Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ:Αρνείται να... κλείσει στο «κόκκινο»

Μέσω ΟΤΕ και ΔΕΗ και με τη συνδρομή των ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, MIG, Intralot και Frigoglass απορροφώνται οι απώλειες της Εθνικής, του ΟΠΑΠ και της Alpha Bank. Ανοδικά με Eurobank, Attica Bank ο FT Mid. Ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

Γύρισμα σε θετικό έδαφος επιχειρεί το Χρηματιστήριο λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Με οριακά κέρδη για το Γενικό Δείκτη και προσπάθεια μείωσης των αρχικών απωλειών για τις τράπεζες.

Η αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε λίγο πριν από τις 14:30 τα 97 εκατ. ευρώ. Παραμένει συγκεντρωμένη κατά το ήμισυ στις τρεις τραπεζικές μετοχές του 25άρη.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η μετά από ένα διάλειμμα 3-5 συνεδριάσεων αύξηση συναλλαγών στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Αλλαγή που παραπέμπει εμφανώς στην επανάκαμψη της ρευστότητας αλλά και στην είσοδο νέας σε αυτούς τους τρεις τίτλους.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ, μετά το χθεσινό υψηλό στα 8,27 ευρώ, σημειώνεται σήμερα συνεχόμενο νέο υψηλό στα 8,40 ευρώ. Ομοίως στη μετοχή της ΔΕΗ. Μετά το χθεσινό των 9,26 ευρώ, η μετοχή της Επιχείρησης αντέδρασε, περίπου στις 12.20, στα νέα υψηλά των 9,52 ευρώ.

Στον ΟΠΑΠ, μετά το χθεσινό των 9,36 ευρώ, κατοχυρώνεται μέρος υπερκερδοφόρων θέσεων, με τη μετοχή να κινείται στο εύρος των 9-9,26 ευρώ.

Είναι πρώιμο ακόμη να θεωρήσουμε πως η επόμενη ανοδική κίνηση θα στηριχθεί στις τράπεζες και σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ σε μια από κοινού προσπάθεια για την υπέρβαση των 1.150 μονάδων.

Ωστόσο, καταγράφουμε τα στοιχεία και τις ενδείξεις, συνεκτιμώντας πως η IBG αυξάνει για τη μετοχή του ΟΤΕ την τιμή-στόχο στα 11 από τα 8,7 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση «αγοράς». Όπως επίσης και την έναρξη κάλυψης των Alpha Bank (τιμή-στόχος στο 0,65 ευρώ), Πειραιώς (τιμή-στόχος στο 1,55 ευρώ) και Εθνικής (τιμή-στόχος στα 3,70 ευρώ) από την Axia Ventures.

Η αναδιανομή θέσεων στα τελευταία υψηλά των 1.100 μονάδων αναπόφευκτα θα έφερνε μικροαναταράξεις όπως οι σημερινές. Με βάση τη μέχρι τώρα πορεία των βασικών δεικτών, τα χαμηλά ημέρας σημειώθηκαν στα πρώτα 5΄ της συνεδρίασης, η κορύφωση της προσπάθειας αντίδρασης στο διάστημα 12.20-12.25, με τις χαμηλές τιμές να καταγράφονται σε όλο και υψηλότερα επίπεδα όσο περνά η συνεδρίαση.

Πρακτικά, η γραμμή των ενδοσυνεδριακών χαμηλών έχει ανοδική φορά, ξεκινώντας από τις 1.083,84 μονάδες για τον Γ.Δ. και από τις 360,51 για τον 25άρη.

Συμπληρωματικά, σημειώνουμε πως το τελευταίο χαμηλό καταγράφηκε στις 13.15 στις 1.100 μονάδες για τον Γ.Δ. και περίπου την ίδια ώρα στις 365 μονάδες για τον FTSE Large Cap.

Από τις μετοχές του 25άρη, ανοδικά κινούνται και Frigoglass, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Intralot και MIG.

Σαφώς καλύτερη εικόνα για τον FT Mid, που ενισχύεται 1,04% προς τις 1.157 μονάδες και με υψηλό ημέρας στις 1.162,30. Ανοδική απόκλιση, σε σχέση με τον 25άρη, που οφείλεται στο 3,85% της Eurobank, στο 2,52% της Attica Bank, στο 4,23% του Fourlis και στις βοήθειες από Πλαστικά Θράκης, ΕΒΖ, ΕΥΑΘ, Υγεία, ΧΑΛΚΟΡ και Ελληνικά Καλώδια.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v