Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχειρηματικά: Δάνεια σε επαγγελματικούς κλάδους

Τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες δίνουν σημαντική έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα χορηγήσεων και ιδιαίτερα σε εκείνους τους κλάδους που παρουσιάζουν σχετικά χαμηλούς κινδύνους. Το θετικό είναι ότι πολλές τράπεζες έχουν μελετήσει τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε επιχειρηματικού κλάδου κι έτσι προσφέρουν προσαρμοσμένα ”πακέτα υπηρεσιών” (π.χ. για γιατρούς, οδοντίατρους, φαρμακοποιούς κ.ά.)

Επιχειρηματικά: Δάνεια σε επαγγελματικούς κλάδους
ALPHA BANK: Στους επαγγελματίες της αγοράς των μεταφορών απευθύνεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Alpha Bank, αφού προσφέρει μία σειρά από εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των κλάδων επαγγελματιών TΑΞΙ και Επαγγελματιών Τουριστικών Λεωφορείων Δημοσίας Χρήσεως.

ASPIS BANK: Κίνητρο διασφάλισης της επαγγελματικής σας στέγης προσφέρει η Aspis Bank. Το δάνειο καλύπτει την αγορά, την αποπεράτωση, την ανέγερση ή τη βελτίωση της επαγγελματικής στέγης, καθώς και την αγορά πάγιου εξοπλισμού. Το ύψος του δανείου αρχίζει από 9.000 ευρώ και φτάνει μέχρι το 65% της αξίας του προσημειούμενου ακινήτου, το επιτόκιο είναι κυμαινόμενo στο 7,65%, ενώ η χρoνική διάρκεια κυμαίνεται στα 5, 10, 15, 20, 25, 30 έτη.

ATTICA BANK: Τους ασφαλισμένους στο ΤΣΑΥ ”σκοπεύει” η Attika Bank με το συγκεκριμένο προϊόν, προσφέροντας υπηρεσίες και προνόμια σε γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς και γενικά στους ασφαλισμένους αλλά και στους εργαζόμενους στο ΤΣΑΥ. Αναλυτικότερα, προσφέρονται ειδικά σχεδιασμένοι λογαριασμοί καταθέσεων με υψηλές αποδόσεις, το νέο ειδικό δάνειο με επιτόκιο μόλις 8,25% για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων αναγκών, ποσό από 1.500 ευρώ, διάρκειας από 12 έως 60 μήνες καθώς και νέα στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο 0,25 μονάδες χαμηλότερο του ισχύοντος κυμαινόμενου ή σταθερού επιτοκίου της τράπεζας και με έκπτωση 30% στα έξοδα εκταμίευσης. Εξάλλου η Attica Bank προσφέρει τα νέα δάνεια επαγγελματικής στέγης για ποσά από 15.000 ευρώ και επιτόκιο 0,25 μονάδες χαμηλότερο του ισχύοντος κυμαινόμενου ή σταθερού επιτοκίου της τράπεζας (εκτός του επιτοκίου Euribor και του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας).

EFG EUROBANK: Τα προγράμματα κεφαλαίου κίνησης προκαθορισμένης αποπληρωμής βοηθούν τους επαγγελματίες να εντάξουν τα έκτακτα στον προγραμματισμό τους, εξασφαλίζοντας εφάπαξ το ποσό που απαιτείται εξοφλώντας το τμηματικά σε συγκεκριμένο διάστημα, πληρώνοντας μηνιαίες ή τριμηνιαίες δόσεις. Η διάρκεια είναι μεγάλη και αγγίζει τα 20 έτη, ενώ για το ποσό χρηματοδότησης δεν υπάρχει περιορισμός από τον ετήσιο τζίρο. Το επιτόκιο είναι μεταβλητό, καθώς δίνεται η επιλογή του βασικού επιτοκίου κεφαλαίου κίνησης ή του Euribor. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρόωρη αποπληρωμή δεν συνεπάγεται επιβάρυνση.

PROTON BANK: Κεφάλαιο κίνησης με εξασφάλιση μεταχρονολογημένων επιταγών παρέχει το ”Ωμέγα Πορτοφόλι” της Proton. Το ποσό χρηματοδότησης φτάνει έως το 100% του τζίρου, ενώ υπάρχει δυνατότητα δανείου τακτής λήξης με διάρκεια έως 6 χρόνια και δόσεις μηνιαίες, τριμηνιαίες ή ακόμη και εξαμηνιαίες. Στα ”συν” του δανείου πρέπει να αναφερθεί ακόμη το χαμηλό κόστος με ευέλικτη τιμολόγηση (κυμαινόμενο επιτόκιο με βάση το βασικό επιτόκιο κεφαλαίου κίνησης).

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σε όλες τις επιχειρήσεις ασχέτως του κύκλου εργασιών τους απευθύνεται το κεφάλαιο κίνησης χρηματοδότησης απαιτήσεων άτοκων δανείων μέσω πιστωτικών καρτών της Αγροτικής Τράπεζας. Δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη-επιχείρηση να προεξοφλεί απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν από πωλήσεις με άτοκες δόσεις μέσω των POS της ΑΤΕ - Κάρτα. Το πλήθος των δόσεων που θα προεξοφλούνται δεν θα υπερβαίνει τις 36. Πρόκειται για έναν ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό, όπου το κεφάλαιο αποπληρώνεται σταδιακά με μηνιαίες καταβολές των εκχωρημένων απαιτήσεων από την ΑΤΕ - Κάρτα, ενώ οι τόκοι λογίζονται ανά εξάμηνο και είναι άμεσα απαιτητοί. Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει έως και το 100% του συνόλου των καθαρών απαιτήσεων του πελάτη από την ΑΤΕ - Κάρτα (μετά την αφαίρεση των προμηθειών της), όμως δεν θα υπερβαίνει το 50% του κύκλου εργασιών του προηγούμενου έτους ή του προβλεπόμενου ετήσιου κύκλου εργασιών για τις νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις με Α΄, Β΄και Γ΄ κατηγορίας βιβλία και τζίρο έως 1.000.000 ευρώ απευθύνεται το ”Εγνατία Ταμειακή Στήριξη”. Μέσω αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση μέχρι 15.000 ευρώ. Εξάλλου, η Εγνατία προσφέρει ένα καταθετικό προϊόν ειδικά για επιχειρήσεις. Με τον έντοκο καταθετικό λογαριασμό ”Όψεως Επιχειρείν” ο ενδιαφερόμενος ωφελείται από το κλιμακούμενο επιτόκιο και την κλασική λειτουργικότητα του λογαριασμού όψεως, με επιπρόσθετες παροχές.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή έχετε δική σας επιχείρηση με ετήσιο κύκλο εργασιών έως 2.500.000 ευρώ το ”Επιχειρηματικό Πολυδάνειο” δίνει τώρα τη δυνατότητα να απλοποιήσετε τις επαγγελματικές σας ανάγκες, να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα και να βοηθήσετε την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί. Μέσω του ”Επιχειρηματικού Πολυδανείου” μπορούν να καλυφθούν ανάγκες που σχετίζονται με την αγορά ή ανακαίνιση επαγγελματικής στέγης, την αγορά εξοπλισμού, την αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου, την ενίσχυση της ρευστότητας, την αγορά άυλων παγίων και τα ”δικαιώματα εισόδου” franchising.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ποσό μέχρι το 100% του τιμολογίου αγοράς καλύπτει το ”Δάνειο Επαγγελματικού Εξοπλισμού” της Εμπορικής Τράπεζας, με τη διάρκειά του να κυμαίνεται από 3 έως 9 έτη για τα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου και από 6 έως 9 έτη για τα δάνεια σταθερού επιτοκίου αντίστοιχα. Πρέπει να αναφερθεί ότι ειδικά για τα είδη υψηλής τεχνολογίας, η διάρκεια του δανείου δεν θα ξεπερνά τα 5 έτη. Το επιτόκιο του δανείου μπορεί να είναι κυμαινόμενο ή σταθερό για 3 έτη. Η περίοδος χάριτος που είναι 6μηνη μπορεί να φθάσει και τους 12 μήνες για νέους επαγγελματίες.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Χορήγηση δανείου με μηνιαίες καταβολές δόσεων και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής προσφέρει προς τις επιχειρήσεις η Τράπεζα Κύπρου με το ”Δάνειο Τακτής Λήξης Μεσοπρόθεσμου Χαρακτήρα”. Η διάρκειά του είναι έως 12 έτη, ενώ το ύψος του αλλάζει κατά περίπτωση. Προβλέπονται μηνιαίες δόσεις και δυνατότητα παροχής περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή έως 12 μήνες. Το επιτόκιο μπορεί να είναι είτε σταθερό (7,9%) είτε κυμαινόμενο (7,75% πλέον της σχετικής προσαύξησης).

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ρευστότητα υπόσχεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Πειραιώς έναντι των απαιτήσεων από το ΙΚΑ και τον ΟΠΑΔ με το δάνειο ”Επιχειρείν”. Η διάρκεια είναι αόριστη, κάτι που συμβάλλει στην ευελιξία, ενώ στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει και δυνατότητα χρήσης του συνόλου ή μέρους του ορίου, σύμφωνα με τις ανάγκες του δανειολήπτη. Το πρόγραμμα πληρωμής προβλέπει πληρωμή 5% μηνιαίως επί του εκάστοτε υπολοίπου ή μόνο μηνιαίων τόκων για το ποσό που έχει χρησιμοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v