Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταναλωτικά:Μείωση επιτοκίου σε συνεπείς πελάτες

Μια πολιτική ορισμένων τραπεζών είναι να μειώνουν το ύψος του επιτοκίου όταν αποδεικνύεται ότι ο πελάτης είναι συνεπής στις υπχρεώσεις του.

Καταναλωτικά:Μείωση επιτοκίου σε συνεπείς πελάτες
ALPHA BANK: Tο ”Alpha Επιπλέον” της Alpha Bank προσφέρει ένα ανακυκλούμενο όριο, το οποίο συνδέεται με τον τραπεζικό λογαριασμό, συγκεκριμένα με τον καταθετικό λογαριασμό Alpha Προνομιακό, και προστίθεται στο διαθέσιμο υπόλοιπό του. Το ύψος του ορίου της υπερανάληψης ξεκινά από τα 900 και φτάνει έως τα 6.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο στο 11,5%. Έτσι, έχετε δυνατότητα χρήσεως του ορίου που έχει εγκριθεί χωρίς να χρειάζεται να καταβάλετε προκαθορισμένες δόσεις σε προκαθορισμένη ημερομηνία. Κάθε φορά που κάνετε χρήση του ορίου (εφάπαξ ή τμηματικά) χρεώνεστε τόκους μόνο για το ποσό και τις ημέρες που το έχετε χρησιμοποιήσει.

ATTICA BANK: Πρώτη δόση έπειτα από τρεις μήνες και επιτόκιο 9,25% προβλέπει το ”Attica χαμηλή δόση”. Το ποσό χορήγησης ξεκινά από 1.500 ευρώ, ενώ η διάρκεια του δανείου είναι από 12 έως 96 μήνες, με τη μεγάλη χρονική διάρκεια να εξασφαλίζει τη χαμηλή δόση. Το ”Attica Φυσικό Αέριο” απευθύνεται σε ιδιοκτήτες μονοκατοικιών αλλά και σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών, μεμονωμένα ή και ως σύνολο και αφορά στη χρηματοδότηση κάλυψης του κόστους εγκατάστασης του εξοπλισμού, σύνδεσης φυσικού αερίου με τον πάροχο και αγοράς οικιακών συσκευών αερίου. Τα χαρακτηριστικά του ”Attica Φυσικό Αέριο” προβλέπουν ποσό χορήγησης έως 15.000 ευρώ, επιτόκιο 8%, διάρκεια δανείου 6 - 60 μήνες και περίοδο χάριτος δύο μηνών.

