Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Audio / Video

ΗΠΑ-Κίνα: Ποιος έχει το «πάνω χέρι» στον εμπορικό πόλεμο

ΗΠΑ-Κίνα: Ποιος έχει το «πάνω χέρι» στον εμπορικό πόλεμο

Στα επίπεδα της πολιτικής, της οικονομίας και των αγορών κρίνεται το παιχνίδι στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών. Ποια είναι τα δεδομένα που θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Τα ρομπότ ετοιμάζονται να εισβάλουν στα χωράφια

Τα ρομπότ ετοιμάζονται να εισβάλουν στα χωράφια

Διπλασιάστηκαν οι επενδύσεις σε start ups και εταιρείες αγροτεχνολογίας. Η αξιοποίηση ρομπότ, drones και ελικοπτέρων. Ποιες τεχνολογίες είναι εμπορικά ώριμες και σε ποιες χρειάζεται ακόμα πολύ… έρευνα.

Ο κρυφός κίνδυνος των μοχλευμένων δανείων

Ο κρυφός κίνδυνος των μοχλευμένων δανείων

Μια αγορά η οποία υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ. Πώς λειτουργεί και γιατί την επιλέγουν οι επενδυτές. Η σύγκριση με τα ομόλογα και ο φόβος ότι τα δεδομένα αλλάζουν.

Η Κίνα γυρίζει την πλάτη στα σκουπίδια της Δύσης

Η Κίνα γυρίζει την πλάτη στα σκουπίδια της Δύσης

Το απαγορευτικό στις εισαγωγές ανακυκλώσιμων δημιουργεί νέα δεδομένα για ολόκληρο τον πλανήτη. Η αναζήτηση εναλλακτικών «προθύμων» και η προσπάθεια να μπουν κανόνες. Γιατί πυροδοτείται επενδυτικό κύμα στον αναπτυγμένο κόσμο.

Μεγάλοι πονοκέφαλοι στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Μεγάλοι πονοκέφαλοι στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Το σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ αποκαλύπτει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά. Οι νέες καταναλωτικές συνήθειες και η κόπωση της Κίνας. Γιατί οι εταιρείες «κρύβουν» τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

Hi Tech απογείωση για την βιομηχανία υδρογονανθράκων

Εως και 75 δισ. ευρώ το χρόνο αναμένεται να εξοικονομηθούν εξαιτίας της τεχνολογικής προόδου που επιτρέπει γρηγορότερες και αποτελεσματικότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Η πίεση στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Γιατί δεν φταίει η Κίνα για τα δεινά της Apple

Η διοίκηση της αμερικανικής πολυεθνικής «κατηγορεί» την Κίνα για την απρόσμενη πτώση στα έσοδα που έπληξε και την μετοχή της. Ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα με την στρατηγική της σε ότι αφορά τις τιμές των iPhone.

Οι εικόνες και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά

Πρωταγωνιστής σε κρίσιμες εξελίξεις της περασμένης χρονιάς ο Ντ. Τραμπ. Ποιες ήταν οι εξελίξεις σε κρίσιμα πολιτικά και οικονομικά θέματα. Οι συρράξεις, οι φυσικές καταστροφές και τα γεγονότα που χαρακτήρισαν την χρονιά που φεύγει.

Τι σημάδεψε την παγκόσμια οικονομία το 2018

Οι ανταλλαγές… δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας το φρενάρισμα της παγκόσμιας οικονομίας και τα sell off στις διεθνείς αγορές. Οι δίδυμες κρίσεις σε Ιταλία και Τουρκία, η κρίσιμη καμπή στην πορεία για το Brexit και γιατί το 2019 φαντάζει… δύσκολο.

Το λάθος του Τραμπ με τις διεθνείς τιμές πετρελαίου

Οι ΗΠΑ έχουν αναδειχτεί στον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου, εξέλιξη που ανατρέπει θεμελιακά τα συμφέροντά της σε ότι αφορά τις τιμές. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα και ποια είναι η χρυσή τομή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα ηλεκτροκίνητα Ι.Χ.

Το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας

Η μετοχή της Apple πήρε την… κάτω βόλτα

Πως θα διεξαχθούν οι hi tech πόλεμοι του μέλλοντος

Ντομπρόβσκις: Δεν βλέπω εκτροχιασμούς λόγω εκλογών

Τραμπ εναντίον Μακρόν στον πόλεμο των ιδεών

Βέμπερ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται restart

Πέντε γραφήματα που προκαλούν… τρόμο!

Ο Τραμπ γράφει νέα σελίδα στην παγκοσμιοποίηση

Τι κρύβει το σχέδιο απόσυρσης από τη συμφωνία για τα πυρηνικά

v