Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 21% για τραπεζικό κλάδο σε τέσσερις μέρες

Με αιχμή τους τραπεζικούς τίτλους υπερέβη τις 1.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Μια «ανάσα» από τα 4 ευρώ η Εθνική με άνοδο 10,6%, ισχυρά κέρδη για Alpha, Πειραιώς και Eurobank. Ράλι και στα warrants. Ο υψηλός τζίρος και πώς εξηγείται από τους αναλυτές.

Συνεδρίαση "ή Τράπεζες, ή τίποτα" η δεύτερη της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τον συγκεντρωτισμό γνωρίζει νέες δόξες, καθώς οι Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς απέσπασαν το 53% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από την άλλη, ίσως οι σημερινοί όγκοι στους παραπάνω τίτλους προϊδεάζουν για πιθανή "διανομή χαρτιών", καθώς η Alpha Bank διακίνησε 30251144 τεμάχια (ο μεγαλύτερος όγκος των τελευταίων 82 συνεδριάσεων, με τον αμέσως μεγαλύτερο να έχει σημειωθεί στις 12/6 με 31272362 τεμ.), η Εθνική 10325289 τεμάχια (ο μεγαλύτερος όγκος των τελευταίων 72 συνεδριάσεων, με τον αμέσως μεγαλύτερο να έχει σημειωθεί στις 27/6 με 14270842 τεμ) και η Πειραιώς 13567422 τεμάχια (ο μεγαλύτερος όγκος των τελευταίων 20 συνεδριάσεων με τον αμέσως μεγαλύτερο να έχει σημειωθεί στις 10/9 με 19556102 τεμ.).

Σε αντίθεση με την αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση, σήμερα επέστρεψε η κινητικότητα και στα Τραπεζικά warrants, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το warrant της Alpha Bank να κλείσει σε νέο ιστορικό υψηλό. Πιο συγκεκριμένα το warrant της Εθνικής έκλεισε στα 1,05 ευρώ με κέρδη 9,15% και συνολικό όγκο 6436173 κομμάτια, αυτό της Πειραιώς στα 0,8100 ευρώ (+3,98%) διακινώντας 3644783 τεμ. και το warrant της Alpha Bank έκλεισε στα 1,25 ευρώ με κέρδη 5,93% και συνολικό όγκο 5769783 τεμ.

Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Τραπεζικό δείκτη που "μετρά" αθροιστικά κέρδη 21,41%, ενώ μετά και την σημερινή συνεδρίαση η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής φθάνει τα 9,46 δισ, της Alpha Bank τα 7,078 δισ και της Πειραιώς τα 7,355 δισ. Αθροιστικά οι τρεις Τράπεζες ξεπερνούν το 37% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α.!

Συνεχίζοντας με τις μετοχές του FTSE25, δεν "είδαν" θετικό πρόσημο καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι Ελ. Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Motor Oil, Folli Follie Group, ενώ αντίθετα, μόνιμα σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς.

Στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Ελ. Πετρέλαια, Μέτκα και Jumbo και στο χαμηλό ημέρας ο τίτλος της Τέρνα Ενεργειακή.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Δεν διαφαίνονται λόγοι σημαντικής υποχώρησης της Αγοράς, όσο τουλάχιστον υπάρχει "εισαγόμενο" αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους εταιρειών που θα μπουν στον MSCI Emerging Markets, επισημαίνει ο Σέργιος Μελαχροινός.

Από εκεί και πέρα, οι εξελίξεις στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν το κλίμα και στην εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, η οποία από τεχνικής πλευράς είναι, βραχυπρόθεσμα, υπεραγορασμένη.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Solidus Sec., για τον Γενικό Δείκτη η αμέσως επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στην ζώνη 1100 - 1105 μονάδες, υπέρβαση της οποίας θα ανοίξει τον δρόμο για τις 1160 μονάδες και για τον FTSE25 στις 370 - 378 μονάδες. Πρώτες στηρίξεις στις 1050 και 365 μονάδες.

Από την άλλη και όσον αφορά τις Τραπεζικές μετοχές, καλύτερη τεχνική εικόνα έχουν οι Εθνική και Πειραιώς.