EFG EUROBANK: Πτώση του επιτοκίου όσο αυξάνεται το μέγεθος του δανεισμού υπόσχεται το δάνειο ”Ανοιχτή Γραμμή” της Eurobank, που θέτει σε ισχύ την... αντιστρόφως ανάλογη αυτή σχέση από την πρώτη ημέρα. Το ίδιο πρόγραμμα προβλέπει την επιστροφή του 10% των τόκων του προηγούμενου μήνα εφόσον δοθεί από τον οφειλέτη εντολή για αυτόματη εξόφληση ελάχιστης καταβολής, εξασφαλίζοντας έτσι περαιτέρω πτώση του επιτοκίου για τον τακτικό στις πληρωμές του οφειλέτη. Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο από 10,2% έως 14,2%, η χρέωση των τόκων γίνεται μόνο για το χρησιμοποιούμενο ποσό, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα καθορισμού του χρονικού διαστήματος των πληρωμών.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Συγκέντρωση όλων των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε ένα δάνειο προσφέρει το πρόγραμμα ”ΜεταφέρΑΤΕ” της ΑΤΕ. Το ύψος του είναι από 1.000 έως 60.000 ευρώ, το επιτόκιο 6,58% σταθερό για τα 2 πρώτα έτη και στη συνέχεια κυμαινόμενο 8,50%. Η Αγροτική προσφέρει περίοδο χάριτος μέχρι 6 μήνες, ενώ η διάρκεια αποπληρωμής μπορεί να φτάσει τους 120 μήνες.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ενιαίο τρόπο οργάνωσης των οικονομικών σας υπόσχεται το ”Εγνατία ONE” της Εγνατία, καλύπτοντας όσους αναζητούν τη χρηματοδότηση για κάλυψη στεγαστικών αναγκών (αγορά ή ανακαίνιση κατοικίας), τη χρηματοδότηση για κάλυψη καταναλωτικών αναγκών (αγορά ειδών διαρκείας ή και υπηρεσιών), τη χρηματοδότηση μέσω πιστωτικής κάρτας VISA, τη μεταφορά υπολοίπων από στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό, προσωπικό δάνειο, πιστωτικές κάρτες ή όποιον συνδυασμό των παραπάνω. Το ”Εγνατία ONE” δίνει τη δυνατότητα να διατηρείτε μέσα σε ΕΝΑΝ λογαριασμό τόσο τα δανειακά σας υπόλοιπα, όσο και τις αποταμιεύσεις σας. Για όσο χρονικό διάστημα οι αποταμιεύσεις παραμένουν στο ”Εγνατία ONE” μειώνουν το υπόλοιπο των δανειακών σας υποχρεώσεων, ενώ είναι διαθέσιμες να τις χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε τις χρειαστείτε. Λειτουργεί μέσω της ενοποίησης των δανειακών υποχρεώσεων, των διαθέσιμων χρημάτων (μισθοδοσίας κ.λπ.) και των αποταμιεύσεων και παρέχει άμεση διαθεσιμότητα για ανάληψη, αλλά και αποπληρωμή των υποχρεώσεων χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Με το ”Ανοιχτό Εθνοδάνειο” της Εθνικής έχετε μόνιμα στη διάθεσή σας ανοιχτή πίστωση, αφού σας επιτρέπει να αντλείτε και να καταθέτετε χρήματα σύμφωνα με την οικονομική ευχέρεια που έχετε κάθε φορά, πληρώνοντας τόκους μόνο για το οφειλόμενο ποσό. Παράλληλα, το πρόγραμμα προστασίας πληρωμών σας εξασφαλίζει ένα σταθερό μηνιαίο ποσό για να αντιμετωπίσετε με συνέπεια τις οφειλές σας, σε περίπτωση προσωρινής απώλειας τους εισοδήματος. Μαζί με το ”Ανοιχτό Εθνοδάνειο” η Εθνική παρέχει δωρεάν την κάρτα ΕΘΝΟcash. Επίσης, στις παροχές του δανείου περιλαμβάνεται και η δωρεάν συνδρομή της MASTERCARD ή της VISA τον πρώτο χρόνο.

ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σταθερό επιτόκιο, ύψος δανείου από 1.500 έως 50.000 ευρώ και διάρκεια 6 έως 72 μήνες προσφέρει, μεταξύ άλλων, το ”λαϊκό καταναλωτικό δάνειο” της Λαϊκής. Στα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος περιλαμβάνονται φωτοτυπία του τελευταίου εκκαθαριστικού και απόδειξη μισθοδοσίας προκειμένου για μισθωτούς, και φωτοτυπία των δύο τελευταίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων της εφορίας, συνοδευόμενη από φωτοτυπία παραστατικού συναλλαγής που αποτελεί τον σκοπό του δανείου, στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: Χαμηλό επιτόκιο 4,9% για το πρώτο έτος και μετά κυμαινόμενο, ανάλογο με το πρόγραμμα από 5,75% έως 6,25% προσφέρει το προσωπικό δάνειο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που όμως απαιτεί την εξασφάλισή του με κάποιο ακίνητο. Έως τις 31/5/2007 παρέχεται η δυνατότητα επιλογής περιόδου χάριτος 12 μηνών, με καταβολή της πρώτης δόσης έπειτα από 1 έτος, με κεφαλαιοποίηση των τόκων. Στις επιπλέον παροχές που υπόσχεται το ”με συμφέρει” περιλαμβάνεται και η προσφορά της πιστωτικής κάρτας T.T. Visa με δωρεάν τη συνδρομή για τρία χρόνια.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Σταθερό επιτόκιο από 9,5% που μπορεί να χαμηλώσει έως και 4,5% υπόσχεται το προσωπικό, καταναλωτικό δάνειο ”Συνεπώς” της Τράπεζας Κύπρου. Επιπλέον, το επιτόκιο μειώνεται κατά 1% τον χρόνο για τους συνεπείς αποπληρωτές των δόσεων έως 4,5%. Τα κύρια χαρακτηριστικά των καταναλωτικών δανείων της Τράπεζας Κύπρου περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση από 15.001 έως 30.000 ευρώ χωρίς προσκόμιση παραστατικών αγοράς, τη χρηματοδότηση έως και του συνόλου της αξίας του χρηματοδοτούμενου αγαθού ή υπηρεσίας με προσκόμιση παραστατικών αγοράς, ενώ η διάρκεια της χρηματοδότησης φτάνει έως τους 240 μήνες, εφόσον παρασχεθούν εμπράγματες ασφάλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v