Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ώθηση από ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Εθνική

Άλλη μία ανοδική προσπάθεια «κατάκτησης» των 400 μονάδων για τον FTSE 25. Ξεχωρίζουν Εθνική, ΟΠΑΠ, νέα υψηλά για ΔΕΗ. Κινητικότητα σε MIG, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ. Απώλειες για την Coca Cola. Μέτριες οι συναλλαγές.

Ανοδικά ξεκίνησε και σε θετικό έδαφος παραμένει το Χ.Α. στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Με μάλλον μέτριες, σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων ημερών, συναλλαγές ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται μεταξύ 1.179,08-1.191,10 μονάδων.

Στο εύρος των 392,29-396,14 μονάδων κυμαίνεται ο FTSE 25, ενώ θυμίζουμε πως το ενδοσυνεδριακό υψηλό στην προχθεσινή συνεδρίαση είχε διαμορφωθεί στις 399,15 μονάδες.

Στην περιοχή των 200 μονάδων και πάλι ο Τραπεζικός Δείκτης, υπεραποδίδει ο FT Mid, δείκτης σηματωρός, έως τις 1.220 μονάδες.

Οι συναλλαγές στα 26,2 εκατ. ευρώ πριν από λίγο, με περίπου 11 εκατ. τεμάχια, θεωρούνται μεν ικανοποιητικές, είναι όμως λιγότερες απ' αυτές των τελευταίων συνεδριάσεων. Όχι κατ' ανάγκη αποθαρρυντική ένδειξη, καθώς θα λέγαμε πως διευκολύνει τη διατήρηση δυνάμεων κοντά στα υψηλά.

Ενθαρρυντική ένδειξη η επαναφορά της Εθνικής και η διακύμανσή της από τα 4,21 έως 4,29 ευρώ, που ως συνέπεια έχει και την ώθηση του κλαδικού δείκτη προς τις 200 μονάδες.

Στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, εστιάζαμε στη συγκριτικά καλύτερη βραχυπρόθεσμη φορά των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ έναντι του ΟΤΕ. Έως τα 9,66 ευρώ αντέδρασε νωρίτερα η μετοχή του ΟΠΑΠ, θυμίζουμε δε το υψηλό των 10 ευρώ από τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Αντιθέτως, για τη μετοχή της ΔΕΗ, μετά το υψηλό των 10,28 ευρώ την Τρίτη, σημειώθηκε νωρίτερα νέα κορυφή στα 10,45 ευρώ.

Επίσης, για τη μετοχή των ΕΛΠΕ νωρίτερα «ισοφαρίστηκε» το προχθεσινό υψηλό των 9,70 ευρώ. Νέο υψηλό στα 3,66 ευρώ, μετά το χθεσινό των 3,62 ευρώ, καταγράφεται για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής. «Στροφές» ανεβάζει η μετοχή της Motor Oil, με ισχυρές εντολές αγοράς από τις 10.55 και μετά, που την ωθούν έως τα 8,72 ευρώ.

Σημαντικές συναλλαγές στις μετοχές των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, MIG, Τιτάν, Folli Follie Group, Μυτιληναίου. Ο Μυτιληναίος νωρίτερα έπιασε στα 6,12 ευρώ το χθεσινό ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Κινητικότητα και στα μεσαία, με τον FT Mid να υπεραποδίδει, καθώς οι περισσότερες μετοχές ενισχύονται. Προς τα υψηλά των 3,05 ευρώ (από τις 22/10) η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αυξημένες συναλλαγές σε Fourlis, ΣΙΔΕΝΟΡ, Intracom και για τα δεδομένα της στη μετοχή της ΕΥΑΘ.

Πάνω από το 0,30 ευρώ αντέδρασε ενδοσυνεδριακά η μετοχή της Attica Bank, πάνω από το 0,80 ευρώ επανέρχεται η μετοχή της Eurobank.

Με μικρές απώλειες υποχωρούσαν νωρίτερα πολλά ευρωχρηματιστήρια, με ενδεικτική τη διόρθωση του DAX προς τις 8.966 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v