Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτωτική τροχιά το Χρηματιστήριο

Απώλειες σημειώνει το ΧΑ, σε μια συνεδρίαση όπου το συναλλακτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε λίγες μετοχές του FTSE 25. Ανοδικά κινούνται Πειραιώς, MIG, Eurobank Properties. Στο κόκκινο ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ. Σημαντικές πιέσεις 6% στη Eurobank.

Απώλειες καταγράφει το χρηματιστήριο σε μια συνεδρίαση μέτριων συναλλαγών. Χωρίς να έχουν αλλάξει και πολλά από την προηγούμενη αναφορά μας, βασικοί δείκτες και μετοχές εξακολουθούν να κινούνται σε σχετικά στενό εύρος διακύμανσης που διαμορφώθηκε στα πρώτα 30΄-45΄ της συνεδρίασης.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,87% στις 1.220 μονάδες και ο FT 25 κατά 0,85% στις 392. Οι συναλλαγές μέτριες, καθώς ενδεικτικά λίγο πριν από τις 14.20 δεν είχαν ξεπεράσει τα 43 εκατ. ευρώ.

Για πολλοστή συνεδρίαση ο μέτριος τζίρος περιορίζεται στην ολιγάριθμη ομάδα των γνωστών μετοχών. Είναι ενδεικτικό πως μετά από δυόμισι ώρες για τις μισές σχεδόν μετοχές του FT 25 οι συναλλαγές ήταν σημαντικά λιγότερες από τον μέσο όρο του πρώτου τριμήνου.

Εάν μάλιστα δεν είχε γίνει το πακέτο των 50.000 τεμαχίων στη μετοχή της Jumbo, οι δύο τριάδες μετοχών θα λέγαμε πως μονοπωλούν τις συναλλαγές έναντι των υπόλοιπων 19 του δείκτη.

Περιορισμένες οι κινήσεις σε Πειραιώς, Alpha Bank και Εθνική και σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ. Δεδομένης αυτής της εικόνας ακόμη και για μετοχές του 25άρη, θεωρείται φυσιολογική η σχετική... άπνοια που επικρατεί για την πλειονότητα των μετοχών του FT Mid.

Στις τράπεζες, ανοδικά επιχειρούν και οι τρεις του δείκτη, με την Εθνική στα 3,08 ευρώ. Η μετοχή της Alpha υποχωρεί 0,3%, ενώ της Πειραιώς καταγράφει κέρδη 1,76%. Κέρδη της τάξεως του 1% για την μετοχή της Εθνικής, που κινείται στα επίπεδα των 3,08 ευρώ.

Απώλειες υψηλότερες του 1% σημειώνουν επίσης οι τίτλοι των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Στα 6,37 ευρώ υποχωρεί η μετοχή του Μυτιληναίου, στα 8,35 η μετοχή της ΕΧΑΕ, στα 3,81 ευρώ ο τίτλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο 0,52 ευρώ η μετοχή της MIG.

Από τον FT Mid, που παραμένει πέριξ της περιοχής των 1.220 μονάδων, ξεχωρίζει συναλλακτικά η Eurobank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v