Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ακουμπά τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Επέστρεψε ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 900 μονάδες. Διευρύνονται τα κέρδη στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης. Πλαγιοανοδική κίνηση, μέτριου τζίρου, χωρίς εκπλήξεις στη «μεγάλη» και στη «μεσαία» κεφαλαιοποίηση.

Σταδιακά και με προσοχή ψηλότερα. Με τον Γενικό Δείκτη να περνά τις 900 μονάδες, τον FTSE Large Cap στις 308 και τον FT Mid πέριξ των 990 μονάδων.

Σημειωτόν οι κινήσεις των παικτών, με φειδώ οι εντολές αγοράς-πώλησης, με διάχυτη η αναμονή, ενώ η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να έχουν ακόμη και άμεσες συνέπειες.

Αναλυτική η ειδησεογραφία του Εuro2day.gr, συνεχής η ροή, με το Χ.Α. να κινείται διστακτικά στον ρυθμό όσων διαδραματίζονται στην ευρύτερη γειτονιά μας. Ανάλογα θα κινηθεί, προφανώς, στη συνέχεια, καθώς (και) το χρηματιστήριο έχει μπει σε αυτόν τον κύκλο.

Στον μέτριο τζίρο των 21 εκατ. ευρώ (στις 15.50) αποτυπώνεται εύγλωττα η επιφυλακτικότητα των παικτών κι η μη διάθεσή τους να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο, με επιλεκτικές τις όποιες κινήσεις τους. Γνώμονας σε αυτήν τη φάση και η ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου, διαδικασία που ολοκληρώνεται στην αυριανή συνεδρίαση.

Στα 20,68 ευρώ η μετοχή της CCHBC, με σταθερούς αγοραστές, έχοντας αντιδράσει ακριβώς από το σημείο αναφοράς - στήριξης. Να θυμίσουμε πως στις δύο προηγούμενες φορές η διόρθωση είχε αποφέρει αντίδραση πάνω από τα 21 ευρώ.

Στα 7,35 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, για ακόμα μία συνεδρίαση με τζίρο και αγοραστές από τα χαμηλά ημέρας. Ημέρα ΟΠΑΠ η σημερινή, με αυξημένες συναλλαγές, πακέτο στα 7,20 ευρώ και αγοραστή ισχυρό εγχώριο χαρτοφυλάκιο. Στα 6,81 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ.

Στις τράπεζες όμως θα κριθεί η τάση και το κλίμα, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, την άποψη των οποίων μεταφέραμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας. Σημεία καμπής θεωρούνται οι 145 μονάδες για τον κλαδικό δείκτη, τα 3,25 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής και το 0,55 ευρώ (κατ' άλλους το 0,75) για τον τίτλο της Alpha Bank. Τεχνικά, πάντα βραχυπρόθεσμα, μας αρέσει η Πειραιώς μετά την υπέρβαση του 1 ευρώ.

Περίπου στις 15.50 οι 24 από τις μετοχές του δείκτη συνέχιζαν να ενισχύονται, ενώ μία (Folli Follie) υποχωρούσε οριακά.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil θα μπορούσαν να προτιμηθούν λόγω διεθνούς συγκυρίας, κλάδου και πετρελαίου, αλλά χρειάζονται περισσότερες συναλλαγές σε τιμές πάνω από τα 7 ευρώ. Αμφοτέρων η τιμή παίζει περίπου στο ίδιο απόλυτο μέγεθος των 7,06-7,08 ευρώ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τον FT Mid σταθερά χαμηλότερα των 1.000 μονάδων, ξεχωρίζουν η Eurobank και η Attica Bank, όπου συνεχίζεται η συσσώρευση με υψηλές συναλλαγές καθημερινά. Κινητικότητα σε Υγεία, ΣΙΔΕΝΟΡ, ενδιαφέρουσα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κάθε φορά που υποχωρεί χαμηλότερα των 2 ευρώ και επανέρχεται προς τα 2,25-2,30. Όπως επίσης και η Ιντρακόμ, που πάνω από το 0,40 ευρώ αποκτά φορά προς το 0,50-0,55 ευρώ.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις τα ευρωχρηματιστήρια, με ήπιες διακυμάνσεις και επίσης χαμηλές συναλλαγές. Ενδεικτικά του κλίματος και της διάθεσης που επικρατεί διεθνώς.

Ησυχία άραγε πριν από την... καταιγίδα;

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v