Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Το Ταμείο Ανάκαμψης και οι κρίσιμες λεπτομέρειες

Το Ταμείο Ανάκαμψης και οι κρίσιμες λεπτομέρειες

Ευκαιρίες να σταθούμε στα πόδια μας είχαμε και κατά το παρελθόν και κατά πάσα βεβαιότητα θα έχουμε και στο μέλλον. Είναι όμως σπάνιες και όταν «έρχονται προς το μέρος μας», οφείλουμε να τις αξιοποιούμε και να μην τις απεμπολούμε…

Η πανδημία, οι γνώμες και η ουσία

Η πανδημία, οι γνώμες και η ουσία

Οι προθέσεις μπορεί να είναι εξαίρετες, το αποτέλεσμα όμως είναι που μετράει. Ο λόγος που εκφέρουν πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης έχει, ούτως ή άλλως, ιδιαίτερη σημασία και στις ημέρες μας αυτή αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Κορωνοϊός: Εμπρός στον δρόμο που χάραξε το κόμμα!

Κορωνοϊός: Εμπρός στον δρόμο που χάραξε το κόμμα!

Μια ψυχή είχε προτρέψει κάποτε τους Αμερικανούς να μη ρωτούν τι μπορεί να κάνει η πατρίδα τους γι' αυτούς αλλά τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για την πατρίδα τους. Χθες, ένας Λαρισαίος γιατρός μάς έδωσε ένα λαμπρό παράδειγμα.

Κορωνοϊός: Το τρίτο κύμα και πώς να το αποφύγετε!

Κορωνοϊός: Το τρίτο κύμα και πώς να το αποφύγετε!

Εάν στην αποκλιμάκωση των μέτρων κάνουμε τα ίδια λάθη με εκείνα που κάναμε μετά την άρση του πρώτου lockdown, τότε είναι βέβαιον ότι θα υπάρξει και νέο. Τάδε έφη Π.Ο.Υ., ο οποίος πέραν της συγκεκριμένης προειδοποίησης έδωσε και οδηγίες αποφυγής ενός νέου δράματος.

Κορωνοϊός: Χρειάζεται και βούρδουλας!

Κορωνοϊός: Χρειάζεται και βούρδουλας!

Επρεπε να υποκύψει η Ελλάδα στους «ψεκασμένους» και στους αρνητές της πανδημίας, αφήνοντάς τους στο απυρόβλητο; Επιτέλους, είμαστε ξέφραγο αμπέλι ή συντεταγμένη πολιτεία;

Πολυτεχνείο: Πλήρης αποτυχία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Ούτε η δημόσια υγεία, ούτε το Σύνταγμα, ούτε και οι νόμοι γίνονται σεβαστά σε αυτή τη χώρα. Το πολιτικό προσωπικό τυγχάνει μίας ιδιότυπης και διόλου ευκαιριακής «ασυλίας», η οποία καλό θα ήταν να μη συγχέεται με τη... βουλευτική!

Τέλη κυκλοφορίας: Ολοι οι μήνες, όλα τα λεφτά!

Από τη μία, ζητούν τα τέλη κυκλοφορίας κι από την άλλη, επιβάλλουν στους πολίτες -προφανώς για.. καλό σκοπό- περιοριστικά μέτρα. Οσο για ενδεχόμενη μείωση... σφυρίζουν αδιάφορα! Για ξαναδείτε το θέμα, κύριοι της κυβέρνησης!

Ο Ερντογάν και η ντροπή της Ευρώπης

Όταν χάριν των σκοπιμοτήτων του Βερολίνου, η ΕΕ εμφανίζεται διατεθειμένη να θυσιάσει ακόμη και τα θεμελιώδη, τότε ποιο είναι το μέλλον της; Τουλάχιστον, το Παρίσι μπορεί ακόμη να αρθρώνει λόγο…

Το Πολυτεχνείο και η... αδέξια δεξιά

Δεν νοείται προστασία της δημόσιας υγείας με την αποστολή μηνυμάτων πολιτικού χαρακτήρα προς τμήματα του εκλογικού σώματος. Ιδίως, όταν τούτα μπορούν να οδηγήσουν στο ακριβώς… αντίθετο αποτέλεσμα.

Η πανδημία και το μεγάλο λάθος με το Πολυτεχνείο

Προφανώς ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται δίχως εξαιρέσεις. Όμως και η Πολιτεία οφείλει να μην υιοθετεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Με άλλα λόγια, πώς μια συζήτηση για την πανδημία έγινε τελικά για το… Πολυτεχνείο.

Ο κορωνοϊός και το κυνήγι της ουράς μας

Η συντεχνία ξαναχτυπά

Ενα διαφορετικό (και επικίνδυνο;) lockdown

Το πόρισμα Αλιβιζάτου και το σκοτεινό πρόσωπο της κρατικής βίας

Ο κορωνοϊός, η έξαρση και οι «πολιτικές ευθύνες»

Οι αμερικανικές εκλογές και η διάδοση της τοξικότητας

Το ένα πόδι πριν το άλλο στα πανεπιστήμια

Κορωνοϊός: Πώς η κυβέρνηση έμπλεξε... τις ζώνες της

Η τήρηση των μέτρων και ο άγνωστος Χ

Η βία είναι ο εχθρός, όχι το Ισλάμ

v