Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πρώτος στόχος οι 405 μονάδες για τον FT 25

Παραμένει ζητούμενη η επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης προσπάθειας αντίδρασης του χρηματιστηρίου. Κλειδί η κίνηση στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αλλά και το ενδεχόμενο ενίσχυσης της Εθνικής προς τα 3,20 ευρώ. Στηρίξεις στις 398/396 μονάδες για τον FT 25.

Σε ρυθμούς Eurostat η αγορά, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να επανέρχεται μετά τις αργίες της εορτής του Πάσχα.

Με τον Γενικό Δείκτη από την περιοχή των 1.250, τον FT25 από τις 402, με τις τράπεζες προς τις 178 μονάδες μετά τη μικρή αντίδραση της Μεγάλης Πέμπτης.

Στο παρά... ένα η αντίδραση της 17ης/4, με επιθετικές κινήσεις-αγορές σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές, που έφεραν και την επαναφορά της αγοράς προς τις δεύτερες βραχυπρόθεσμες αντιστάσεις. Το σημαντικότερο όμως, με την επαναφορά του 25άρη και πάλι πάνω από τις 400 μονάδες. Πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η κίνηση σημειώναμε στο σχόλιό μας κι ο Στέφ. Κοτζαμάνης κάνει λόγο για Ανάσταση με... δόσεις για ΧΑ και οικονομία.

Επαναφορά με ΟΠΑΠ (στα 11,35 ευρώ με +8,51%), ΔΕΗ (στα 11,42 με +5,35%), αλλά και με ΟΤΕ, ενώ μόλις τρεις μετοχές του 25άρη υποχώρησαν (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Ιντραλότ, Πειραιώς), με τη βραχυπρόθεσμη τάση να βλέπει τις 405-410 μονάδες, υπό προϋποθέσεις.

Eurostat, εξελίξεις στις τράπεζες, προεκλογικές σκιαμαχίες και... Ουκρανία συνεκτιμώνται ως ρυθμιστές της βραχυπρόθεσμης κίνησης των αγορών, της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης.

Πού... κολλάει η γρήγορη λύση για το χρέος σημειώνει η Αγγ. Παπαμιλτιάδου, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο περιμένει την επισημοποίηση του πλεονάσματος, ενώ στις τράπεζες το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο κυρίως στην Εθνική. Χρηματιστηριακοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μικρής κίνησης, λόγω αυτών των εξελίξεων, ωστόσο η πλειονότητα των τοποθετήσεων αυτήν την περίοδο έχει ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές.

Στήνεται νέο πολιτικό σκηνικό, καταγράφει ο Economist, κι η διαδικασία της 25ης/5 αποτελεί εκ των πραγμάτων σημείο αναφοράς για τη συνέχεια.

Βραχυπρόθεσμη κατά συνέπεια η προσέγγιση της αγοράς, με την Εθνική να τρέχει για τη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Στα 3,14 ευρώ η μετοχή της ΕΤΕ, που αποκκολήθηκε από τα επίπεδα κάτω των 3 ευρώ, με πολύ πιθανή τη συνέχιση της κίνησης προς τα 3,20. Στο 0,695 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, με απώλειες στο 1,71 ευρώ της Πειραιώς.

Όμως η υπεραπόδοση των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ έσωσε την κατάσταση στη συνεδρίαση της 17ης/4 και μπορεί να έχει συνέχεια σήμερα. Θεαματικό το +8,65% του Τιτάνα, το +4,63% της Ενεργειακής, το +3,45% των Ελληνικών Πετρελαίων, μπορεί επίσης να έχει συνέχεια τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση της αγοράς.

Κλειδί για τον 25άρη οι 398/396 μονάδες, περιοχή που με την πρώτη αφορμή θα πρέπει να επιβεβαιωθεί, και οι 405 στην περίπτωση που... δοκιμαστεί η βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v