Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: ΟΤΕ, ΔΕΗ και Coca Cola αντίβαρο στον ΟΠΑΠ

Με την πλειονότητα των δεικτοβαρών μετοχών να κινείται θετικά αντισταθμίζεται η πίεση στον ΟΠΑΠ (λόγω έκθεσης Citigroup) και η νευρικότητα στις τραπεζικές μετοχές. Ελάχιστοι οι μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές στη μεσαία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση.

Με ελεγχόμενες απώλειες δείχνουν να κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, την ίδια ώρα που στο Χ.Α. οι αγοραστές κερδίζουν την πρώτη μάχη των εντυπώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο να ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ και αν συνεχιστεί η ροή των συναλλαγών στο ίδιο τέμπο και στο υπόλοιπο της ημέρας, η σημερινή συνεδρίαση θα δώσει, αν μη τι άλλο, σημαντικά μεγαλύτερο τζίρο σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες.

Με τους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους να εναλλάσσουν πρόσημα και την Πειραιώς να έχει σαφώς καλύτερη συμπεριφορά, η μάχη για το πρόσημο του Δείκτη θα κριθεί αφενός από τον ΟΠΑΠ και αφετέρου από τους τίτλους που έχουν αναλάβει να τον διατηρήσουν σε θετικό βηματισμό, όπως ΟΤΕ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΔΕΗ, ΕΕΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος του Οργανισμού Προγνωστικών πιέζεται σημαντικά από το ξεκίνημα της συνεδρίασης στον απόηχο της έκθεσης της Citigroup που υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή σε sell, διατηρώντας την τιμή-στόχο στα 6,7 ευρώ.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του 25άρη, εντύπωση προκαλεί ο τίτλος του ΟΛΠ, καθώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει συναλλαγές μόλις 3 τεμαχίων, ενώ με τετραψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται Eurobank Properties, Ελληνικά Πετρέλαια, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Σωληνουργεία Κορίνθου, Τιτάν, Frigoglass και Folli Follie Group.

Ο τζίρος ξεπερνά τα 14 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 1,3 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές καθώς έχουν αλλάξει χέρια 7.088 τεμάχια της ΕΕΕ στα 20,5597 ευρώ και 1.000.000 τεμάχια της Πειραιώς στο 1,16 ευρώ.

Χαμηλότερα του 25άρη, εντύπωση προκαλεί ο επιθετικός αγοραστής στην J&P ΑΒΑΞ, ενώ σχετική κινητικότητα σημειώνεται σε Υγεία, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο του Δείκτη με θετικό πρόσημο και τουλάχιστον ανώτερα των 925 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v