Χαμηλότερα του 25αρη και σύμφωνα με την εκτίμηση του κου Μελαχροινού, θα συνεχιστεί το απόλυτα επιλεκτικό ενδιαφέρον, σε μετοχές εταιρειών με διεθνή προσανατολισμό και ικανοποιητικά θεμελιώδη.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτά πρόσημα έδωσαν τα κλεισίματα των μεγάλων Ασιατικών Αγορών, σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρεί η Ευρώπη, όπως και η Wall Street, στις πρώτες ώρες συνεδρίασης. Η προσοχή των επενδυτών στο Κογκρέσο, αλλά και στα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου μα την Alcoa να ανοίγει σήμερα την περίοδο αποτελεσμάτων.
 
Οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων Αγορών θα μπορούσαν να εξελιχθούν στη νέα δύναμη, που στηρίζει το ράλι του ευρώ, εκτιμά η Goldman Sachs. Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, το δεύτερο τρίμηνο, οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων Αγορών αύξησαν τα αποθέματά τους σε ευρώ για πρώτη φορά από τα μέσα του 2011. Είναι ενδεικτικό ότι το ευρώ αυξήθηκε στο 23,8% των συναλλαγματικών αποθεματικών από 23,6%.
 
Ωστόσο, απέχει από το 30,8% που ήταν στα μέσα του 2009, πριν αρχίσει η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. “Ενώ η αύξηση είναι μικροσκοπική, συνυπάρχει με τις πρώτες ενδείξεις για ανάκαμψη στην Ευρωζώνη" αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου. Μία άλλη ένδειξη αύξησης της εμπιστοσύνης στο Ευρωπαϊκό  νόμισμα, είναι ότι οι Κεντρικές Τράπεζες στις αναδυόμενες Αγορές προτιμούν να πουλήσουν δολάρια από ευρώ προκειμένου να στηρίξουν τα εγχώρια νομίσματα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νομισματικής κρίσης.
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη εν μέσω της επιδείνωσης των προοπτικών στις αναδυόμενες Αγορές, ενώ την ίδια στιγμή κάλεσε τις Κυβερνήσεις να ενισχύσουν τις οικονομίες τους καθώς οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την έξοδο τους από τις επεκτατικές νομισματικές πολιτικές και αγωνίζονται να επιλύσουν το αδιέξοδο στον προϋπολογισμό και το χρέος το οποίο απειλεί να εκτροχιάσει την Παγκόσμια ανάκαμψη.
 
Στην έκτη διαδοχική καθοδική αναθεώρηση, το ΔΝΤ μειώνει τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη αυτό το έτος κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 2,9% και για το επόμενο έτος κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 3,6%, σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις του στην έκθεση του Ιουλίου.
 
Ιδιαίτερα θετικοί προς τις προοπτικές των Ευρωαγορών εμφανίζονται οι αναλυτές της Societe Generale στη μηνιαία τους έκθεση Mutual Fund & ETF Watch. Η έκθεση ξεκινά με την φράση "Καλωσορίσατε στην Ευρωζώνη" και συνεχίζει: "Με τον κίνδυνο να φανούμε σαν τουριστικός οδηγός, στηρίζουμε πλήρως την ενισχυμένη δημοτικότητα της Ευρωζώνης ως προορισμό για τις ροές των επενδυτικών κεφαλαίων".
 
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η Ευρωζώνη είναι η μόνη Περιοχή όπου οι ροές κεφαλαίων δεν έχουν επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα του 2007. Συνολικά απαιτούνται εισροές 142 δισ. δολ., εκ των οποίων 87 δισ. δολ. αφορούν τις καθαρές εισροές στις Χρηματιστηριακές Αγορές και 55 δισ. δολ. στα ομόλογα για να αντισταθμιστούν οι εκροές κεφαλαίων από το 2007.
 
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Societe Generale "ο συστημικός κίνδυνος έχει πλέον περιοριστεί, οι εξωτερικές ανισορροπίες διορθώνονται ταχύτατα και το κοκτέιλ λιγότερης λιτότητας σε αντάλλαγμα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποδεικνύεται σχετικά ισχυρό". "Τώρα που τελείωσαν και οι Γερμανικές εκλογές, επιταχύνεται και η πρόοδος προς την Τραπεζική ενοποίηση, εξέλιξη που θα επιτρέψει περαιτέρω μείωση των spread και του premium κινδύνου στις μετοχές, ειδικότερα στην Περιφέρεια".
 
