Audio / Video

Το «έξυπνο χάπι» που φέρνει νέα δεδομένα στην υγεία

Το «έξυπνο χάπι» που φέρνει νέα δεδομένα στην υγεία

Λύση για όσους δεν εκτελούν σωστά την ιατρική συνταγή που έλαβαν δίνει νέα τεχνολογία η οποία επιτρέπει την καταγραφή της χρονικής στιγμή που καταναλώνονται χάπια. Πώς λειτουργεί και γιατί ανοίγει και σοβαρά θέματα που πρέπει να προβληματίσουν.

TAGS ΥΓΕΙΑ

Ο πλανήτης βρίσκεται σε 24ωρη παρακολούθηση!

Ο πλανήτης βρίσκεται σε 24ωρη παρακολούθηση!

Ένα πλήθος μικροδορυφόρων φωτογραφίζει καθημερινά όλο τον πλανήτη και πουλά το υλικό. Tι προσφέρει η νέα τεχνολογία. Τα ερωτήματα για τη χρήση της και οι προοπτικές.

Ο εγκαταλειμμένος ιταλικός Νότος οδεύει προς τις κάλπες

Ο εγκαταλειμμένος ιταλικός Νότος οδεύει προς τις κάλπες

Με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, ειδικά στους νέους, οι Ιταλοί κάτοικοι στο νότιο τμήμα της χώρας νιώθουν σαν να μην ανήκουν ούτε στην Ευρώπη, ούτε καν στην Ιταλία. Οι προσδοκίες τους στρέφονται τώρα στις εκλογές.

Τα ρομπότ ανοίγουν νέα όρια στην εκπαίδευση

Τα ρομπότ ανοίγουν νέα όρια στην εκπαίδευση

Παιδιά που δεν μπορούν να βρεθούν στην τάξη για ιατρικούς λόγους μπορούν μέσω ενός ρομπότ να «μεταφερθούν» σ’ αυτή. Η νέα τεχνολογία τα νέα δεδομένα που δημιουργεί και πια είναι τα προβλήματα.

«ΟΠΑΠ Forward»: Ό,τι χρειάζεται η μικρομεσαία επιχείρηση για να πάει μπροστά

«ΟΠΑΠ Forward»: Ό,τι χρειάζεται η μικρομεσαία επιχείρηση για να πάει μπροστά

Το πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης του ΟΠΑΠ, που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά, θα υποδεχθεί εφέτος 21 επιπλέον νέες εταιρείες. Ιδιαιτέρως αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κορυφώνεται ο πόλεμος κατά του… πλαστικού

Μεγάλοι όμιλοι αλλά και επιχειρήσεις ανακοινώνουν φιλόδοξους στόχους για τη μείωση της χρήσης πλαστικού. Η νέα στρατηγική μάρκετινγκ και τα πραγματικά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Ρομπότ σε ρόλο… ντελιβερά στους δρόμους του Λονδίνου

Μια νέα τεχνολογία δοκιμάζεται σε 15 χώρες ανά τον κόσμο με τους εμπνευστές της να πιστεύουν ότι ξεκίνησαν μια επιχείρηση που θα αλλάξει πολλά. Ερώτημα, όμως, είναι πώς θα εξελιχθεί η… μάχη του πεζοδρομίου.

Το μεγάλο σταυροδρόμι για την αυτοκινητοβιομηχανία

Ερώτημα προς απάντηση αν στο μέλλον η καρδιά της βιομηχανίας θα χτυπά σε πόλεις όπως το Ντιτρόιτ ή στη Σίλικον Βάλεϊ. Οι νέες τεχνολογίες και η δυσκολία να βγουν χρήματα από αυτές. Γιατί στο τέλος θα μείνουν… λίγοι.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στη μάχη του 1 εκατ. μιλίων!

Οχήματα με απίστευτη διάρκεια ζωής απαιτεί το πέρασμα στην νέα τεχνολογία αυτοοδηγούμενων οχημάτων. Ποιες λύσεις εξετάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και ποιες ανησυχίες υπάρχουν για το επιχειρηματικό μοντέλο.

Νέο δόγμα ασφάλειας για την υπερδύναμη

Ρωσία και Κίνα βρίσκονται στο «στόχαστρο» της αμυντικής στρατηγικής των ΗΠΑ που χαράσσεται υπό την Προεδρία Τραμπ. Το κλείσιμο της ψαλίδας στον τομέα της στρατιωτικής ισχύος και οι πονοκέφαλοι μιας εξοπλιστικής κούρσας.

Ζητείται ενεργειακός θησαυρός στους ωκεανούς

Η βιομηχανία ξεκινά το ταξίδι για το… διάστημα

Ο διάλογος και οι παγίδες στην κορεατική χερσόνησο

Η απειλή του Meltdown για υπολογιστές και smartphones

Η ηρεμία των αγορών δεν θα κρατήσει για πάντα

Οι προβλέψεις των Financial Times για τη νέα χρονιά

Ευκαιρίες και ρίσκα στις αναδυόμενες αγορές

Χάος και περισσότερη βία έρχεται στη Μέση Ανατολή

Τι φέρνει το νέο έτος σε οικονομία και την πολιτική

Εικόνες και γεγονότα που σημάδεψαν την χρονιά που φεύγει