Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Συνεχίζει ανοδικά με τράπεζες, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ

Κίνηση πάνω από τις 1.260 μονάδες επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης. Κέρδη καταγράφουν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, "πιάνει" τον στόχο των 3,20 ευρώ η Εθνική. Μέτριες συναλλαγές, περιορίζονται σε συγκεκριμένες μετοχές-σηματωρούς του FT 25. Πτώση για Τιτάνα, ΕΛΠΕ.

Διατηρείται η μεταεορταστική, μέτριου κόστους, αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με τον Γενικό Δείκτη να ισχυροποιείται, βραχυπρόθεσμα, άνω των 1.250, στις 1.260 μονάδες, και τον FT 25 να δένει σταδιακά τις 402-405 μονάδες.

Με τις συναλλαγές στα επίπεδα των 30 εκατ. ευρώ, την κυβέρνηση να συνεχίζει τις... ενέσεις αισιοδοξίας (στην τελική ευθεία η προεκλογική περίοδος), με τις εξελίξεις στις τράπεζες να τρέχουν και τις ΕΤΕ, Eurobank στο προσκήνιο.

Σε μείωση των ελληνικών spread αναφέρεται ο Αντ. Σαμαράς (στο Bloomberg), σε ενέργειες τόνωσης της προεκλογικής εικόνας της αγοράς επιμένουν συγκεκριμένα «ξένα ισχυρά χέρια», κι αρκετοί παίκτες προεξοφλούν πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει να διατηρήσει το κλίμα τις επόμενες 3-4 εβδομάδες. Θα δείξει..., τη στιγμή που οι ανακοινώσεις για το πλεόνασμα αφομοιώνονται ήδη από την αγορά, από τα τελευταία χαμηλά της προηγούμενης Πέμπτης.

Με σταθερούς αγοραστές σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ από τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ενεργή, καθώς η μετοχή του Οργανισμού ενισχύεται προς τα 11,62 ευρώ, του ΟΤΕ προς τα 11,61 ευρώ και της ΔΕΗ προς τα 11,57. Ισχυρότερη, προσώρας, η τάση για τη μετοχή του ΟΤΕ με +3,48% έναντι 2,38% του ΟΠΑΠ. Συγκριτικά αυξημένος ο τζίρος για ακόμη μία συνεδρίαση στη μη τραπεζική 3άδα.

Θυμίζουμε πως για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η HSBC αναβάθμισε τελευταία (18/4) την τιμή-στόχο στα 13,5 ευρώ από τα 12,1. Επίσης ο ξένος οίκος ανέβασε τον πήχη στα 16,5 ευρώ από τα 15,1 για τη μετοχή της Jumbo και στα 36,3 ευρώ από τα 34 για τη μετοχή της FFG.

Σχετική κινητικότητα στις τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη στην περιοχή των 180 μονάδων, με την Πειραιώς να αντιδρά στο 1,74 ευρώ, την Alpha Bank στο 0,696, αλλά με το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον στραμμένο σε ΕΤΕ και Eurobank. Με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις (όπως αναλύονται στα σχετικά θέματα) η μετοχή της Εθνικής πιάνει τον βραχυπρόθεσμο στόχο των 3,20 ευρώ, ενώ της Eurobank υπεραποδίδει. Με καλές συναλλαγές αντιδρά +7,61% στο 0,424 ευρώ.

Από τις μετοχές του 25άρη το ενδιαφέρον εστιάζει και σε όσες έχουν ή δημιουργούν και πάλι βραχυπρόθεσμη φορά αντίδρασης με τις σηματωρούς ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ενισχύονται. Ανοδικά κινούνται και οι δύο μετοχές του ομίλου, η μεν ΓΕΚ στα 3,83 ευρώ, η δε Ενεργειακή στα 4,35 ευρώ, ενώ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά την τελευταία υποχώρηση αντιδρά προς τα 3,89.

Περιορισμένες οι όποιες κινήσεις στη μεσαία κεφαλαιοποίηση (στις 1.240 μονάδες ο δείκτης) με το 7άρι της Eurobank να ξεχωρίζει -και να στηρίζει τον δείκτη. Η Intracom στο 0,825 ευρώ, η ΕΥΑΘ στα 5,04 ευρώ και τα Ελληνικά Καλώδια στο 1,78.

Στα 35 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών με σταδιακή ισχυροποίηση βασικών δεικτών και μετοχών μετά τις 13.40-13.45.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v