Το Αμερικανικό Χρηματιστήριο πρόκειται να διολισθήσει κάθετα στο α΄ τρίμηνο του 2014, μετά από μακρά περίοδο στασιμότητας, προβλέπει η Societe Generale. Ο οίκος προβλέπει ότι ο δείκτης S&P 500 θα κλείσει το έτος κοντά στις 1.600 μονάδες. Περιμένει ότι η πτώση θα επιταχυνθεί στο ξεκίνημα του 2014, καθώς η Αγορά θα προεξοφλεί την λήξη της παροχής ρευστότητας από την Fed και πιστεύει ότι ο S&P 500 θα πέσει ως τις 1.450 μονάδες, πιθανότατα στο α΄ τρίμηνο και θα επανέλθει κοντά στις 1.600 μέχρι την λήξη του 2014.
 
Με ή χωρίς τη στήριξη πολιτικών ποσοτικής χαλάρωσης από τις Κεντρικές Τράπεζες, η παγκόσμια οικονομία οδηγείται σε επιβράδυνση, σύμφωνα με τις Οικονομικές Προβλέψεις των αναλυτών της Saxo Bank για το Δ’ Τρίμηνο του 2013. Οι αναλυτές δεν αναμένουν βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, όσο οι πολιτικοί αφενός συνεχίζουν να στηρίζουν τομείς της οικονομίας που δεν χρήζουν βοήθειας και αφετέρου δεν εστιάζουν στους ζωτικούς τομείς της απασχόλησης και της ανάπτυξης, δηλαδή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η Saxo Bank υποστηρίζει ότι μια αδύναμη οικονομία και πιο συγκεκριμένα η υποτονική Αγορά εργασίας θα ενδυναμώσει την πολιτική της Fed και αντί για περιορισμό (tapering) θα δούμε αύξηση του υφιστάμενου προγράμματος της Fed την επόμενη χρονιά. Κατ’ επέκταση, καθώς οι Αγορές προσαρμόζονται στο ενδεχόμενο νέας παράτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, θα δούμε πάλι υψηλές αποτιμήσεις για ορισμένα αξιόγραφα.
 
Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Τραπεζών θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη και θα συμβάλει στην χρηματοδοτική σταθερότητα του Συστήματος, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch. Ωστόσο, οι Τράπεζες θα παραμείνουν ευάλωτες στα ρίσκα χρηματοδότησης και ρευστότητας και εκτεθειμένες σε έντονες πιέσεις σε ότι αφορά την ποιότητα των assets τους και την κερδοφορία τους κατά τη διάρκεια της ύφεσης, και ως εκ τούτου οι αξιολογήσεις τους πιθανότατα θα συνεχίσουν να είναι πολύ χαμηλές για αρκετό καιρό. Ο οίκος προβλέπει ότι το ΑΕΠ της Κύπρου θα συρρικνωθεί κατά 8,9% το 2013 και κατά 4,9% το 2014.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα δικά μας, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους ενός δισεκατομμυρίου Ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΟΔΔΗΧ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,15% έναντι 4,20% της αμέσως προηγούμενης δημοπρασίας.
 
Η ύφεση θα επιμείνει το 2013 στην Ελλάδα,, αλλά η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2014, όπως τονίζει η DB, εκτιμώντας 4,3% ύφεση φέτος και ανάπτυξη 0,8% και 2% το 2014 και το 2015. Πάντως, όπως επισημαίνει, η πορείας της Ελληνικής μεταποίησης παραμένει ανησυχητική.  Ο δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα σημείωσε ισχυρή πτώση τον Σεπτέμβριο, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρωζώνης. Εάν δεν ενισχυθεί ο κλάδος της μεταποίησης, η ανάπτυξη στην Ελλάδας δεν μπορεί να είναι βιώσιμη, όπως προειδοποιεί.
 
Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, με σύσταση "buy" για την Alpha Bank (τιμή-στόχος 0,65 ευρώ) και την Τράπεζα Πειραιώς (τιμή-στόχος 1,55 ευρώ) και "hold" για την Εθνική Τράπεζα (τιμή-στόχος 3,70 ευρώ) ξεκινά κάλυψη η Axia Ventures Group Research. Όπως επισημαίνει, η σύσταση "διακράτησης" για την Εθνική δίδεται δεδομένης της σχετικής κεφαλαιακής αδυναμίας της έναντι των ανταγωνιστών της. Σύμφωνα με την Axia Ventures Group, οι Ελληνικές Τράπεζες διαφέρουν από τις Ευρωπαϊκές δεδομένων των σημαντικών κινήσεων για συγκέντρωση του κλάδου που έγιναν τελευταία, οι οποίες δίνουν περιθώριο για ουσιαστικές βελτιώσεις στο μίγμα χρηματοδότησης, για οφέλη από τις συνέργειες και για δημιουργία εσωτερικών κεφαλαίων. Παράλληλα, η προσφορά των warrants σε επενδυτές ως κίνητρο για την επαναγορά μετοχών του ΤΧΣ δίνει σημαντικές επιλογές για ποντάρισμα στην Ελληνική ανάκαμψη.
 
Εντυπωσιασμένοι, από την "μονόπαντη" άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων και την "αγοραστική μανία" για Τραπεζικές μετοχές, οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς συστήνουν απόλυτη επιφύλαξη, καθώς οι τρέχουσες αποτιμήσεις των Τραπεζών είναι τουλάχιστον "απαιτητικές" βάσει των θεμελιωδών μεγεθών τους, όμως, αυτό λίγο ενδιαφέρει τα ξένα funds τα οποία προβαίνουν στις τοποθετήσεις τους πάντοτε με γνώμονα τη συναλλακτική δραστηριότητα και την τάση που διαμορφώνουν οι "αναγκαστικές" τοποθετήσεις.
 
Σε κάθε περίπτωση, η βραχυπρόθεσμη τάση στον Τραπεζικό κλάδο παραμένει ανοδική, ενώ Πειραιώς και Εθνική έδωσαν και νέες ανοδικές διασπάσεις.
 
Έτσι η Πειραιώς έδωσε κλείσιμο υψηλότερα των 1,40 ευρώ και οι "αισιόδοξοι" την "βλέπουν" να "αναμετράται" με την επόμενη αντίσταση στα 1,70 ευρώ, που ήταν και η τιμή της ΑΜΚ, ενώ η Εθνική άφησε πίσω της και την αντίσταση στα 3,84 ευρώ και οι επόμενες αντιστάσεις είναι στα 4,10 και 4,29 ευρώ (η τιμή της ΑΜΚ).
 
Κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με το fund Invel της Beny Steinmetz Group Real Estate για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της Εθνικής Πανγαία βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα. Οι δύο πλευρές δείχνουν να έχουν συμφωνήσει στο εξής σχέδιο: Εξαγορά από την Beny Steinmetz Group Real Estate πλειοψηφικού πακέτου της Εθνικής Πανγαία στην τιμή που αποτιμάται στα βιβλία της Εθνικής και εν συνεχεία αύξηση κεφαλαίου, η οποία θα καλυφθεί από τους δύο μετόχους με εισφορά εις είδος. Μετά την ΑΜΚ, ο Αμερικανοϊσραηλινών συμφερόντων όμιλος θα κατέχει ισχυρό πλειοψηφικό ποσοστό, η διαχείριση όμως της Πανγαία θα παραμείνει στην Εθνική. Η άμεση και έμμεση κεφαλαιακή ενίσχυση για την Εθνική από τη συμφωνία εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ.
 
Στον υπόλοιπο μη Τραπεζικό 25αρη, οι ενδείξεις "κόπωσης" ήταν εμφανείς στους περισσότερους τίτλους, έστω και αν δεν έλειψαν οι προσπάθειες "καλλωπισμού" των τελευταίων λεπτών. Πλέον χαρακτηριστική η περίπτωση του ΟΠΑΠ που βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 9,05 ευρώ (-3,31%), στις 17.00 βρέθηκε στα 9,2 ευρώ (-1,71%) και μέσω των δημοπρασιών έκλεισε στα 9,33 ευρώ (-0,32%). Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται η μεταβίβαση του 33% του ΟΠΑΠ στην επενδυτική εταιρία Emma Delta. Την ίδια μέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και η τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Kamil Ziegler.
 
