Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Audio / Video

Χάος και περισσότερη βία έρχεται στη Μέση Ανατολή

Χάος και περισσότερη βία έρχεται στη Μέση Ανατολή

Οι δύο συγκρούσεις που θα καθορίσουν τις εξελίξεις την επόμενη χρονιά και ποια είναι τα βασικά σενάρια για την περιοχή. Ποιες χώρες είναι περισσότερο ευάλωτες από τη διαμάχη στο Παλαιστινιακό και την κόντρα Σαουδικής Αραβίας και Ιράν.

Τι φέρνει το νέο έτος σε οικονομία και την πολιτική

Τι φέρνει το νέο έτος σε οικονομία και την πολιτική

Θα πυροδοτήσει ο Τραμπ ένα εμπορικό πόλεμο με την Κίνα; Τι θα γίνει με την τιμή του Bitcoin; Σε αυτά και άλλα κρίσιμα ερωτήματα για την παγκόσμια πολιτική και την οικονομία, οι Financial Times καταθέτουν τις απόψεις τους.

Εικόνες και γεγονότα που σημάδεψαν την χρονιά που φεύγει

Εικόνες και γεγονότα που σημάδεψαν την χρονιά που φεύγει

Οι κινήσεις στη γεωπολιτική σκακιέρα, τα τρομοκρατικά χτυπήματα και οι εκλογές που διαμόρφωσαν νέο πολιτικό σκηνικό σε κρίσιμες χώρες. Τα «καλά» και τα «κακά» νέα στη Μέση Ανατολή και τα σκάνδαλα που απασχόλησαν τον Πλανήτη.

Η μεγάλη μάχη της… μπαταρίας

Η μεγάλη μάχη της… μπαταρίας

Ο πολλαπλασιασμός των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων θέτει νέα δεδομένα στην αγορά. Το κυνήγι της πρώτης ύλης και της τεχνολογίας που θα δώσει προβάδισμα σε χώρες και εταιρείες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η νέα επανάσταση στη μετακίνηση

Η νέα επανάσταση στη μετακίνηση

Φιλόδοξα σχέδια αναπτύσσονται για να απαλλάξουν τις μεγαλουπόλεις από τα μποτιλιαρίσματα. Το βασικό ερώτημα ωστόσο είναι αν η λύση θα έρθει βαθιά κάτω από τη γη ή από τον ουρανό…

Η στροφή της Κίνας στο LNG ανατρέπει τα δεδομένα

Σημαντική αύξηση καταγράφεται στα ναύλα καθώς η ασιατική τίγρης προσπαθεί να περιορίσει την κατανάλωση λιγνίτη. Οι εισαγωγές της Κίνας και οι εξαγωγές των ΗΠΑ δημιουργούν νέα δεδομένα στη ναυτιλία.

Πώς θα γίνετε «χαρισματικός»

Η σημασία της επικοινωνίας και της ικανότητας να συνδέεις σκέψη και πράξη. Πόσο εφικτό είναι να διδαχτεί και ποιος είναι τελικά ο πραγματικός λόγος ύπαρξης του «χαρίσματος».

Τα κρυπτονομίσματα ως εργαλείο για… τζόγο

Η λογική του παιγνίου «μηδενικού αποτελέσματος» και πώς αντιμετωπίζονται από τις αρχές. Τα «παράθυράκια» για να αποφεύγονται οι νόμοι περί τζόγου και η φορολόγηση των κερδών. Τι σχεδιάζουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Δημοπρασίες με τζίρο 2 δισ. δολάρια τη βδομάδα!

Τεράστια είναι τα ποσά που κάθε εβδομάδα διακινούνται μέσω των Christie’s, Sotheby’s και Phillips. Τα έργα τέχνης που «σπάνε κοντέρ» και τα τεράστια έσοδα από προμήθειες. Οι αγοραστές της Ασίας δίνουν τον τόνο.

Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι τόσο… πράσινα

Οι γιγάντιες μπαταρίες και η χρήση «σπάνιων μετάλλων» υπονομεύουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι νέες αναλύσεις και η μετάλλαξη των μοντέλων με οδηγό την Tesla. Ποιο είναι το πιο πράσινο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Το δολάριο στην εποχή του Ντόναλντ Τραμπ

Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα και το μεγάλο φρένο

Οι γυναίκες παίρνουν τα πορτοφόλια των ανδρών

Το «παραδεισένιο» κόλπο της Apple για να κρύψει φόρους

Η κινεζική συνταγή για λιγότερες ανισότητες

Η κεντρώα επιλογή Τραμπ για την προεδρία της FED

Η Ιαπωνία βγήκε μπροστά στην κούρσα του Bitcoin

Οι λάθος θεωρίες και οι κεντρικοί τραπεζίτες

Σκέρτσος (ΣΕΒ): Δεν πρέπει να γίνουν πισωγυρίσματα στα εργασιακά

Ο Ανταμ Σμιθ έχει τις λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα