Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ψάχνει για πρόσημο και τζίρο

Μαζεύει τις απώλειες ο Γενικός Δείκτης αλλά η έλλειψη συναλλαγών (λόγω αργίας στη Wall Street) χαρακτηρίζει τη συνεδρίαση. Με ελάχιστα κομμάτια πολλά blue chips. Στασιμότητα και στην Ευρώπη.

Το αμέσως προηγούμενο σχόλιο τελείωνε τονίζοντας ότι ευνόητο είναι ότι με αυτά τα δεδομένα, κάθε πρόβλεψη για το τελικό πρόσημο του Δείκτη μπορεί να αποδειχθεί επισφαλής, καθώς ελάχιστες εντολές σχετικού ειδικού βάρους, σε Δεικτοβαρείς τίτλους, μπορούν να αναστρέψουν την εικόνα σε Γενικό Δείκτη και FTSE25"

Έτσι, μετά τον ΟΠΑΠ που παραμένει σε θετικό πρόσημο, μαζί με τους Jumbo και MIG, γύρισαν στο "πράσινο" οι Εθνική, Eurobank, Intralot και ΟΤΕ, αμετάβλητοι οι τίτλοι των Μυτιληναίου, ΕΧΑΕ και Ελ. Πετρελαίων, ενώ μειώνουν τις ενδοσυνεδριακές απώλειες οι Πειραιώς και Alpha Bank.

Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να έχει απομακρυνθεί από το μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας στις 1150,66 μονάδες και να διεκδικεί το θετικό πρόσημο, ενώ έχει βελτιωθεί σημαντική και η αναλογία ανοδικών (41) - πτωτικών (55) μετοχών.

Από την άλλη, ο τζίρος παραμένει αποκαρδιωτικός, καθώς λίγο πριν συμπληρωθούν πέντε ώρες συνεδρίασης μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 32 εκατ. από τα οποία τα 5,4 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΠΕΙΡΤΠ).

Μπορεί να καταντάει έως και κουραστικό, όμως με τόσο χαμηλές συναλλαγές, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, όσον αφορά το τελικό κλείσιμο των βασικών δεικτών του Χ.Α.

H Alpha Bank υποχωρεί λιγότερο από 1%, ενώ η Πειραιώς υποχωρεί κατά 0,7%. Τα υπόλοιπα blue chips "ταλαιπωρούνται" πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, καθώς λείπουν οι πρωτοβουλίες τόσο από πλευράς αγοραστών, όσο και από πλευράς πωλητών.

Πλέον ενδεικτικές περιπτώσεις αυτές των ΔΕΗ και ΟΤΕ με τον πρώτο τίτλο (μετά την παρέλευση πέντε ωρών συνεδρίασης) μόλις και μετά βίας να ξεπερνά σε συναλλαγές τα 105000 τεμ. ενώ ο τίτλος του ΟΤΕ "με έντονη συναλλακτική δραστηριότητα" έχει διακινήσει λίγο περισσότερα από 121.000 κομμάτια.

Βέβαια αυτά είναι πάρα πολλά, αν συγκριθούν με τα 143 κομμάτια του ΟΛΠ, τα 2678 τεμάχια του Τιτάνα, τα 2023 κομμάτια της Τέρνα Ενεργειακή και τα 1725 τεμάχια που έχουν αλλάξει χέρια στην Folli Follie Group(!).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v