Audio / Video

Το λάθος του Τραμπ με τις διεθνείς τιμές πετρελαίου

Το λάθος του Τραμπ με τις διεθνείς τιμές πετρελαίου

Οι ΗΠΑ έχουν αναδειχτεί στον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου, εξέλιξη που ανατρέπει θεμελιακά τα συμφέροντά της σε ότι αφορά τις τιμές. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα και ποια είναι η χρυσή τομή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα ηλεκτροκίνητα Ι.Χ.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα ηλεκτροκίνητα Ι.Χ.

Το ερώτημα αν ήρθε η ώρα αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι παραπάνω από επίκαιρο στη Δυτική Ευρώπη. Ο διαφορετικός τρόπος οδήγησης και τα πλεονεκτήματα αντιμέτωπα με το κόστος και την αυτονομία.

Το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας

Το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας

Ενα κράτος στο οποίο λιγότερες από μια στις 10 επιχειρήσεις ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι πτυχιούχοι είναι λίγοι δείχνει καταδικασμένο σε αυτό που βιώνει σήμερα η γειτονική χώρα. Οι φτωχές επιδόσεις στην εκπαίδευση. Το τεράστιο βάρος του χρέους και η χρόνια στασιμότητα στην ανάπτυξη.

Η μετοχή της Apple πήρε την… κάτω βόλτα

Η μετοχή της Apple πήρε την… κάτω βόλτα

Οι τρεις πηγές ανησυχίας στις τάξεις των επενδυτών και η πτώση των τεχνολογικών εταιρειών στη Wall Street. Απώλειες ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε όρους κεφαλαιοποίησης για τις Faangs.

Πως θα διεξαχθούν οι hi tech πόλεμοι του μέλλοντος

Πως θα διεξαχθούν οι hi tech πόλεμοι του μέλλοντος

Σε διαρκή αναζήτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος βρίσκονται οι ΗΠΑ βλέποντας την δύναμη της Κίνας να αυξάνει. Τεχνητή νοημοσύνη, ρομπότ αλλά και το Διάστημα στην ατζέντα των ερευνητικών κέντρων.

Ντομπρόβσκις: Δεν βλέπω εκτροχιασμούς λόγω εκλογών

Τι λέει για το πακέτο παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και για την εκλογολογία. Θετική αναμένεται και η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση. Ο φόβος της Ιταλίας και η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας.

Τραμπ εναντίον Μακρόν στον πόλεμο των ιδεών

Εκατό χρόνια από το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου δυο οράματα για τον πλανήτη αναδύονται. Η σημερινή κατάσταση, οι συγκρίσεις με τη Σύνοδο των Παρισίων το 1919 και τα διαφορετικά διδάγματα διεθνιστών και εθνικιστών.

Βέμπερ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται restart

Το πρώτο μήνυμα του γερμανού πολιτικού που πήρε το χρίσμα του ΕΛΚ για τις Ευρωεκλογές. Το ευχαριστώ στον Κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη και το μήνυμα ότι πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές. Δίνει έμφαση στην αλληλεγγύη στο θέμα του μεταναστευτικού.

Πέντε γραφήματα που προκαλούν… τρόμο!

Μηνύματα για την επόμενη ημέρα στέλνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αλλά και η εικόνα στα εταιρικά. Η επικράτηση της Apple έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών και το κακό ιστορικό της FED.

Ο Τραμπ γράφει νέα σελίδα στην παγκοσμιοποίηση

Η προσπάθεια επιβολής διμερών συμφωνιών κινητοποιεί τα αμυντικά αντανακλαστικά του υπόλοιπου πλανήτη. Η στρατηγική που μπορεί να βάλει στο περιθώριο τις ΗΠΑ και να γυρίσει μπούμερανγκ για τον πλανητάρχη.

Τι κρύβει το σχέδιο απόσυρσης από τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Το Νόμπελ Οικονομίας και η άλλη όψη της ανάπτυξης

Τι πάει… στραβά με τις αναδυόμενες αγορές

Τα βασικά μαθήματα δέκα χρόνια μετά την κρίση

Πού κρύβονται τα... subprime αυτής της δεκαετίας

Το colpo grosso των κεντρικών τραπεζών στην κρίση

Οι «κληρονομιές» που άφησε η κρίση στην Ελλάδα

Σκιές και ερωτήματα για την πορεία του Facebook

Οι αναδυόμενες αγορές και η «σύνδεση» με το δολάριο

Η πορεία της Apple από τη χρεοκοπία στο $1 τρισ.

v