Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική και ΟΠΑΠ "βαρύνουν" τον FT 20

Αυξάνουν τα κέρδη του τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ακολουθεί σε απόσταση η Σοφοκλέους, προσπαθώντας να «χωνέψει» τα χθεσινά σημαντικά κέρδη. Υποαποδίδουν Εθνική και ΟΠΑΠ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Διευρύνουν τα κέρδη τους τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η Σοφοκλέους προσπαθεί να ακολουθεί σε σχετική απόσταση «χωνεύοντας» τη σημαντική άνοδο που προηγήθηκε χθες.

«Βαρίδι» όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύεται ο τίτλος του ΟΠΑΠ (κινείται μέχρι στιγμής μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, έστω και αν έχει ανακάμψει σημαντικά από το μέχρι στιγμής χαμηλό των 16,78 ευρώ, έχοντας διακινήσει 869.035 τεμάχια), ενώ με αρνητικό μέχρι στιγμής πρόσημο κινείται και ο τίτλος της Εθνικής με απώλειες 1,71% ευρισκόμενος λίγα λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης στο χαμηλό ημέρας μετά τα χθεσινά εντυπωσιακά κέρδη.

Από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους, με αλλαγές προσήμων η μετοχή της Coca Cola, ενώ αντίθετα με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων κινούνται Alpha Bank και ΜΡΒ όπως και η μετοχή της Eurobank, ενώ κέρδη μεγαλύτερα του 2% σημειώνουν Βιοχάλκο, Ελλάκτωρας, Μυτιληναίος, Αγροτική, MIG και Πειραιώς.

Όλοι οι υπόλοιποι δεικτοβαρείς τίτλοι με μικρότερα ή λίγο μεγαλύτερα κέρδη, αλλά όλοι με θετικό πρόσημο, ενώ εκτός 20άρη για μία ακόμη συνεδρίαση διεκδικούν σημαντικά κέρδη οι «μικρότερες» τράπεζες, δηλαδή Αττικής (+4,74%), Aspis Bank (+6,31%), Γενική Τράπεζα (+4,55%), Proton Bank (+5,04%).

Κατά την πρώτη ώρα συνεδρίασης ο τζίρος δείχνει σχετικά χαμηλότερος από χθες, καθώς ξεπερνά τα 45 εκατ., ενώ από πλευράς όγκου συναλλαγών πρωτοστατεί ο ΟΠΑΠ, ενώ ακολουθούν ΜΡΒ (738.989 τεμάχια) και Εθνική (522.924 τεμάχια).

Επίσης, να σημειωθεί ότι με εξαψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται όλοι οι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι, ενώ αξιοπρόσεχτη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσιάζει και ο ΟΤΕ.

Αντίθετα, μόλις και μετά βίας περνά τις 50.000 τεμάχια η Intralot και τα 40.000 τεμάχια ο Μυτιληναίος.

Ακόμη χαμηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα για Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελλάκτωρα, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ενώ ο τίτλος του Τιτάνα δεν ξεπερνά σε όγκο συναλλαγών τα 10.000 τεμάχια.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών στο 3 προς 1, αλλά οι περισσότερες από τις μετοχές που παρουσιάζουν σημαντικά ημερήσια κέρδη έχουν από λίγες έως ελάχιστες συναλλαγές, τα 2/3 του ταμπλό παραμένουν με μηδενική συναλλακτική δραστηριότητα, ενώ τέλος, το δικαίωμα της Γενικής κινείται στα 0,08 ευρώ (+14,29%), ενώ έχουν αλλάξει χέρια 1.366.369 τεμάχια και το δικαίωμα της Εθνικής κινείται στο 1,39 ευρώ (-2,8%), έχοντας αλλάξει χέρια 4.926.685 τεμάχια.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γ.Δ. τουλάχιστον υψηλότερα των 2.175 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v