Ο Γενικός Δείκτης άλλαξε τέσσερις φορές πρόσημο, μετά τις 13.46 κινήθηκε μόνιμα στο "πράσινο", ενώ σαφώς επιθετικότερες πρωτοβουλίες πήραν οι αγοραστές μετά τις 16.20. Το "κουδούνι" της λήξης βρήκε τον Δείκτη πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 1110,45 μονάδες με κέρδη 1,46%.
 
Ο τζίρος, ο μεγαλύτερος των τελευταίων 20 συνεδριάσεων έφθασε τα 147,9 εκατ. από τα οποία τα 7,7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑΤΠ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΕΕΕ, ΕΤΕ, ΕΧΑΕ, ΠΕΙΡ).
Σαφώς επιφυλακτικότερη η εικόνα χαμηλότερα του 25αρη, όπου μεταξύ άλλων διακρίθηκαν και οι Eurobank, Cyclon (με "ανοιχτές" εντολές αγορών), Νηρέας, Τρ. Αττικής, Creta Farm (υποχώρησε αρκετά από τα υψηλά ημέρας).
 
Απόλυτα εντυπωσιακός ο Fourlis, σε νέα υψηλά 26 μηνών. Ο τίτλος υποχώρησε σημαντικότατα από το υψηλό ημέρας των 3,78 ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι χρειάζεται το κάτι παραπάνω για να δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 3,65 ευρώ και να "αναμετρηθεί" με την δύσκολη ζώνη 3,90 - 4,00 ευρώ.
 
Αντίθετα, αρκετά κοντά στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο τίτλος της Αεροπορίας Αιγαίου, συμπληρώνοντας πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Παρά το γεγονός ότι η μετοχή δεν "αρέσκεται" σε ημερήσιες "ακρότητες", κινείται σε υψηλά 62 μηνών (!)
 
Ακόμα χαμηλότερα, τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για Αθηνά και Κορδέλλου, με χαμηλές συναλλαγές.

----ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια, με τις συναλλαγές στα συμβόλαια του δείκτη να παρουσιάζουν και νέα μείωση, ενώ εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασαν τα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (52.058 συμβόλαια).
 
Το συμβόλαιο του Οκτωβρίου υποαπέδωσε έναντι του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη, γυρίζοντας σε discount 0,70%. Μετά τις 17.00 έγιναν πράξεις με υποτίμηση έως και 0,35%.
 
Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 6.523, 4.717 Οκτωβρίου, 1.217 Νοεμβρίου και 583 Δεκεμβρίου - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 367,5) κινήθηκαν μεταξύ 363,5 και 371,25 μονάδων.
 
Επέτρεψε, αξιοπρόσεκτος, ο δανεισμός τίτλων (3.658.900 Alpha Bank, 500.000 Πειραιώς. Το arbitrage στην περίπτωση της πρώτης - "short" τη μετοχή ", "long" το warrant - έφθασε μέχρι τα 0,26 ευρώ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (1.105), ΔΕΗ (1.677), Alpha Bank (22.590), Εθνική (11.638), Πειραιώς (7.175), ΟΠΑΠ (691), Μυτιληναίο (623), MIG (3.012), ΓΕΚ (264), Intralot (661), ΕΧΑΕ (151), Ελ. Πετρέλαια (124), Τιτάνα (147), Βιοχάλκο (191), Ελλάκτωρα (241), Eurobank(592), Motor Oil (582), ΕΕΕ (114), Τέρνα Ενεργειακή (139).
 
Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTSE/ASE αμετάβλητη στο 45%, με χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς μόλις 697 δικαιώματα άλλαξαν χέρια (490 callsκαι 207 puts).
 
Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.
 
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
 
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (5.043.035 τεμ.), Εθνική (1.126.019 τεμ.).
 
 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v