «πολιτικών και αξιωματούχων» δεν περιποιεί τιμή στην πατρίδα μας. Απλά επιβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να κυριαρχεί η ευνοιοκρατία.

Η προεξόφληση του ΔΝΤ και το σωστό μήνυμα

Τα πάντα κρίνονται στην πράξη και εκ του αποτελέσματος. Η απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει σε νέα πρόωρη αποπληρωμή των δανείων της προς το ΔΝΤ αποτελεί μήνυμα αξιοπιστίας. Ακόμη κι αν είναι συμβολικό.

Η Τουρκία, τα κανόνια και οι πολιτικοί

Δεν πρέπει μόνο να είσαι αποφασισμένος αλλά και να το δείχνεις. Οτιδήποτε αντίθετο οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα ως προς τις προθέσεις σου. Οι «παρερμηνείες», δε, είναι κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο στα εθνικά ζητήματα.

2021: Η χρονιά των δικαστών

Στην Ιταλία και τη Γαλλία, αυτή την εβδομάδα, υπήρξαν διεργασίες περί την πανδημία, οι οποίες αναμένεται να θέσουν υπό αμφισβήτηση τα ίδια τα θεμέλια των δημοκρατιών «δυτικού τύπου». Είναι σαφές, δε, ότι θα μας... επηρεάσουν!

Το εμβόλιο βγάζει κάλπη

Εκλογές το φθινόπωρο και μάλιστα διπλές, υπό προϋποθέσεις. Σενάριο; Προφανώς! Πιθανό; Περισσότερο παρά ποτέ! Θα κριθεί τους επόμενους μήνες και ιδίως από την έκβαση του στοιχήματος του επόμενου καλοκαιριού.

Κορωνοϊός: Η ευθύνη μας και η ευθύνη σας

Ο κορωνοϊός και το νέο φάουλ της ΕΕ

Το διττό μήνυμα των Βρυξελλών στην Τουρκία

Κορωνοϊός: Τα δύο πρόσωπα της εξουσίας

Κορωνοϊός και... εορταστικά μπερδέματα

Το πεντικιούρ και η... ομολογία ήττας

Click away και έρχεται ο… λογαριασμός!

Ο,τι κάνουμε μόνοι μας!

Το εμβόλιο της συναίνεσης

Φυσικοί σύμμαχοι και κοινοί εχθροί

v