Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νωχελικές κινήσεις για Γενικό Δείκτη

Με σχετικά χαμηλές συναλλαγές, το Χ.Α. ακολουθεί το θετικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Παρότι ο Γ.Δ. έχει υποχωρήσει από το υψηλό ημέρας, παραμένει ζητούμενο η υπέρβαση των 930 μονάδων. Λίγα τα ενδιαφέροντα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Κέρδη καταγράφουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή της έναρξης της συνεδρίασης του G20 στην Αγία Πετρούπολη καθώς και των «χρησμών» από τις BOE και ECB.

Την ίδια ώρα, στο ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα μία προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί η υπέρβαση της ζώνης των 925-930 μονάδων, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο από την αρχή της συνεδρίασης, αλλά να έχει υποχωρήσει σχετικά από τα μέχρι στιγμής υψηλά των 928,19 μονάδων.

Σχετικά μειωμένες (εν συγκρίσει με χθες) δείχνουν οι μέχρι στιγμής συναλλαγές, που φτάνουν τα 3,6 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα περισσότερα αφορούν συναλλαγές των θεωρούμενων δεικτοβαρών τίτλων.

Όμως, ακόμα και στο ταμπλό του FTSE 25, και όσον αφορά τη συναλλακτική δραστηριότητα, οι μετοχές κινούνται με πολλές ταχύτητες. Έτσι, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο τίτλος της Eurobank Properties έχει κυριολεκτικά μηδενικές συναλλαγές, ενώ μόλις 25 τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια στη μετοχή της Jumbo.

Τριψήφιος όγκος συναλλαγών για Frigoglass και Folli Follie Group και τετραψήφιος για Τιτάν, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΟΛΠ, Motor Oil, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΕΕ και ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Και η σημερινή συνεδρίαση επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι μπορεί η διατήρηση του Δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα να επιτυγχάνεται με rotation από δεικτοβαρείς μετοχές, όμως ακόμα και στο ταμπλό του 25άρη υπάρχουν τίτλοι που κινούνται με διαφορετική συναλλακτική ταχύτητα, μένοντας στο περιθώριο του ενδιαφέροντος των traders.

Από εκεί και πέρα, και όσον αφορά τις σημαντικές μέχρι στιγμής μεταβολές, ξεχωρίζει το +4,48% της MIG, ενώ με αξιοπρόσεκτα κέρδη κινούνται Frigoglass, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΔΕΗ και ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Κέρδη μεγαλύτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας και για τη μετοχή της Εθνικής, όμως και αυτή έχει υποχωρήσει από το μέχρι στιγμής υψηλό των 3,02 ευρώ.

Αντίθετα, δείχνει να πιέζεται για μία ακόμα συνεδρίαση ο τίτλος του ΟΠΑΠ, όμως η μέχρι στιγμής προσφορά δείχνει απόλυτα ελεγχόμενη και το τελικό πρόσημο μοιάζει ανοιχτό.

Χαμηλότερα του 25άρη, ξεχωρίζουν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Attica Bank, Eurobank και Aegean, με την τελευταία να ενημερώνει ότι δεν έχει κάποια ειδοποίηση ή πληροφόρηση για την τελική έκβαση της σκοπούμενης εξαγοράς της Olympic Air, απόφαση που καλείται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v