Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η Αίγυπτος, η Ελλάδα και τα 12 ναυτικά μίλια

Η Αίγυπτος, η Ελλάδα και τα 12 ναυτικά μίλια

Η αέναη επίκληση του «αναφαίρετου» δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μας, δίχως όμως την άσκησή του, το απαξιώνει. Μετά τα δυτικά παράλια, η συνέχεια πρέπει να δοθεί νοτίως της Κρήτης.

Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα

Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα

Η κόντρα υπέβοσκε για χρόνια. Μπορεί να ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην ουσία όμως αφορά στην ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Η «λάθος» συζήτηση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Η «λάθος» συζήτηση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Σε τι αφορά η συζήτηση για τη δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στα δημόσια ΑΕΙ στη χώρα μας; Η απάντηση είναι σε ελάχιστα, αν όχι σε τίποτε. Είναι μία «τζάμπα» συζήτηση, με άλλες σκοπιμότητες.

Οι δήμοι, η διαφθορά και το δημόσιο χρήμα

Οι δήμοι, η διαφθορά και το δημόσιο χρήμα

«Η μάχη της πετσέτας» οδήγησε χθες σε μέτρα που υπόσχονται διαφάνεια. Είναι καιρός να υπάρξουν αντίστοιχα μέτρα και για τις λοιπές αναποτελεσματικές και αδιαφανείς δραστηριότητες των ΟΤΑ!

Ο Άδωνις και το συγχωροχάρτι

Ο Άδωνις και το συγχωροχάρτι

Η διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους στέλνει ένα λάθος μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία και πρωτίστως σε όσους ήδη κατέβαλαν αυτά τα πρόστιμα. Η παραβατικότητα επιβραβεύεται και η πειθαρχία στο νόμο τιμωρείται.

Το χαμένο στοίχημα της καθημερινότητας

Όταν «δεν σου βγαίνει» η συνταγή, κοιτάς να την αλλάξεις. Ο πρόσφατος μίνι ανασχηματισμός αυτό σηματοδότησε. Κατά πόσον αρκεί, όμως, ώστε να αντιμετωπιστούν καυτά μέτωπα όπως η ασφάλεια ή η ακρίβεια, μόνον η πορεία θα δείξει…

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ελληνικής δεξιάς

Προφανώς δεν θα καταρρεύσει ο κόσμος, εάν τα ομόφυλα ζευγάρια αποκτήσουν ίσα δικαιώματα ενώπιον του νόμου. Αντίθετα, η χώρα μας θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο που τόσες άλλες δυτικές χώρες ακολούθησαν κατά το παρελθόν. Πού το μεμπτόν;

Ο καλός μαθητής και ο «άτακτος» ηγέτης

Ο «καλός μαθητής» συχνά ακούει τα μπράβο και τα εύγε. Ενίοτε, όμως, ιδίως όταν διακυβεύονται υπέρτερα συμφέροντα, άλλος είναι που βγαίνει κερδισμένος. Ο «άτακτος» και ο απείθαρχος, που θα διαπραγματευτεί, όμως, όπως τον συμφέρει.

Η σπίθα που θα φέρει την καταστροφή

Από τα Στενά του Ορμούζ έως τις ακτές της Μεσογείου η Μέση Ανατολή αποτελεί μία πραγματική πυριτιδαποθήκη. Η σπίθα που θα οδηγήσει στην έκρηξή της θα μπορούσε να αφορά ακόμη και σε ένα «ατύχημα». Τα παραδείγματα είναι ήδη πολλά…

Ο Συρίγος, η Λωζάνη και η ουσία

Η Συνθήκη της Λωζάνης είτε είναι σε πλήρη ισχύ και «θεμέλιο» για τις σχέσεις μας με την Τουρκία, είτε «παρωχημένη» κατά 97% και άρα μειωμένης αξίας. Δεν μπορεί να είναι και τα δυο ενόψει των «διαβουλεύσεων» με την Τουρκία.

Το εθνικό συμφέρον και η Ερυθρά θάλασσα

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, με τις μεταρρυθμίσεις

Ούτε από νόμους πάμε καλά

Κράτος ανασφάλειας

Ο «βολικός» καβγάς εντός της ΝΔ

Οπαδική βία και πολιτικά αυτογκόλ

Τα δύο πρόσωπα της ΝΔ στα ελληνοτουρκικά

Τι «κρατάμε» από την επίσκεψη Ερντογάν

Ο Ερντογάν και οι δύο αναγνώσεις του καζάν-καζάν

Η βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας

v