Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Το τέλος της ανίερης συμμαχίας

Το τέλος της ανίερης συμμαχίας

Μία σύμπραξη που από τη στιγμή της σύναψής της χαρακτηρίστηκε, τουλάχιστον, ως ετερόκλητη, πλέον εμφανίζεται να φθάνει στα όριά της. Η συνέχισή της, υπό τους παρόντες όρους, είναι -αν μη τι άλλο- επιζήμια.

Η ένοχη ανοχή

Η ένοχη ανοχή

Βρίσκουν και τα κάνουν. Διότι εάν δεν «έβρισκαν», τότε δεν θα ζητούσαν προστασία ακόμη και οι ίδιοι… οι αστυνομικοί. Όσο θα συνεχίζουν να «βρίσκουν», δε, τόσο θα διολισθαίνουμε ακόμη βαθύτερα προς τα… άκρα.

Το μάθημα της Βαυαρίας για την Αθήνα

Το μάθημα της Βαυαρίας για την Αθήνα

Ούτε τα προβλήματα είναι ίδια, ούτε η δομή του εκλογικού σώματος. Η βαυαρική κάλπη, όμως, είχε ορισμένα σαφή μηνύματα προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. Θα τα ακούσει κανείς;

Το ραντεβού του Μαΐου

Το ραντεβού του Μαΐου

Στη Δημοκρατία, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Εάν κάτι «δεν τραβάει» ή έχει απογοητεύσει, «ανταμείβεται» καταλλήλως. Έτσι και στην προσεχή κάλπη. Αρκεί να μην ξεχνάμε ορισμένα πράγματα…

Δίκοπο μαχαίρι

Δίκοπο μαχαίρι

Εάν πιστεύεις ότι η τιμή ενός στοιχείου ενεργητικού θα μειωθεί, γιατί να μην το ξεφορτωθείς νωρίτερα; Κάπως έτσι, όμως, εξελίσσονται και οι «αυτοεπιβεβαιούμενες θεωρίες». Ιδίως όταν οι εκδότες των «χαρτιών» δεν τηρούν τους κανόνες…

Εκτός έδρας τα «φάουλ» μετράνε διπλά

Στα διεθνή φόρα, το «ταμπελάκι» μπροστά από τους εκπροσώπους της χώρας μας γράφει «Ελλάδα», όποιοι κι αν κάθονται πίσω από αυτό. Έτσι, όσα αυτοί λέγουν, μας δεσμεύουν κατά τρόπο εθνικό.

Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν τα… capital controls

Άφησε τα κέρδη σου να τρέξουν αλλά κόψε τις απώλειές σου, λένε στις απανταχού χρηματιστηριακές αγορές και -κατά κανόνα- έχουν δίκιο. Ας κάνουμε το ίδιο και στην Ελλάδα, μπας και δούμε… προκοπή.

Ολοι οι δρόμοι… μπλοκάρουν στη Ρώμη

Τα προβλήματα της Ευρώπης, πολιτικά και οικονομικά, συναντώνται στη Ρώμη. Εκεί όπου η πολιτική επί του μεταναστευτικού και η ανάγκη επιβολής περιοριστικών οικονομικών μέτρων έδωσαν έδαφος ανάπτυξης ακραίων τάσεων.

Δεν είναι οι φόροι… «ανόητε»!

Δεν είναι μόνο το «βαρίδι» που συνιστούν οι φόροι για την τσέπη του καθενός και συνολικά για την οικονομία. Κυριότερα είναι το «τι παίρνουμε» για αυτούς τους φόρους και πόσο πιάνουν τόπο τα λεφτά μας.

Οραμα και ρεαλισμός

Ένα τουλάχιστον απλό -πλην θεμελιώδες- ερώτημα τέθηκε χθες στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου: μπορούμε να τα βρούμε -επιτέλους- για να πάμε μπροστά; Η απάντησή είναι -ευλόγως- άγνωστη.

Μια καλή αρχή

Παστρικές δουλειές!

Εδώ είναι Βαλκάνια!

Αξιοπιστία über alles!

Η ζαριά του Σταύρου

Πώς το Κουκάκι σκόραρε και η... Εκάλη χάνει

Ας πάμε επιτέλους μέσω… Τρικάλων

Ο Ελληναράς ποτέ δεν πεθαίνει!

Βγήκαν οι ψηφοφόροι από τα μνημόνια;

Με το κεφάλι στην άμμο!