Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Audio / Video

Ο αγώνας για να κατανοήσουμε την Ανταρκτική

Ο αγώνας για να κατανοήσουμε την Ανταρκτική

Μια περιοχή που καταγράφεται τριπλάσια αύξηση θερμοκρασίας απ’ ότι στην υπόλοιπη Γη προσπαθούν να ερευνήσουν οι επιστήμονες. Το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον και πώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για το σύνολο του πλανήτη.

Ο έρωτας των αμερικανών με τα όπλα

Ο έρωτας των αμερικανών με τα όπλα

Σχεδόν τα μισά από τα όπλα που κατέχουν πολίτες ανά τον κόσμο βρίσκονται στις ΗΠΑ. Eκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται για να μην υπάρχουν περιορισμοί στις πωλήσεις. Εν τω μεταξύ καταγράφεται σχεδόν κάθε ημέρα και μια μαζική επίθεση.

Τα μυστικά του «δείκτη φόβου» των αγορών

Τα μυστικά του «δείκτη φόβου» των αγορών

Η σημασία της σύνδεσης απόδοσης-ρίσκου και γιατί είναι κρίσιμη η μεταβλητότητα. Πώς δημιουργήθηκε ο δείκτης Vix από το χρηματιστήριο του Σικάγο και γιατί έχει αποκτήσει σημαντικό ρόλο για τις επενδυτικές αποφάσεις.

Χαρίτσης: Θέλουμε να υπερβούμε τα παρωχημένα μοντέλα

Χαρίτσης: Θέλουμε να υπερβούμε τα παρωχημένα μοντέλα

Βασική πρόκληση είναι το σχέδιο της επόμενης ημέρας, τονίζει ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας. Η κατάρτιση του Αναπτυξιακού Σχεδίου που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup του Απριλίου. Θα διευρυνθεί το πλαίσιο υπαγωγής σε καθεστώς fast track για στρατηγικές επενδύσεις.

Η κρίση της σόγιας απειλή για το τραπέζι μας

Η κρίση της σόγιας απειλή για το τραπέζι μας

Η κατακόρυφη πτώση της παραγωγής στην Αργεντινή στέλνει στα ύψη τις τιμές, ενώ τα hedge funds σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Ποιο είναι το αντίδοτο στην κρίση.

Τα ρομπότ μαθαίνουν τώρα πως… να συνεργάζονται

Το επόμενο μεγάλο τεχνολογικό βήμα αναζητά η επιστήμη. Η έφοδος των ρομπότ στα μεγάλα εργοστάσια του πλανήτη και ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες για χώρες και εργαζόμενους.

Το 5G και οι εκπλήξεις της αγοράς τηλεπικοινωνιών

Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω στην κούρσα για τα νέα δίκτυα 5G. Η συντηρητική στάση των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων στο Mobile World Congress και η… κατάκτηση της Σελήνης.

O Γ. Δραγασάκης ανοίγει τα χαρτιά του για οικονομία-τράπεζες

Μετάθεση του «προβλήματος», η επιλογή της προληπτικής γραμμής, τονίζει ο νέος υπ. Οικονομίας. Η εκτίμηση για τα stress tests και το σενάριο της Bad Bank. Το «κλειδί» του σχεδίου της επόμενης ημέρας, η Αναπτυξιακή Τράπεζα και οι μεταρρυθμίσεις.

Τι… ιδιαίτερο έχουν οι τράπεζες της Λετονίας

Η προσπάθεια της χώρας να μετατραπεί σε χρηματοοικονομική γέφυρα μεταξύ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και της Δύσης και γιατί βρέθηκε στο επίκεντρο νέων σκανδάλων και κατηγοριών για ξέπλυμα χρήματος. Η «κάθαρση» και το ερώτημα.

Πώς η αλυσίδα KFC ξέμεινε από… κοτόπουλα

Η ομαλή προμήθεια ενός μεγάλου δικτύου καταστημάτων μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία, όπως φαίνεται από την περιπέτεια της KFC στη Μεγάλη Βρετανία.

Το «έξυπνο χάπι» που φέρνει νέα δεδομένα στην υγεία

Ο πλανήτης βρίσκεται σε 24ωρη παρακολούθηση!

Ο εγκαταλειμμένος ιταλικός Νότος οδεύει προς τις κάλπες

Τα ρομπότ ανοίγουν νέα όρια στην εκπαίδευση

«ΟΠΑΠ Forward»: Ό,τι χρειάζεται η μικρομεσαία επιχείρηση για να πάει μπροστά

Κορυφώνεται ο πόλεμος κατά του… πλαστικού

Ρομπότ σε ρόλο… ντελιβερά στους δρόμους του Λονδίνου

Το μεγάλο σταυροδρόμι για την αυτοκινητοβιομηχανία

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στη μάχη του 1 εκατ. μιλίων!

Νέο δόγμα ασφάλειας για την υπερδύναμη

v