ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Θεσμικό έγκλημα

Θεσμικό έγκλημα

Ποιον συμφέρει να βρίσκονται σήμερα υπό καθεστώς ομηρίας 4 εκατ. φορολογούμενοι; Διότι η άρνηση των θεσμών να συναινέσουν σε μία νέα ρύθμιση αυτό συνεπάγεται. Όλα τα άλλα…

Ντέρμπι σε λάθος γήπεδο

Ντέρμπι σε λάθος γήπεδο

Αν δεν δεις τα προβλήματα και δεν τα συζητήσεις, γιατί θα έπρεπε να προσδοκάς τη λύση τους; Εντέλει, δίχως τον απαραίτητο διάλογο, πώς θα ξέρεις ποιοι έχουν τις «λύσεις» ώστε να τους προτιμήσεις;

Ενας είναι ο εχθρός: ο λαϊκισμός

Ενας είναι ο εχθρός: ο λαϊκισμός

«Και οι μολότοφ σκοτώνουν και οι δεξιοί λαϊκισμοί σκοτώνουν τη λογική», είπε χθες μία ψυχή από το βήμα της Βουλής. Δεν είχε άδικο. Αυτή, όμως, είναι η πολιτική καθημερινότητα στην Ελλάδα.

Το σύνταγμα, η αναθεώρηση και η… Παναγιώταινα

Το σύνταγμα, η αναθεώρηση και η… Παναγιώταινα

Σήμερα στη Βουλή δεν κρίνεται μόνο η πορεία της τρέχουσας συνταγματικής αναθεώρησης. Κυριότερα, κρίνεται το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα.

… και επί γης ειρήνη

… και επί γης ειρήνη

Σαν τα «αμερικανάκια» μιας άλλης εποχής (με την καλή έννοια του όρου, βεβαίως, βεβαίως), οι φίλοι μας του ΔΝΤ συνεχίζουν να λένε τα «δικά τους». Εμείς, πάλι, συνεχίζουμε στον δρόμο μας καθώς… «γνωρίζουμε καλύτερα».

Μαθαίνοντας από τα λάθη

Προφανώς υπήρξαν ανεπάρκειες, λάθη και βαριές αμέλειες, ώστε να οδηγηθούμε σε μία τραγωδία όπως η περυσινή, στο Μάτι. Το ζήτημα είναι εάν μάθαμε και τίποτε από αυτά…

Φωνή βοώντος…

Κατά τη λαϊκή θυμοσοφία, «ομελέτα δίχως σπασμένα αβγά δεν γίνεται». Κάπως έτσι και με την Ευρώπη. Δίχως ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα, θα παραμένει ένα χαλαρό οικονομικό μόρφωμα.

Ο Μητσοτάκης και το παιχνίδι της εμπιστοσύνης

Για να σε δανείζουν, κατά τρόπο βιώσιμο, πρέπει να σε εμπιστεύονται. Έτσι, λοιπόν, καλές και άγιες οι μεταρρυθμίσεις αλλά και οι δεσμεύσεις, δεσμεύσεις. Ότι είναι σκληρές το γνωρίζαμε…

Εκτός θέματος

Ελεύθεροι να κουβεντιάζουμε για ό,τι θέλουμε είμαστε σε αυτό τον τόπο. Θα ήταν χρήσιμο, όμως, η συζήτηση αυτή να αφορά και στα επί της ουσίας προβλήματα που ακόμη αντιμετωπίζουμε.

Δάνεια, εντυπώσεις και ουσία

Η υπόθεση που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα περί τον αν. υπουργό Υγείας Π. Πολάκη αφορά, όπως τόσες άλλες, το πεδίο των εντυπώσεων αλλά και της ουσίας. Το ζήτημα είναι ότι σπάνια τις διαχωρίζουμε.

Η κεντροαριστερά, τα ανοίγματα και τα... «φθαρμένα υλικά»

Τα συνήθη θύματα

Η Ελλάδα που βλέπει τις δεκαετίες να περνούν

Παρωπίδες και αυτονόητα

Μη γίνουμε πάλι πρωτοσέλιδο

Ο πολλαπλός κίνδυνος

Μηνύματα και δώρα…με φόντο τις κάλπες

Ο δρόμος προς την... κόλαση

Τουλάχιστον… μιλάμε

Ο λογαριασμός της πόλωσης

v