Η Alpha Bank «απαντά» στις φήμες

Η Alpha Bank... απαντά και αντιδρά μέχρι 3,85% υψηλότερα. Σταθερά πάνω από τα 20,5 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, ενώ κέρδη καταγράφουν όλες οι τράπεζες του 20άρη. Μόχλευση σε ΔΕΗ, ΟΤΕ. Στο 4 προς 1 η αναλογία ανοδικών-καθοδικών.

Με επαναφορά του Γενικού Δείκτη, υψηλότερα των 2.350 μονάδων «απαντά» η αγορά στην εικοτολογία και τις φήμες των ημερών.

Ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε μέχρι τις 2.369,2 μονάδες, ο FTSE 20 προς τις 1.234,7 μονάδες, με την Alpha Bank να πιάνει και πάλι τα 9,63 ευρώ, μετά την διάψευση με ανακοίνωσή της προς το ΧΑ των σεναρίων για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Αυξημένες συγκριτικά με χθες οι συναλλαγές, ξεπερνούν τα 14 εκατ. ευρώ από τα οποία 2,2 έχουν πραγματοποιηθεί στην τραπεζική μετοχή.

Παράλληλα πληθαίνουν οι ενδείξεις για την…υποτιμητική αξιοποίηση της αφορμής, που δόθηκε σχετικά με τις φήμες περί α.μ.κ σε τράπεζες κάτι, που να επιβεβαιωθούν- ή όχι- στη συνέχεια.

Εν πάσει περιπτώσει με αιχμή την Alpha Bank ο FTSE 20 διορθώνει ανοδικά, παρασύροντας και άλλες μετοχές του κλάδου με την Eurobank στα 9,40 ευρώ. Αντιθέτως ο χθεσινός…στυλοβάτης ΟΠΑΠ διορθώνει ελαφρώς προς τα 17,8 ευρώ αφήνοντας περισσότερο χώρο σε ΔΕΗ (15,17 ευρώ) και ΟΤΕ (10,10 ευρώ).

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, που έχει αφήσει… πίσω της μία απόλυτα επιτυχή γενναία α.μ.κ διαθέτει την ευχέρεια κινήσεων έχοντας ως ισχυρό σημείο αναφοράς τα 19,9 ευρώ.

Πρόκειται για τιμή, που σε αυτή τη φάση της αγοράς, θεωρείται ισχυρή στήριξη και σημείο επανατοποθετήσεων επενδυτικών κύκλων, οι οποίοι προσβλέπουν σε επαναφορά της πάνω από τα 21 ευρώ. Κίνηση, που εάν βοηθήσει η διεθνής συγκυρία μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς σοβαρή προσπάθεια.

Εμφανώς βελτιωμένο το κλίμα και στο μεσαίο-μικρό χώρο, με την σχέση ανοδικών προς καθοδικές να φτάνει στο 4 προς 1 και με 75 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά. Ενδεικτικά η μετοχή της ΕΛΓΕΚΑ πατά τα 1,27 ευρώ, η Ιντρακάτ τα 0,74, η Centric στα 1,27, ο Χατζηιωάννου τα 0,52, η Εβροφάρμα τα 1,10, ο Παίρης τα 0,88 ευρώ ενώ ανάλογες κινήσεις παρατηρούνται και σε άλλες μετοχές εταιρειών αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια περιμένουμε την ισχυροποίηση (ή όχι) της βραχυπρόθεσμης αντίδρασης με επιθυμητή την συντήρηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 2.350 μονάδες και του 20άρη υψηλότερα των 1.210-1.215 μονάδων. Προσώρας Alpha Bank και Eurobank, περισσότερο η πρώτη «κρατούν τα κλειδιά» της βραχυπρόθεσμης αντίδρασης των τραπεζών-απάντηση (;) στις φήμες των τελευταίων συνεδριάσεων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v