Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στα "πάνω" τους τράπεζες και τζίρος

Εντονα ανοδική συνεδρίαση στο ΧΑ, με τον 20άρη να δημιουργεί θετικό κλίμα και διαθέσεις και τον τζίρο σαφώς αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ανοδος για ΕΤΕ (4,17%), MPB (4,2%), Eurobank (4,11%).

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Αναμενόμενο ανοδικό ξεκίνημα με τη Σοφοκλέους έστω και με καθυστέρηση να δίνει την ανοδική αντίδραση και τουλάχιστον μέχρι στιγμής να υπεραποδίδει σε κέρδη των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Στα μέχρι στιγμής θετικά της συνεδρίασης η κίνηση του Δείκτη υψηλότερα των 2.142 μονάδων και η σημαντική αύξηση της μικτής αξίας συναλλαγών, αλλά και η προσπάθεια διεύρυνσης του ενδιαφέροντος έστω και σε λίγους μέχρι στιγμής τίτλους που δεν ανήκουν στον 20άρη.

Τεχνικά παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη τουλάχιστον υψηλότερα από τις 2.142 μονάδες και ακόμα καλύτερα του FTSE 20 υψηλότερα από τις 1,107 μονάδες.

Πράσινο όλο το ταμπλό του 20άρη αφού όλοι οι δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται με μικρά ή μεγαλύτερα κέρδη, ενώ το 50% του τζίρου δείχνει να αποσπά μέχρι τώρα ο τίτλος της Εθνικής, ο οποίος 10 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης κινείται με όγκο που πλησιάζει το 1,5 εκατ. τεμάχια.

Διαφοροποιημένες προς το καλύτερο οι συναλλαγές και σε αρκετούς ακόμη δεικτοβαρείς τίτλους, με την ΜΡΒ να ξεπερνά σε όγκο τα 800.000 τεμάχια, ενώ έχει ξεπεράσει τα 300.000 τεμάχια η MIG.

Επίσης με εξαψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται Alpha Bank, Αγροτική, Eurobank, Κύπρου, Πειραιώς, ΤΤ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ αντίθετα με σαφώς χαμηλότερες συναλλαγές κινούνται Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Coca Cola, Τιτάν, Intralot και ΔΕΗ.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε έντονα ανοδικά, έφθασε μέχρι τις 2.161,72 μονάδες και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται στις 2.153,06 μονάδες, με κέρδη 2,35%, ενώ ο τζίρος σαφέστατα αυξημένος, πλησιάζει τα 57 εκατ.

Αυτό το τελευταίο δίνει περαιτέρω ενδιαφέρον για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς ο αυξημένος τζίρος δημιουργεί ενδείξεις ότι κάποια χαρτοφυλάκια θεωρούν την ανοδική αντίδραση σαν ευκαιρία ρευστοποιήσεων σε καλύτερες τιμές.

Σε αυτή την περίπτωση η μάχη των εντυπώσεων μεταξύ αγοραστών-πωλητών πιθανόν να κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι τέλους.

Από τον 20άρη ξεχωρίζουν με κέρδη πάνω από 4% Αγροτική, Eurobank και Marfin και με κέρδη μεγαλύτερα του 3% Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΤΤ, Κύπρου, Εθνική και Alpha Bank.

Από τις υπόλοιπες μετοχές που προσπαθούν να συνδυάσουν κέρδη με αξιοπρόσεκτες συναλλαγές, ίσως χρειάζονται προσοχής Λιβάνης, Κυριακίδης, Νηρέας, Intrakat, Proton Bank, ΚΛΜ και Intracom.

Επίσης, το δικαίωμα της Γενικής διαμορφώνεται στα 0,08 ευρώ με κέρδη 14,29% έχοντας διακινήσει 1.308.949 τεμάχια και το δικαίωμα της Εθνικής στα 1,21 ευρώ με κέρδη 12,04% έχοντας διακινήσει 10.015.201 τεμάχια, από τα οποία 1.866.063 τεμάχια είναι προσυμφωνημένες συναλλαγές στα 1,15 ευρώ και 1,18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v