Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στο ΧΑ * Μόχλευση σε ΤΤ - ΑΤΕ

«Βγάζει μάτια» η αντίδραση των ΤΤ (9,2%) και ΑΤΕ (3,8%), κόντρα στην διόρθωση έως και 3,5% του Γενικού Δείκτη. Δεύτερο από πλευράς συναλλαγών το Ταμιευτήριο. Ισχυρή πτώση για ΠΕΙΡ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ, ΑΛΦΑ.

Άμεσες εξελίξεις βλέπουν ή… θέλουν να βλέπουν αρκετοί βραχυπρόθεσμοι παίκτες πίσω από την κόντρα κίνηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Πράγματι εξόφθαλμη, πέρα ως πέρα, η αντίδραση των δυο μετοχών, δημιουργεί ή… επιχειρείται να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Έως 2% υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης προς τις 1.565 μονάδες, κατά 1,9% ο FTSE 20 προς τις 764 μονάδες, αλλά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αντιδρά έως 7,9% υψηλότερα στα 4,60 ευρώ και η Αγροτική κατά 3,7% στα 1,13 ευρώ.

Την ίδια ώρα, με την αξία των συναλλαγών στα 47,8 εκατ. ευρώ (14:25), στο ΤΤ έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας 4,9 εκατ. ευρώ. Λιγότερες βέβαια από τα 12,5 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, περισσότερα όμως από τα 4,6 εκατ. ευρώ της Alpha Bank, τα 3,7 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Κύπρου και τα 2,8 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην αγορά «παίζουν» και πάλι όλα τα σενάρια, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για… διευθέτηση των εκκρεμοτήτων στο θέμα των συμβούλων.

Το αν θα αλλάξει η σύνθεση των συμβούλων ή το αν στους τρεις ευρωπαίους προστεθεί και τέταρτος αμερικανός, δεν επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται από αρμόδια κυβερνητική πηγή.

Όμως είναι εδώ η τρόικα, που φαίνεται να πιέζει για την επιβολή των δικών της όρων στην διαδικασία αναδιάρθρωσης-αναδιάταξης των δυνάμεων στον κλάδο.

Πέραν του ΤΤ και της ΑΤΕ, οι υπόλοιπες 18 του FTSE 20 παραμένουν στο «κόκκινο», μόλις τρεις από τον FTSEM 40 κινούνται κόντρα στο ρεύμα και μόλις 11 από τον FTSES 80.

Από τον 40άρη η ΕΥΔΑΠ αντιδρά στα 5,43 ευρώ με μόλις 612 τεμάχια, τα ΚΑΕ στα 4,54 ευρώ με μόλις 561 τεμάχια και η Proton Bank στα 1,24 ευρώ με σχεδόν 300.000 κομμάτια.

Πριν από λίγο οι απώλειες του Γενικού Δείκτη έφθαναν στο 1,8% με τιμές πέριξ των 1.570 μονάδων και με τους κυριότερους ευρωπαϊκούς δείκτες σε εμφανή τροχιά διόρθωσης ή οριακά σε κρισιμότατες περιοχές στήριξης.

Εύλογα το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος επικεντρώνεται σε Φρανκφούρτη και Βερολίνο, καθώς ο DAX υποχωρεί κατά 0,9% προς τις 5.958 μονάδες και την αγορά να προεξοφλεί υπερψήφιση του νομοσχεδίου για «φορολόγηση των γερμανικών τραπεζών».

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v