Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη για το πρόσημο δίνει το Χρηματιστήριο

Εντείνονται οι πιέσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε αρνητικό πρόσημο έχει γυρίσει ο Δείκτης και στο Χ.Α., αλλά με απόλυτα ελεγχόμενες απώλειες. Δίνουν βοήθειες στον Δείκτη οι ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΕΕ, Eurobank Properties, ΜΕΤΚΑ και Jumbo.

Αυξάνονται οι απώλειες στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να δείχνουν ανήσυχοι για τις επικείμενες εξελίξεις στη Συρία, περιμένοντας ταυτόχρονα την Μπεζ Βίβλο της Fed, ενώ συνεχίζεται η αναταραχή στα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών.

Σταδιακά δείχνουν να αποκτούν τον πρώτο λόγο οι πωλητές και στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη μετά τις 12.50 να έχει γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο και λίγο μετά τη συμπλήρωση τριών ωρών συνεδρίασης να βρίσκεται στις 918,44 μονάδες με απώλειες 0,22%, ενώ στο 1 προς 1,5 διαμορφώνεται η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτώτικών μετοχών.

Ο τζίρος πλησιάζει τα 27 εκατ. ευρώ, έχοντας μειώσει σημαντικά ρυθμούς, από τα οποία τα 3,6 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές αφού έχουν αλλάξει χέρια 7.088 μετοχές της ΕΕΕ στα 20,5597 ευρώ και 3.000.000 μετοχές της Πειραιώς, εκ των οποίων το 1.000.000 στο 1,16 ευρώ και τα άλλα 2.000.000 στο 1,1550 ευρώ.

Ξεκινώντας από τις μετοχές του FTSE 25, έχουν γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο οι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι, με τον τίτλο της Εθνικής να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων.

Μηδένισε τα αρχικά της κέρδη η ΔΕΗ, έχοντας γυρίσει σε απώλειες 0,4%, οριακά πλέον τα κέρδη του ΟΤΕ (+0,14%), ενώ συνεχίζει να πιέζεται η μετοχή του ΟΠΑΠ. Επίσης, σημαντική κατοχύρωση κερδών, αλλά με σχετικά χαμηλές συναλλαγές, σημειώνεται στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ (-2,6%).

Έτσι, οι όποιες βοήθειες προς τον Δείκτη δίνονται από ΒΙΟΧΑΛΚΟ (+1,98%), ΕΕΕ (+1,13%), Eurobank Properties (+2,18%), ΜΕΤΚΑ (+1,35%) και Jumbo (+2,3%).

Τίποτα το ιδιαίτερο όσον αφορά τη μεσαία και τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου συνεχίζει να διακρίνεται ο τίτλος της J&P ΑΒΑΞ.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, προκειμένου να μην ακυρωθεί η προσπάθεια δημιουργίας θετικού κλίματος, είναι η επιστροφή του Δείκτη σε θετικό πρόσημο και η πλειοψηφική τάση των «πράσινων» τίτλων στην τελική αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v