Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις τακτικής πέριξ των 1.130 μονάδων

Συνεδρίαση αναμονής με τον ΓΔ σε στενό εύρος διακύμανσης, με μέτριες συναλλαγές. Έως 19% χαμηλότερα ο τίτλος της Βιοχάλκο. Έως τα €4,07 η ΕΤΕ. Πωλητές σε Πειραιώς, αγοραστές σε Alpha. Προσπάθεια αντίδρασης για FFG, Frigoglass, Jumbo.

Προσεκτικές, πολύ προσεκτικές, οι μέχρι τώρα κινήσεις (κυρίως ) των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Διακύμανση των βασικών δεικτών σε στενότατο εύρος, μέτριες συναλλαγές και... ευλαβική τήρηση των τεχνικών κανόνων της αγοράς.

Στο εύρος των 1.121,94-1.134,42 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, μεταξύ των 371,87 και των 376,09 ο FT25, στην περιοχή των 1.175-1.180 ο FT Mid, αλλά με τον τραπεζικό να μας προβληματίζει όσο κυμαίνεται χαμηλότερα των 180-175 μονάδων.

Η αξία των συναλλαγών στα 15,8 εκατ. ευρώ με 8,6 εκατ. τεμάχια, μετά από μία ώρα συνεδρίασης. Οι περισσότερες μετοχές με πωλητές, αλλά 3-4 σηματωροί με σταθερούς αγοραστές. Η μέχρι τώρα εικόνα της συνεδρίασης και το βάθος των εντολών (πωλήσεων - αγορών) παραπέμπουν σε προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς σε επίπεδα που να μην... φοβίζουν για ενδεχόμενη μεγάλη διόρθωση της τάξης του 8-10% (προς τα επίπεδα των αρχών Οκτωβρίου), ενώ σχετική είναι η κατάσταση και στην αγορά παραγώγων. Κοντά στις θεωρητικές τιμές, ειδικότερα για τον 25άρη, οι μέτριες συναλλαγές σε συμβόλαια του δείκτη (και για τον τρέχοντα μήνα και τον Δεκέμβριο).

Αναμενόμενη η άτακτη υποχώρηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με την τιμή της μητρικής έως και 13% χαμηλότερα στα 4,62 ευρώ, με προσφορά και ουρά πωλήσεων ακόμη πιο χαμηλά. Να σημειωθεί πως λίγο μετά τις 11.30 στη μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ οι συναλλαγές έφταναν το 1 εκατ. ευρώ, όταν για παράδειγμα στην Εθνική ήταν κάπως λιγότερες. Από τις άλλες μετοχές του ομίλου από τον FΤ25 τα Σωληνουργεία Κορίνθου ενισχύονταν προς το 1,90 ευρώ, ενώ από τον FT Mid υποχωρούσαν Ελληνικά Καλώδια, Χαλκόρ σε αντίθεση με τη ΣΙΔΕΝΟΡ που κυμαινόταν υψηλότερα στο 1,60 ευρώ.

Έως τα 4,07 ευρώ η μετοχή της Εθνικής διορθώνει εν αναμονή και των ανακοινώσεων για την ΠΑΝΓΑΙΑ, εξέλιξη που ναι μεν έχει προεξοφληθεί, αλλά καλό είναι να ανακοινωθεί και από το ΤΧΣ για να αρθεί μία εκκρεμότητα 2-3 εβδομάδων. Με αγοραστές η Alpha Bank, με πωλητές η μετοχή της Πειραιώς.

Μικτές τάσεις με υψηλό τζίρο -ως συνήθως εδώ και μήνες- στην 3άδα ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με τη μετοχή του ΟΤΕ να μπορεί να πιάσει τα 8,75 ευρώ, αλλά μέχρι εκεί σε αυτήν τη φάση της αγοράς.

Συναλλαγές σε Frigoglass, Folli Follie, Motor Oil αλλά και σε Jumbo, Ελλάκτωρ και στον δυνατό -και στη χθεσινή συνεδρίαση- Τιτάνα.

Από τον FT Mid μόλις 3-4 μετοχές αντιδρούν ανοδικά, με τη ΓΕΚ Τέρνα να επανέρχεται σε βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι προς τα 3,45-3,50 ευρώ, την MLS να επανακάμπτει και τη ΣΙΔΕΝΟΡ όπως αναφέρθηκε να αντιδρά ανοδικά.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v