Audio / Video

Το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας

Το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας

Ενα κράτος στο οποίο λιγότερες από μια στις 10 επιχειρήσεις ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι πτυχιούχοι είναι λίγοι δείχνει καταδικασμένο σε αυτό που βιώνει σήμερα η γειτονική χώρα. Οι φτωχές επιδόσεις στην εκπαίδευση. Το τεράστιο βάρος του χρέους και η χρόνια στασιμότητα στην ανάπτυξη.

Η μετοχή της Apple πήρε την… κάτω βόλτα

Η μετοχή της Apple πήρε την… κάτω βόλτα

Οι τρεις πηγές ανησυχίας στις τάξεις των επενδυτών και η πτώση των τεχνολογικών εταιρειών στη Wall Street. Απώλειες ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε όρους κεφαλαιοποίησης για τις Faangs.

Πως θα διεξαχθούν οι hi tech πόλεμοι του μέλλοντος

Πως θα διεξαχθούν οι hi tech πόλεμοι του μέλλοντος

Σε διαρκή αναζήτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος βρίσκονται οι ΗΠΑ βλέποντας την δύναμη της Κίνας να αυξάνει. Τεχνητή νοημοσύνη, ρομπότ αλλά και το Διάστημα στην ατζέντα των ερευνητικών κέντρων.

Ντομπρόβσκις: Δεν βλέπω εκτροχιασμούς λόγω εκλογών

Ντομπρόβσκις: Δεν βλέπω εκτροχιασμούς λόγω εκλογών

Τι λέει για το πακέτο παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και για την εκλογολογία. Θετική αναμένεται και η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση. Ο φόβος της Ιταλίας και η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας.

Τραμπ εναντίον Μακρόν στον πόλεμο των ιδεών

Τραμπ εναντίον Μακρόν στον πόλεμο των ιδεών

Εκατό χρόνια από το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου δυο οράματα για τον πλανήτη αναδύονται. Η σημερινή κατάσταση, οι συγκρίσεις με τη Σύνοδο των Παρισίων το 1919 και τα διαφορετικά διδάγματα διεθνιστών και εθνικιστών.

Βέμπερ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται restart

Το πρώτο μήνυμα του γερμανού πολιτικού που πήρε το χρίσμα του ΕΛΚ για τις Ευρωεκλογές. Το ευχαριστώ στον Κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη και το μήνυμα ότι πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές. Δίνει έμφαση στην αλληλεγγύη στο θέμα του μεταναστευτικού.

Πέντε γραφήματα που προκαλούν… τρόμο!

Μηνύματα για την επόμενη ημέρα στέλνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αλλά και η εικόνα στα εταιρικά. Η επικράτηση της Apple έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών και το κακό ιστορικό της FED.

Ο Τραμπ γράφει νέα σελίδα στην παγκοσμιοποίηση

Η προσπάθεια επιβολής διμερών συμφωνιών κινητοποιεί τα αμυντικά αντανακλαστικά του υπόλοιπου πλανήτη. Η στρατηγική που μπορεί να βάλει στο περιθώριο τις ΗΠΑ και να γυρίσει μπούμερανγκ για τον πλανητάρχη.

Τι κρύβει το σχέδιο απόσυρσης από τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Η κατηγορίες της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας για παραβίαση των όρων και η απάντηση της Μόσχας. Γιατί οι κινήσεις γίνονται με τις δυο πρωτεύουσες να έχουν στραμμένο το βλέμμα στο… Πεκίνο.

Το Νόμπελ Οικονομίας και η άλλη όψη της ανάπτυξης

Το κόστος της κλιματικής αλλαγής στην οικονομική εξίσωση και η σημασία της καινοτομίας στην παραγωγή του ΑΕΠ. Οι βασικές αρχές των Paul Romer και William Nordhaus οι οποίες τους έδωσαν το Νόμπελ Οικονομίας.

Τι πάει… στραβά με τις αναδυόμενες αγορές

Τα βασικά μαθήματα δέκα χρόνια μετά την κρίση

Πού κρύβονται τα... subprime αυτής της δεκαετίας

Το colpo grosso των κεντρικών τραπεζών στην κρίση

Οι «κληρονομιές» που άφησε η κρίση στην Ελλάδα

Σκιές και ερωτήματα για την πορεία του Facebook

Οι αναδυόμενες αγορές και η «σύνδεση» με το δολάριο

Η πορεία της Apple από τη χρεοκοπία στο $1 τρισ.

Γιατί «βούλιαξε» το Facebook

Το τουρνουά του Γουίμπλεντον και το τένις στην... ψηφιακή εποχή