Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα βουτιά 3% στη Σοφοκλέους, "μαζεύονται" οι τράπεζες

Οι εξελίξεις που «τρέχουν» στο πολιτικό παρασκήνιο προκαλούν πτώση στην αγορά και κάνουν επιφυλακτικούς τους παίκτες. Διευρύνονται οι απώλειες για ΓΔ και FTSE 25. Στο κόκκινο Εurobank, OTE, Coca Cola. Kέρδη για Εθνική, Alpha, ΟΠΑΠ. Περιορισμένος ο τζίρος.

Διευρύνονται οι απώλειες το Χ.Α. με την πλειονότητα των βραχυπρόθεσμων παικτών ιδιαίτερα προσεκτική και επιφυλακτική.

Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν έως  3,61%, με το Γενικό Δείκτη στις 865 μονάδες και τον FTSE Large Cap στις 292 μονάδες με απώλειες 4%. Τα κέρδη τωνι τραπεζών μαζεύονται, καθώς αντιδρούν Alpha Bank, Εθνική.

Η ρευστότητα της κατάστασης, ειδικότερα όμως οι εξελίξεις που «τρέχουν» στο πολιτικό παρασκήνιο, κρατούν τους παίκτες σε επιφυλακή. Με δεδομένη ελλιπέστατη πληροφόρηση από την πλευρά των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ, ακόμη και ακραίες φήμες για πολιτικά σενάρια φτάνουν σε χρηματιστηριακά γραφεία.

Δείγμα γραφής θεωρείται η πίεση που δέχονται μη τραπεζικές μετοχές όπως ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, αλλά και τίτλοι-σηματωροί.

Η διελκυστίνδα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και το ανοιχτό ενδεχόμενο να προκύψει ένας αστάθμητος... πολιτικός joker διατηρεί τη νευρικότητα και στην αγορά.

Στις τράπεζες η Εθνική κυμαίνεται στα 4,04 ευρώ, η Πειραιώς στο 1,49 ευρώ και η Alpha Bank στο 0,40 ευρώ. Το warrant της Alpha Bank κυμαίνεται στο 0,605 ευρώ, το ΠΕΙΡΔ στο 0,010 ευρώ και το δικαίωμα της Attica Bank στο 0,011 ευρώ.

H μετοχή της Intralot υποχωρεί 2% στα 1,9 ευρώ, της Coca Cola καταγράφει απώλειες 6,5% στα 18,4 ευρώ, μικρά κέρδη σημειώνει ο τίτλος της ΜΕΤΚΑ.

Περιορισμένος ο τζίρος των συναλλαγών που μετά τις 14.15 ήταν στα 35,4 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν αλλάξει χέρια περί τα 43,3 εκατ. τεμάχια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v